zaterdag 9 juni 2018

't Gaat niet om de fout maar hoe je ermee omgaat!



De Cyriel short en het Morris hemdje zijn waarschijnlijk mijn favoriete jongenspatronen uit La Maison Victor. Comfortabel zoals Giel het graag heeft, maar ook geschikt om net iets gekleder voor de dag te komen dan met een T-shirt. Beide patronen werden dus al meermaals gemaakt. Je zou dus denken dat ik ze ondertussen foutloos kan maken. Helaas pindakaas...



Aan het hemd begon ik tijdens het open naaiatelier bij Madeline De Stoffenmadam waar ik ondertussen gezellig kon bijkletsen met Delphine, Kelli en Inge. Misschien babbelde ik iets teveel, want terwijl ik mijn eerste versie zonder grote hindernissen in elkaar zette, maakte ik deze keer exact dezelfde fout als bij mijn tweede versie en zette ik de twee delen van het knopenpat eerst aan de foute kant. En natuurlijk had ik het opnieuw pas in de gaten toen ik de hoekjes al ingeknipt had, kwestie van de spanning wat op te drijven. De vorige keer kreeg ik het goed opgelost en dus moest het deze keer ook lukken. En gelukkig kwam het goed. Hopelijk heb ik nu wel mijn lesje geleerd ;)

Bij het vastzetten van het knopenpat liep er ook iets fout waardoor de naden niet mooi gelijk liepen... Ik vroeg nog even aan de dames of het opviel, maar eigenlijk had ik al beslist om het los te maken en opnieuw te doen. Anders zou ik me er toch maar aan blijven storen. Mijn tweede poging zorgde wel voor een mooi knopenpat.



De Cyriel short werd hier ook al vaak gemaakt en ik nam er niet eens de werkomschrijving bij. Een short in elkaar zetten, dat gaat vanzelf, toch? Bij het aan elkaar zetten van de zijnaden merkte ik ineens dat die van de voor- en achterkant niet overeenkwamen.. Raar... tot ik ineens de rugpasdelen zag liggen... Die was ik vergeten aan de rugpanden te zetten... Ik heb dan de rugpassen aan elkaar gemaakt en ze dan aan de al aan elkaar gezette rugpanden genaaid. Ook hier is het gelukkig goedgekomen.



Bij het Morris hemd gaf ik een heel kleine draai aan het origineel door een splitje in de zijnaden te maken en natuurlijk verlengde ik een beetje. Bij de short gebruikte ik de achterkant van de stof voor de zakken en liet ik die achterkant ook terugkomen aan de achterzakken door het boordje 2x 1cm om te draaien en deed ik hetzelfde met de zomen. Beide stoffen komen van bij Madeline. De petrolkleurige stof is een jeanstricot en het zebrastof is een dun katoentje. Dat zebrastofje leek me iets voor Cas, maar vriendin Wendy raadde me aan genoeg mee te nemen voor het geval Giel dit stofje zou willen en ze had gelijk. Giel was zot van dit stofje en eiste het meteen op.



Het is duidelijk dat ik mijn gedachten er soms wat beter moet bijhouden, maar die gedachten dwalen al eens af, zeker als ik denk dat ik iets gemakkelijk aan het doen ben. Herkenbaar misschien? 

Patroon hemd: Morris hemd - La Maison Victor Juli/Augustus 2017
Patroon short: Cyriel short - La Maison Victor Mei/Juni 3/2016
Stoffen: Madeline De Stoffenmadam

9 opmerkingen: