zondag 30 augustus 2015

Liebster AwardDe Liebster Award... ik had 'm al zien verschijnen op blogs die ik volg. Een award die bloggers geven aan mede-bloggers waarvan ze vinden dat ze dat goed doen, dat bloggen. En waarmee ze die bloggers ook een steuntje in de rug geven en een kans om ook door anderen gezien te worden. Ik las altijd graag de antwoorden op de vragen die gesteld werden en leerde zo de blogsters die ik volg nog beter kennen. Maar ik klikte ook door naar de genomineerden en kwam weer leuke blogs tegen die ik nog niet kende.

En ik dacht... zou het niet geweldig zijn om ook ooit genomineerd te worden? Maar Maartje, niet ongeduldig zijn, je bent nog maar net aan't bloggen...

De verrassing was dan ook groot toen ik mijn blog tussen de genomineerden zag staan in het blogbericht van Miss Pixie. Dankjewel dus, Stephanie, you made my day! En met veel plezier beantwoord ik jouw vragen!


1. Wie is jouw blogidool?


Ik heb wel een boontje voor blogsters die op hun blog een mooie balans weten te vinden tussen het delen van hun passie/hobby en zichzelf te tonen als persoon. Met daarbij ook een vlotte schrijfstijl die doet lezen. De interesse voor het onderwerp trekt je natuurlijk aan, maar door de persoonlijke touch in de blog krijg je ook het gevoel de persoon achter de blogster beter te leren kennen. Eén naam noemen is dan moeilijk, en ik zou een hele opsomming kunnen geven, maar 2 mooie voorbeelden hierin zijn Miss Pixie (dus hoe blij ben ik net door haar genomineerd te worden!) en Madame Stof.

2. Wat is voor jou het leukste aan bloggen?


Op dit moment is het bloggen nog een kleine ontdekkingsreis, en ik merk dat het altijd leuk is om te zien dat je een nieuwe volger hebt of een reactie... Eerlijk? Ja, ik wil graag een publiek(je)! Maar het leukste, allerleukste blijft toch het schrijven zelf... het moment dat een bericht genoeg gerijpt is in mijn hoofd, of dat de foto's af zijn, en ik eindelijk met mijn ideeën of mijn "materiaal" aan de slag kan, de woorden en zinnen op mijn scherm laten rollen... tot ik tevreden ben en het kan delen.

3. Hoe/Waar schrijf jij jouw blogposts?


Mijn blogberichten hebben meestal al min of meer vorm gekregen in mijn hoofd, of op papier, voor ik ze ga schrijven op mijn laptop, aan tafel in de woonkamer. Als ik zover ben, wacht ik op een moment waarop ik even met aandacht kan schrijven en dus niet ook bezig ben met spelen, koken, naaien, ... ik doe vaak een hoop dingen tegelijkertijd, maar als ik begin te schrijven doe ik dat graag met een beetje focus. Ik hou van het moment waarop ik alles heb neergeschreven, nagelezen, aangepast, en nog eens nagelezen, en dan denk "zó wil ik het vertellen".

4. Vertel iets over je laatste aankoop.


Mijn laatste aankoop was afgelopen vrijdag... de lasagne had ik net uit de oven gehaald, Giel opgehaald bij de buren... en dan aan mijn hongerig monstertje gevraagd of we nog even garen gingen kopen zodat ik zijn broekje kon afmaken. Mr. Gielemans begreep de hoogdringendheid van de situatie gelukkig. Terwijl we even moesten wachten op onze beurt zag Giel een stofje. "Mooie auto's, mama." Meer was er niet nodig.
Verder ben ik trouwens heel braaf gebleven. Immens veel mooie stofjes gezien, de inspiratie voelde ik tot aan mijn tenen... maar eerst maar eens aan de slag met de stapel die nog ligt te wachten.

5. En over je laatste miskoop.


Helemaal spijt dat ik het stofje kocht heb ik niet meer nu het resultaat echt wel mooi is. Na het wassen en tijdens het naaien besefte ik dat ik wel een erg gevoelig stofje had gekocht. Of ik nog ooit een kinderstofje koop dat zo delicaat is? Wassen op delicaat programma en een buitenspelende smossepot... dat is echt geen goede combinatie... (nope, ik ben geen "goede kleren/speelkleren"-mama...)

6. Wat doe je om te ontspannen?


Ontspannen is niet echt één van mijn sterkste kanten, en zelfs bij de meest ontspannende activiteiten durft het bij mij al eens te mislukken, maar de grootste kans op slagen is er wanneer ik de tijd kan nemen voor een warm bad met daarin een lekker geurtje, met een goed boek erbij...

7. Waar mogen ze jou voor wakker maken?


Slaap is zoiets kostbaars geworden, maar voor mijn zoontje mogen ze me altijd wakker maken. Maar meestal is hij gewoon degene die me wakker maakt ;)

En als je mij toch voor iets anders wilt wakker maken, doe het dan voor een heel lekker kopje koffie!

8. Wat wou je als kind worden later? En wat ben je uiteindelijk geworden?


Prima ballerina... corps de ballet was al niet goed genoeg, nee, ik wou de beste zijn, alle aandacht, het grootste applaus en de mooiste bloemen. Meer dan danser en lesgeefster streetdance op amateurniveau is het uiteindelijk niet geworden, maar dan wel met het grootste plezier en veel voldoening tot ik een paar maanden geleden gestopt ben.

Professioneel was ik ook erg ambitieus en in mijn laatste job was ik major account manager voor een groot bedrijf. Lange dagen en veel stress hoorde erbij. Tot ik een jaar of twee geleden niet meer kon...

En nu... ben ik eventjes niks.. een toegewijde mama absoluut, maar ik voel dat dat voor mij niet voldoende is. Ik wil ook iets anders zijn... meer dan het mama-zijn, meer dan mijn hobby's. Maar wat ik wil en kan moet de tijd nog uitwijzen.


9. Welke filmrol had jij wel op jou willen nemen?


Die van Tereza in The Unbearable Lightness of Being. Het is de verfilming van mijn lievelingsboek (van Milan Kundera) en ik herken me op bepaalde vlakken heel erg in het personage (dat in de film gespeeld wordt door de fantastische actrice Juliette Binoche). En daarbij, tegenspeler is Daniel Day Lewis, mijn favoriete acteur. Als ik al een bedscène zou moeten spelen, dan toch wel met hem ;)

10. Wat bestel je op restaurant?


Meestal vis. Afhankelijk van wat ik de dagen ervoor gegeten heb, en eventueel wat ik de dagen erna ga eten, hou ik meestal wel rekening met wat ik bestel, zodat ik geen 2 dagen na elkaar pasta zal eten ofzo. En ook al neem ik niet zomaar wat een ander neemt, toch wil ik steeds weten wat de ander neemt voor ik beslis. Eigenlijk ben ik altijd blij als de bestelling gedaan is, want dat kiezen geeft me enorm veel stress.

11. Op welk talent van iemand anders ben je stiekem jaloers?


Ik ben jaloers op mensen die goed kunnen loslaten. Mensen die dingen van zich af kunnen zetten en doorgaan. Ik weet hoeveel energie het vreet om in mijn hoofd te blijven denken aan de meest pietluttige dingen. Ik weet dat het zinloos is te blijven piekeren over dingen die ik niet kan veranderen. Maar verder dan weten dat het goed voor me zou zijn ben ik niet. Nog niet ;)

Creatief ben ik jaloers op mensen die kunnen tekenen... Mijn man bijvoorbeeld kan de mooiste dingen op papier zetten, terwijl mijn vierjarige zoon mij vertelt dat mijn poes toch niet echt op een poes lijkt... tja... 

The nominees are...  


Al bijna even leuk als genomineerd worden is anderen nomineren. Ik was niet zeker of bloggers meermaals genomineerd mogen worden, maar voor de zekerheid heb ik enkele blogsters die de award al kregen niet in mijn lijstje gezet...  De blogs die ik sowieso graag eens in de schijnwerper wil zetten zijn:

Genomineerd? Dan mag jij de Liebster Award plaatsen op jouw blog, even erbij zeggen dat de nominatie van mij komt en dat lijstje vragen hieronder braaf beantwoorden! Verder mag jij ook blogs die het volgens jou verdienen nomineren voor de Liebster award, deze bloggers een lijstje vragen voorschotelen en ze best even op de hoogte brengen van de nominatie.

Ik stel hier de vragen!

1. Welke eigenschap van één van je ouders herken je in jezelf en zou je liever niet hebben?
2. Ben jij een knuffelaar?
3. Wanneer was je het laatst trots op jezelf?
4. Wat wil je eigenlijk anders doen en wat houdt je tegen?
5. Je komt ergens binnen waar je nog niemand kent. Hoe pak je dat aan en hoe voel je je vanbinnen?
6. Wat zou jij tegen je 10-jarige zelf vertellen?
7. Waar besteed je teveel tijd aan?
8. Wat zijn jouw kleine geluksmomentjes?
9. Je wordt te laat wakker en de tijd die je nodig hebt om je klaar te maken is gehalveerd. Wat moet wijken?
10. Waarin ben jij het afgelopen jaar gegroeid als persoon?
11. Welke tip zou jij graag aan andere bloggers geven?


Geniet van de award en ik hoop gauw jullie antwoorden te lezen!

Liefs,
Tamara

7 opmerkingen:

 1. Dankjewel voor de nominatie! Ik werd in het verleden reeds enkele keren genomineerd, maar het blijft natuurlijk superleuk! Ik probeer snel je vraagjes te beantwoorden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor de nominatie! Ik maak er binnenkort werk van...! :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. met een beetje vertraging heb ik vandaag de vragen beantwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De liebster - release vandaag! https://bleujeveux.wordpress.com/2015/10/06/liebster/ Nog dankjewel voor de 'nominatie' :o)

  BeantwoordenVerwijderen