woensdag 3 oktober 2018

Kleerkast aanvullen met variaties op dezelfde patronen



Hoewel ik het spijtig vind dat de tijd van lange mouwen aangebroken is, ben ik wel blij dat Cas eindelijk deze longsleeve kan dragen. Ik maakte deze ergens in het voorjaar, omdat ik uitging van frissere dagen in het voorjaar en zelfs tijdens de zomer, maar het weer bleek verrassend warm en mild en er werden maandenlang enkel korte mouwen gedragen. Ik durf te zeggen dat ik helemaal verliefd ben op deze longsleeve. De Regem van Sofilantjes sprak me al vanaf het begin aan en werd al enkele keren gebruikt voor zowel Cas als Giel - al geraakte ze niet allemaal op de blog - maar deze versie is misschien wel mijn favoriet. De combinatie van de print met de donkerblauwe tricot, de siersteek, de afwerking van de mouwtjes. Ik durf te zeggen dat ik het helemaal geslaagd vind.



Ondertussen maakte ik er nog eentje met lange mouwen. Deze keer liet ik de effen stof van de schouders doorlopen in de lange mouwen en liet ik de streepjes onderaan de mouw terugkomen. Het shirt werd nog gepimpt met een dubbele applicatie van een giraf wat het shirt ineens erg speels maakt.




Een harembroekje vind ik voor pamperkontjes mooi en gemakkelijk en de Stormy van Puperita heeft bij mij een streepje voor dankzij de originele hoekige zakjes die ik extra liet opvallen door de achterzijde van de stof te gebruiken.



Nadat ik de eerste Stormy in een nieuwe maat gepast had, heb ik er meteen 3 bijgemaakt. Bandwerk is niet mijn ding, maar het is af en toe wel fijn om snel de kleerkast aan te vullen en wat stoffenresten op te werken. Om de broeken toch niet allemaal hetzelfde te maken, paste ik bij eentje de zakken aan tot gewone schuine zakjes en liet ik bij het zwarte broekje de steekzakken weg, maar zette ik er een sierzakje op.

Patroon longsleeve: Regem - Sofilantjes
Patroon broek: Stormy pants - Puperita
Stof visjes: Hilco - Fish Collie
Bruine en gestreepte stof: gekocht bij de Stoffenschuur
Stevige jeans tricot voor eerste broekje- gekocht bij Madeline De Stoffenmadam
Grijze broekenstoffen: gekocht bij Infinity Stoffen
Applicatie giraf: fournituren.nl


6 opmerkingen:

  1. Cas kan er weer eventjes tegen!Tof de afwerking van de mouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind die mouwtjes ook heel leuk, echt iets dat ik nog niet eerder zag in een ander patroon :)

      Verwijderen
  2. Leuke aanvulling van de kleerkast, hij is klaar om te stralen in de herfst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer heel mooi Tamara! Leuke afwerking van de mouwtjes!

    BeantwoordenVerwijderen