vrijdag 4 augustus 2017

Ik keek, genoot en dacht: dat heb ik gemaakt!


Bij het zien van het Morris hemdje in de laatste La Maison Victor wist ik meteen dat ik dit zou maken voor Giel. Echt het type kledingstuk voor jongens waar ik blij van word. Het patroontje kwam ook net in een periode dat we overal mooie double gauze stofjes zien verschijnen, dus ook een gepast stofje vinden was geen probleem. Het enige waardoor ik nog vertraging opliep waren andere - meer dringende - naaiprojecten, maar ik zette even een tandje bij en zorgde ervoor dat het hemd klaar was voor we op vakantie vertrokken.


Het was de eerste keer dat ik met double gauze werkte en dat ging best goed. Op bepaalde vlakken verwerkt de stof gemakkelijker dan een gewoon katoentje - het geeft namelijk wat mee. Op andere vlakken vond ik het dan toch wat moeilijker om het perfect te krijgen. De stof is wat dikker en soepeler en daardoor kreeg ik niet alles helemaal perfect. Bijvoorbeeld de polopat mocht bij mij nog iets netter zijn onderaan.


Maar al bij al ging het goed en was het hemd best snel klaar. Ik panikeerde even bij Giel's eerste reactie "precies een jurkje!", maar in combinatie met zijn nieuwe Cyriel short ben ik helemaal verliefd op zijn nieuwe outfit!


De Cyriel short maakte ik al vaker, maar opnieuw deed ik er een beetje mijn eigen ding mee. Deze keer maakte ik wel achterzakjes omdat ik het idee kreeg dat die achterzakjes wel leuk zouden zijn met een omslagje van 1cm. Ik vind het resultaat wel leuk, zeker omdat ik ook aan de onderboordjes precies hetzelfde deed. Daardoor komt de short wel wat langer dan de vorige versies, waar de omslag breder is, maar ik vind 'm wel mooi zo. Ik gebruikte trouwens opnieuw een stevige tricot met jeansstructuur, deze keer in een donkere kleur.


Ik durf te zeggen dat ik helemaal verliefd ben... terwijl Giel rondliep in deze outfit kon ik mijn ogen er niet vanaf houden. Sorry, geen valse bescheidenheid hier, ik ben erg fier op het resultaat. De combinatie van stofjes en patronen passen uitstekend bij Giel, hij ziet er - behalve dat konijnesnoetje - ineens een stuk ouder uit. Ik keek, genoot en dacht: dat heb ik gemaakt!


Patroon hemd: Morris hemd - La Maison Victor juli/augustus 2017
Patroon short: Cyriel short - La Maison Victor mei/juni 2016
Stof hemd: gekocht bij Lizzy l'Oiseau in Heppen
Stof short: gekocht bij Alotte

22 opmerkingen:

 1. Ik had inderdaad onmiddellijk iets van 'amai die is ouder dan ik dacht' maar wel heel mooi. Is ook een hele deftige outfit voor school vind ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De laatste tijd schrik ik er wel vaker van... de kleuter is echt weg vrees ik :p

   Awel, dat vind ik ook :) Zo gaat hij er nog een tijdje plezier van hebben :)

   Verwijderen
 2. Wow zo mooi. Zou je het erg vinden als ik het kopieer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, echt waar! Dat hemdje lijkt he-le-maal niet op een jurkje en hij staat er supergoed mee, goede kleuren en al! En in combinatie met die short, amai ik zou ook trots zijn als ik dat had gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen is hij er zelf ook zot van en ook de tweede versie is goedgekeurd ;)

   Dankjewel!!

   Verwijderen
 4. Valse bescheidenheid, dat hoeft niet hier... je mag er terecht fier op zijn want hij staat en straalt ermee ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je mag zeker genieten! Heel mooi! Knappe combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo tof als dingen uitpakken zoals je het voorzien had. Knap gedaan 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zal voor gevochten worden voor die zoon van jou :-)!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit staat ook nog op mijn lijst.
  Prachtige creatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal terecht die trots! Dit plaatje klopt helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen