dinsdag 2 augustus 2016

Speeltijd: op ruimtereis in de Cosmodrome

Mr. Gielemans kent de planeten een stuk beter dan zijn mama, corrigeert anderen als ze de satelliet op zijn T-shirt benoemen als een UFO of ruimteschip en vindt een informatief boek over het heelal een prima slaapverhaaltje. Hoog tijd dus om eens een bezoekje te brengen aan de Cosmodrome in Genk.

Wij kozen voor Sterrenstof, een show geschikt voor jonge kinderen. Op een 360° projectiescherm nemen 2 leuke ruimtewezens ons eerst mee op ruimtereis Op Zoek naar de Chocoladeplaneet. Op een zeer toegankelijke manier komen we een heleboel te weten over het heelal, met veel aandacht voor de specifieke planeten. Een leuk verhaaltje met toch een heleboel wetenschappelijke informatie op kindermaat.Na de film is er nog een interactief gedeelte waarbij we de sterrenhemel met wat meer aandacht gaan bekijken. De zonnestanden, de sterrenbeelden en de planeten die we momenteel - bij helder weer - zouden kunnen zien vanuit ons landje krijgen extra aandacht. Ook al is de ruimte niet meteen een groot interessepunt van mij, ik heb er toch met interesse naar gekeken en geluisterd. En apetrots natuurlijk wanneer mijn 5-jarige luidkeels "Saturnus" riep toen de Astroranger vroeg welke planeet ze liet verschijnen.Er zijn verschillende shows te bekijken, afhankelijk van de interesse en de leeftijd, dus neem zeker eens een kijkje in het programma! Er zijn ook verschillende workshops rond ruimte en natuur die ons de moeite waard lijken (maar waarvoor Giel eerst 7 jaar moet worden).Momenteel is er ook de mogelijkheid om de expo Inside Nature te bezoeken. Via de prachtige sculpturen van Will Beckers kan je op onderzoek gaan in de natuur. Als je voor €1 een gids koopt, krijg je een tool belt met alle benodigdheden om dit stukje gecreeërde natuur goed te ontdekken.Maar op het domein Kattevennen is nog veel meer te ontdekken. Zo zijn er korte en lange wandelroutes, is er minigolf, een stenenpad, een kleine speeltuin, en een taverne met groot terras. Zeker de moeite om eens een bezoekje te brengen!


Het domein Kattevennen en de Cosmodrome zijn het hele jaar geopend, maar voor de shows en workshops raadpleeg je best de kalender. Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent - de aangeraden 15 minuten is zeker niet overdreven -  want het is nog een stukje wandelen vanuit de parking. De prijzen zijn schappelijk en vooral leuk zijn de gezinsprijzen voor de shows, waardoor je vooral als groter gezin voordeel doet.

Wist je trouwens dat er binnenkort weer een heleboel vallende sterren zullen verschijnen? Op 10 augustus wordt er daarom het evenement Theater onder de Vallende Sterren georganiseerd waarbij je eerst in groep een mooie wandeling maakt waarbij sagen en legendes verteld zullen worden. Na de wandeling mag je jezelf installeren onder de heldere hemel om samen naar de vallende sterren te kijken. Hoe zalig klinkt dat!

15 opmerkingen:

 1. Zag er leuk uit! We weten weer waarnaartoe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Giel verbaast mij telkens weer! Knap manneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof ... bedankt .. misschien iets voor mijn kleindochter ;-)
  groetjes
  Regina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er allemaal heel leuk uit! Fantastische tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Giel blijft erover praten, dus het was zeker een succes :)

   Verwijderen
 5. Leuke tip! Voor ons niet meteen in de buurt, maar misschien maken we er wel eens een daguitstap van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is zeker de moeite, en goed te combineren met andere activiteiten op die plek, of bijvoorbeeld een bezoekje aan Bokrijk ;)

   Verwijderen
 6. Interessant, mijn zoontje zou dit super vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat staat hier ook op onze lijst voor zomer 2016... Hoop dat we het nog halen deze maand :o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Wij gaan ook zeker nog eens terug voor een andere show (die van Life of Trees lijkt mij ook echt leuk) en een wandeling.

   Ik vrees dat wij ook niet de hele lijst afgewerkt krijgen, maar ach, er is ook nog het najaar en de zomer van 2017 ;)

   Verwijderen
  2. Leuk! Wij gaan ook zeker nog eens terug voor een andere show (die van Life of Trees lijkt mij ook echt leuk) en een wandeling.

   Ik vrees dat wij ook niet de hele lijst afgewerkt krijgen, maar ach, er is ook nog het najaar en de zomer van 2017 ;)

   Verwijderen