donderdag 8 maart 2018

Ik ben niet moe!

Nationale Pyjamadag, sinds een paar jaar probeer ik voor de gelegenheid - Giel mag die dag naar school in pyjama - een nieuw exemplaar te maken. Pyjama's zijn naaisels die redelijk snel klaar zijn, in de smaak vallen bij Giel en vaak gedragen worden. En toch koop ik zo nu en dan pyjama's omdat ik er niet genoeg maak.Ik gebruikte opnieuw het patroon van de Powernap PJ's van Puperita, een aansluitende pyjama met lang bovenstuk, waardoor de rug niet zo gemakkelijk bloot komt te liggen. Ik verlengde mouwen en broekspijpen nog een beetje omdat Giel lang en smal geworden is.Met mijn Cameo Silhouette sneed ik Giel's dagelijkse uitspraak uit. "Ik ben niet moe!" horen we standaard als wij zeggen dat het bijna tijd is om te gaan slapen. Eigenlijk doet hij helemaal niet moeilijk om zijn bed in te gaan, maar dat hij niet moe is, dat moet toch altijd even gezegd worden. In combinatie met een favoriet voorleesboekje "Ik ben niet moe!" moest ik niet lang nadenken wat er op deze pyjama moest komen.De foto's nemen was minder gemakkelijk dan het naaien van de pyjama, want Giel wilde al zijn Ninja moves tonen zodat ik vooral een heleboel bizarre poses op wazig beeld heb. Maar soite, wij zijn klaar voor pyjamadag en hopen dat Bednet op deze dag weer goed onder de aandacht komt!

Patroon: Powernap PJ - Puperita Patterns
Stof: Gekocht bij De Stoffenschuur

8 opmerkingen:

 1. Keitoffe pyjama !! En die uitspraak, zo herkenbaar. Maar hier gelukkig al lang niet meer gehoord...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, op zovele plaatsen denk ik :) Hier is't ondertussen ook al meer een grapje dan een serieuze poging om ons te overtuigen dat hij niet moe is.

   Verwijderen
 2. Heel toffe pyjama! Hier moest de pas gemaakte pyjama ook aan voor pyjamadag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch wel leuk als ze op zo'n dag fier in een door ons gemaakte pyjama gaan he :)

   Verwijderen
 3. Toffe uitvoering!Hier is de zoon bijna 16 en hij zegt dat nog altijd als ik aan geef dat het tijd is om te gaan slapen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dan bereid ik me al voor dat het nog wel een tijdje kan duren ;)

   Verwijderen