dinsdag 30 januari 2018

Ninja Rocco

Meestal zoek je een gepaste boordstof bij een stofje dat je gekozen hebt. Deze keer was het de boordstof die mijn aandacht trok bij Lizzy l'oiseau en Tineke legde er een prachtige okeren french terry bij. Ik vond het perfect!Ik moest niet nadenken over het patroon. De laatste weken kwam ik wat minder aan naaien toe - ziektekiemen, vermoeidheid, afspraken, ... - en als ik dan wil naaien mag het ook wel vooruit gaan en niet teveel risico inhouden. Ik maakte dus een tweede Rocco voor Giel, deze keer de raglanversie zonder opties. Opnieuw een 128 die nog wat ruim valt, maar liever zo dan dat ie veel te snel te klein is.Ik nam wel mijn tijd voor de boordjes. Ik hou van streepjes, maar ze moeten wel mooi doorlopen. De mouw- en zoomboorden maakte ik trouwens maar een beetje smaller dan de omtrek van de mouwen en de zoom waardoor het lekker los valt.Ik had geluk dat ik in mijn zeer beperkte collectie flockfolie toevallig ook een stukje donkerbruin had liggen, hetzelfde bruin als in het boordje. Ik overwoog enkele woorden en lettertypes, maar uiteindelijk ging ik voor gegarandeerd succes bij Giel, en zocht een leuke Ninjago prent, waar hij helemaal zot van is en uren mee speelt. Zijn reactie - de trui knuffelen en ermee rondspringen - was overduidelijk, deze trui werd in 0,01 seconde zijn lievelingstrui.Ik maakte er nog een broek bij in een stevige katoenen stof met een beetje stretch. Ik wilde liefst opnieuw een Cisse maken, maar Giel koos voor een ander patroon dat ik hier regelmatig voor broeken gebruik, de Victor uit Zelfgemaakte Kleertjes 3. Dat is een wat losser model, wat natuurlijk net iets fijner speelt en ook in school voor de turn- en zwemles iets gemakkelijker is.Giel koos de fotolocatie, een stukje van het mountainbike parcours van be-MINE. Wat klim- en klauterwerk is een toffe extra als er foto's genomen moeten worden. Een glibberig pad en een enthousiaste zoon die steeds maar vergat dat ik zei dat hij niet moest rennen, zorgden ervoor dat de outfit na de shoot meteen de wasmachine in moesten... tja... boys will be boys...Patroon sweater: Rocco - Zonen09
Patroon broek: Victor - Zelfgemaakte Kleertjes 3
Stof en boordstof sweater: gekocht bij Lizzy l'oiseau in Heppen
Stof broek: gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder

14 opmerkingen:

 1. Wauw die broek zit echt als gegoten! Dat ik fan ben van de boordstof las je elders al 😉. Een tijdje geleden kocht ik ook een cameo, en heb spijt dat ik het niet eerder deed. Hier is de fase van enthousiast zijn over leuke figuren op kledij al wat voorbij maar voor Giel moet deze echt super zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't is een iets losser model, maar toch ook niet te los.

   Voor Giel zijn figuren op dit moment nog leuker dan woorden of quotes, maar voor beiden zijn de cameo ideaal natuurlijk. Al moet ik zeggen dat het cameo-gedeelte van het kleren maken toch niet mijn favoriete bezigheid is.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Eigenlijk wel, al denkt hij dat hij al een hele meneer is ;)

   Verwijderen
 3. Een schot in de roos! De foto's en zijn blije gezicht spreken boekdelen 😃 Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijft enorm deugd doen als ik zie dat ik hem hier blij mee kan maken :)

   Verwijderen
 4. Geweldige trui! De zoon is er duidelijk mega-blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen