zondag 7 augustus 2016

Speeltijd: Ik zag twee beren...

Zondag, geen verplichtingen, aangenaam weer werd voorspeld... dus ging ik weer op zoek naar een leuk uitstapje voor ons drietjes en zo gingen we vandaag op Berenwandeling. Deze keer geen boswandeling, maar een wandeling door enkele buurten van Heusden-Zolder.


De route wordt aangegeven via berenpootjes, meestal op de weg, maar soms ook op muurtjes of paaltjes. Het is goed opletten, want ze zijn niet zo groot. Wij raden dan ook aan het kaartje af te drukken en mee te nemen om de route gemakkelijker te kunnen volgen. Daarbij kan je ook extra informatie, vragen en opdrachten afdrukken die je kan gebruiken bij de verschillende vertelpunten. 


Er zijn - behalve het startbord - 12 vertelpunten te vinden. Elk vertelpunt vertrekt vanuit een kunstwerk van kunstenaar Marcel Witte. Op elk bordje zoek je de rode letter en met de 11 letters die je verzamelt tijdens de tocht ontcijfer je bij het laatste vertelpunt de oplossing zodat je de Zevenslaper kan ontmoeten. 


De opdrachten zijn leuk en gevarieerd. De ene keer zing je een liedje, de andere keer krijg je enkele denkvragen waarop elk antwoord juist is, of je gaat actief aan de slag. Als je de tijd neemt voor de opdrachten kom je zeker wat meer te weten over jezelf en de ander. 


Ook de korte vertelsels zijn erg mooi. Teddy en Beer behandelen fijne thema's als verdraagzaamheid en anders zijn, op een lieve manier en zonder belerend over te komen. 


Wij hadden een fijne namiddag en als je in de buurt woont, zou ik het zeker aanraden. Voor de mooie omgeving moet je het niet doen, je wandelt voornamelijk door woonbuurten. Maar de manier waarop de vertelsels, de kunstwerken en de opdrachten samengebracht zijn is absoluut de moeite en zorgde voor een interactieve, boeiende en inspirerende tocht.


Heb je interesse om deze tocht te doen, surf dan zeker naar het Berenhuis en klik verder op de Berenwandeling om de kaart en de extra informatie af te drukken. De wandeling is geschikt voor alle leeftijden en de folder zorgt ervoor dat je de opdrachten meer kan afstemmen op de leeftijd van de wandelaar. De wandeling start aan het Berenhuis, gelegen in het centrum en met parkeergelegenheid vlakbij. Het is een korte route van 2,5km over verharde wegen, dus zeer goed toegankelijk voor rolstoelen en buggy's, maar ook wel een wandeling waarbij je het verkeer wat in de gaten moet houden. 


8 opmerkingen: