maandag 31 augustus 2015

Elk einde is een nieuw begin

En met het einde van de zomervakantie begint niet alleen voor Mr. Gielemans een nieuw schooljaar, maar ook voor mijzelf is het een beetje een nieuwe start, of een heropstart op sommige vlakken. De bedoeling is een min of meer stabiele dag- en weekstructuur te hebben, met een evenwicht tussen nuttige en ontspannende activiteiten, met voldoende sociaal contact. En daarbij nog even zorgen dat ik vooruitgang maak ;)

1. Naaien naaien naaien

Meer tijd voor mezelf betekent meer tijd om te naaien! Ik had rekening gehouden met minder naaien tijdens de grote vakantie, maar ik had toch gedacht iets vaker achter de naaimachine te zitten. Maar meestal was ik 's avonds gewoon te moe om nog iets fatsoenlijk te kunnen in elkaar steken.

Met het begin van het schooljaar kan ik binnenkort ook weer gezellig naar de tweewekelijkse Naaikaffees van Femma. Vorig schooljaar heb ik de laatste keertjes meegedaan en dat smaakte naar meer. Extra punten omdat ik hiermee "tussen de mensen" kom ;)

2. Vrijwilligerswerk

Het ligt nog niet vast, maar ik ga me in de school van Giel aanbieden als leesmama. Misschien ook fruitmama, dat kan ook. "Echt" aan het werk zit er nog niet meteen in, maar een klein engagement zoals dit lukt zeker.

3. Zwemmen

Vorig schooljaar ging ik best vaak zwemmen, alleen ontbrak de regelmaat. Er waren weken waarbij ik dagelijks een uur lang baantjes trok en er waren weken dat ik mezelf niet zo ver kreeg mijn spullen bijeen te rapen en naar het zwembad te gaan. Nochtans weet ik dat fysieke inspanning één van de manieren is om me te ontladen en ontspannen. Zeker nu ik gestopt ben met dansen, merk ik dat emoties en stress in mijn lichaam kruipen en er niet zomaar uitgaan. Het positieve effect op mijn spieren en conditie vind ik natuurlijk ook een grote plus!

4. Iets nieuws leren

Iets nieuws leren zou een erg goede invloed hebben op de mentale gezondheid van de mens. Afgelopen jaar leerde ik naaien en ik kan zeker nog een heleboel bijleren, maar ik wilde toch nog een stapje verder. Echt op naailes, dacht ik eerst, maar eigenlijk heb ik daar niet zoveel zin in. Eigenlijk lukt het best met dat zelf uitproberen en ik heb een paar hulplijnen waarbij ik terecht kan als ik ergens tegenaan loop.

Zelf was ik er niet meteen opgekomen, maar toen ik in mijn favoriete stoffenwinkeltje aan't babbelen was over leren naaien, zelf uitzoeken, graag je eigen ding doen met patronen, ... zei de eigenares "naailes lijkt me niks voor jou, zou je geen cursus patroonontwerp gaan doen". Ik liet dat een tijdje bezinken, ging dan eens rondkijken en ik heb de knoop doorgehakt. Op het einde van het najaar start de opleiding.

Ik heb geen grootse plannen om hiervan mijn beroep te maken, ik ben gewoon enorm geïnteresseerd in hoe een patroon opgebouwd is en ik zou graag de vaardigheden hebben om zelf mijn patronen te kunnen tekenen. Net iets ingewikkelder dan de Lunatiek top en het bananenzakje ;) Het wordt een hele uitdaging, maar ik kijk er wel naar uit.

5. Bloggen

Mijn eerste maanden als blogger zitten erop en ik heb de smaak te pakken. Maar ik wil het ook beter aanpakken en nam daarvoor het boek Make it blog it share it bij de hand. De afgelopen weken werd er wel al wat nagedacht en genoteerd, maar vanaf nu ga ik er echt mee aan de slag. . Ik start alvast met een blogplanning en zal meer structuur proberen brengen in mijn blog. En waar ik vooral naar uitkijk, maar toch ook met een klein hartje: ik heb me ingeschreven voor de Femma Blogschool. Spannend!

6. Werken aan mezelf

Dat betekent in eerste instantie vooral meer therapie, en meer aan de slag gaan thuis met de materie die daar aangepakt wordt. Het belooft best zwaar te worden, maar ik heb die beslissing genomen en ik kan niet blijven vluchten. 

Daarnaast ook op zoek gaan naar mezelf... wie ben ik, wat wil ik en hoe kan ik dat invullen? En dat op individueel, sociaal en professioneel gebied. Dit is echt een blanco blad, raar maar waar. Maar dat belooft dus ook nog interessant te worden.

7. Aanstekelijk leven

Gewoon in de dagelijkse dingen wil ik aanstekelijk leven en daar meer aandacht voor hebben. Een welgemeend complimentje, een glimlach, iemand inspireren of motiveren, een helpende hand zijn. Anders leven. Ik wil vaak, maar wacht af... maar als ik het wel doe, merk ik dat het aanstekelijk werkt en dat de reactie die eruit voortkomt enorm deugd kan doen. Ik ga wel wat uit mijn comfortzone moeten komen, maar is dat niet net goed?8 opmerkingen: