zondag 11 maart 2018

Een jas met lentekriebelsHet was nog maar het begin van de winter (als het toen al officieel winter was) toen ik eens tussen de workshops van Zonen 09 ging neuzen. Een Zo(o)ndag op zondag 25 februari, kort na mijn verjaardag en geen andere verplichtingen... awel, dat leek me het ideale verjaardagscadeau voor mezelf! Ik wist ook al goed wat ik zou maken, de Lars van Zonen 09. Kerstmis 2015 kreeg ik een Zonen 09 -bon waar ik ondere andere het Lars-patroon mee kocht. Maar ik durfde er niet aan te beginnen. Over het algemeen probeer ik alles wat ik wil maken, maar een jas, daar bleek ik dan toch drempelvrees voor te hebben. Ideaal om dat project onder begeleiding te maken!En toch bleef ik uitstelgedrag vertonen (typisch mij als ik ergens bang voor ben) en stelde ik niet alleen uit om Sharon te laten weten dat ik met het Lars-patroon aan de slag zou gaan, maar wachtte ik ook met het kiezen van de stof tot de vrijdag voor de workshop. Gelukkig vond ik bij De Stoffenschuur wat ik zocht. Een jeansachtig stofje voor de buitenkant en een zachte, maar niet te dikke sweatstof van Hilco met stoere print voor de binnenkant. Ik meende thuis nog de perfecte paspel te hebben liggen in blauw en dat was gelukkig ook zo. Terwijl de stofjes vrijdag gewassen en gedroogd werden, ging ik aan de slag met het printen en plakken van het patroon. Zaterdag werden alle patroondelen uit de stof geknipt en de merktekens aangebracht, toch al een serieus werkje voor zo'n jas.Ik kwam goed voorbereid aan in het atelier van Zonen 09 en deed mijn best om geconcentreerd en ijverig door te werken aan mijn jas. Isabelle stond klaar met tips en ik vorderde - ondanks het vele gebabbel en gelach - best goed. De jas helemaal afwerken was teveel gevraagd, maar de volgende avond werkte ik thuis nog even goed door en had ik een mooi afgewerkte jas! Zoals je kan zien, koos ik voor de versie met paspel in de mouwen en een zak afgewerkt met paspel aan het linkervoorpand. Het ophanglusje maakte ik met bias die ik in dezelfde kleur als de paspel had liggen.Het duurde even voor deze jas op de blog geraakte, maar het maken van deze jas is absoluut mijn hoogtepunt van februari. Enerzijds was het deelnemen aan de workshop gewoon een geweldig leuke ervaring. Naaien in een fijne ruimte met de best mogelijke begeleiding, in de watten gelegd worden met een heerlijke lunch en gebak en een supergezellige groep waardoor er zo ongeveer evenveel gelachen als genaaid werd, ... Anderzijds ben ik natuurlijk heel blij dat ik eindelijk de stap gezet heb om een jas te naaien, en moet ik toegeven dat ik er eigenlijk geen schrik voor moet hebben, zeker met een duidelijke handleiding als die van Zonen 09. Maar toch sluit ik niet uit nog workshops van Zonen 09 te gaan volgen, integendeel, het was dubbel en dik de moeite waard!Patroon: Lars - Zonen 09
Stof: gekocht bij De Stoffenschuur (Schaffen)

14 opmerkingen:

 1. Echt een hele mooie, daar gaat hij plezier aan hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik kan niet wachten tot het warm genoeg is om hem dagelijks te laten dragen :)

   Verwijderen
 2. Wat een fijn verslag! Dank je voor alle mooie woorden en echt top om te zien dat er zo'n mooi, comfortabel stuk vanonder je naaimachine is gekomen. Go Tamara!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het was echt een heerlijke dag met een resultaat waar ik trots op mag zijn!

   Verwijderen
 3. Wat mooi! Ik snap waarom je het uitstelde, een jas lijkt altijd zoveel werk - en het is ook best wel wat werk - maar uiteindelijk is het niets wat niet doenbaar is. Je deed het ongelooflijk goed, niet meer zo lang wachten de volgende keer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, voila, en ook het materiaal dat er insteekt... dan lijkt me dat zo zonde als het niet lukt... maar eigenlijk gewoon stap voor stap de handleiding volgen en het is goed doenbaar :D Eigenlijk kijk ik nu al uit naar de volgende jas om te maken ;)

   Verwijderen
 4. Dat uitstelgedrag komt me bekend voor ;-). Het lijkt me inderdaad een heel werk, knap gedaan, en Giel voelt zich er duidelijk héél goed in (beste compliment, lijkt me).
  Gr
  Jill

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, als het kind er blij mee is heb je eigenlijk het belangrijkste gedaan, maar ik durf ook zelf zeggen dat ik best wel trots ben op de afwerking enzo. Af en toe onszelf een duwtje geven kan geen kwaad :)

   Verwijderen
 5. Dat heb je weer prachtig voor elkaar gekregen! Een heel mooie jas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, de volgende keer durf ik het ook alleen ;)

   Verwijderen
 6. Sjieke jas !! En een tof detail, die blauwe paspel. Daar gaat Giel nog veel plezier aan hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik maakte inwendig een vreugdesprongetje toen de match ook echt zo goed bleek te zijn ;) Laat de lente maar komen!

   Verwijderen