woensdag 30 mei 2018

Bijbenen!!

Stukje bij beetje haal ik mijn blogachterstand in. Tijdens de fotoshoot van Lisa en Leentje, mocht ik ook een paar foto's van Giel zijn nieuwe short en shirt nemen. Want die jongen blijft maar groeien en kan dus zeker ook wat nieuwe zomerkleren gebruiken.Ik maakte de Regem al meermaals voor Cas (een paar ervan geraakten ook nog niet op de foto en de blog). Een leuk patroontje dat je uitnodigt om wat te spelen met colorblocking ook al is er ook een simpele versie zonder. Omdat ik een beetje lui was ging ik voor een 134, terwijl ik een 128 moet maken en verlengen naar 134. Het shirt zit dus iets ruimer, maar het mag.


Een nieuwe short kon Giel ook nog wel gebruiken en dan ga ik vaak naar hetzelfde patroontje. Maar toen ik de Regem ging afprinten, heb ik eindelijk ook de Domi afgeprint, een patroon dat al enkele jaren in mijn bezit is zonder er iets mee te doen. Foei! Ik liet Giel de keuze voor de ronde zakken of de opzetzakken en hij koos voor de laatste. Met een sierstiksel in de kleur van zijn shirt zette ik die zakken erop. Omdat de french terry nogal wou omkrullen gebruikte ik de lijmstift om de randjes van de zakken mooi te fixeren zodat ik netjes kon werken.Van de Regem was ik al overtuigd voor Cas, maar nu ook zeker voor Giel en zal dus ook vaker gebruikt worden. En de Domi, die zal nu ook een plaatsje krijgen tussen de go to patronen als het op shorten aankomt.


Patroon shirt: Regem - Sofilantjes
Patroon short: Domi sweatpants
Stof: Monochromes Minty - About Blue Fabrics

12 opmerkingen:

 1. een hele leuke set! mooie kleurencombinatie en zeker bij zijn blonde haartjes (ik zie hem trouwens groeien op de blog, hij wordt groot)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Hij is echt groot, zeker in vergelijking met mij! :D

   Verwijderen
 2. Amai, een 134 al? Jij weet wat doen...
  Heel mooie combi !
  Die domi ligt hier ook nog ongebruikt 😞

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, 't gaat vooruit!! Gelukkig is hij in de breedte niet mee gegroeid dus kunnen een aantal shorten en shirts nog wel, maar toch...

   Ik ben dus niet de enige die patronen koopt en er niks mee doet ;)

   Verwijderen
 3. Waarom nieuwe horizonten opzoeken als wat je liggen hebt perfect dienst doet. Schoon en praktisch gerief <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker als het vooruit moet gaan is het gemakkelijk om wat al klaarligt en gekend is te gebruiken ;)

   Verwijderen
 4. blogachterstand... waarom klinkt dat zo bekend in de oren? :s schoon gerief voor de zoon! hier ook wat extra's voor hen aan het maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :D Ik maak me er niet al te druk om, ik zou vooral willen bijbenen in wat ik nog wil naaien maar dat is een illusie denk ik. Dankjewel en succes met jouw lijstje!

   Verwijderen
 5. Heel mooi en zo'n lijmstift is soms toch wel erg handig eh.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Heeft lang geduurd voor ik er eentje aanschafte, maar hij heeft al goed zijn nut bewezen :)

   Dankjewel!

   Verwijderen