zaterdag 20 augustus 2016

Speeltijd: heerlijk kind zijn in Irrland

Vorige zomer was de start van een nieuwe traditie, een uitstapje met oma, opa, de kinderen en partners en natuurlijk de kleinkinderen. Editie één - georganiseerd door mijn zus -  was een groot succes, daar kon je hier al over lezen, dus toen ik hoorde dat ik dit jaar mocht kiezen waar we naartoe trokken wilde ik zeker niet onderdoen. Van mijn nicht had ik al eens gehoord dat Irrland de moeite waard was, en toen ik het zag staan op de zomervakantie inspiratielijst van Sabrina bekeek ik het eens verder. Ik keek nog naar andere dingen, maar Irrland moest het worden. Toen ik het verslag van Loes gelezen had op haar blog, wist ik al dat we goed gekozen hadden.

De speelplekken zetten kinderen echt aan om te spelen, te ontdekken, grenzen te verleggen, te bewegen, te proberen, te fantaseren, ... kortom, te doen! En elk kind beleeft zo'n speelplek op een andere manier: heerlijk om te zien. De absolute favoriet van Giel was de hooiberg waar hij uitgebreid kon klimmen, klauteren, kruipen, verstoppen, ...Al hadden we geen fantastisch weer verwacht, het zwembroekje werd toch maar meegenomen en gelukkig maar. Het was prima weer voor urenlang plezier bij enkele van de fantastische waterspeelplekken die het park heeft.Maar ook tijdens die ene regenbui moesten we ons niet vervelen. Het park heeft 8000m² overdekte speelplekken waar je terecht kan.Over het hele park staan allerlei fietsen, go-carts en andere voertuigen die je - net als bij een winkelkarretje - met een stuk van 50 cent of 1 euro kan losmaken.En ook allerlei springkastelen, lucht- en waterkussens nodigen uit tot springen, vallen, rollen, ...Wat een toppark!!

Of toch wat we ervan gezien hebben! Het park is enorm groot en heeft een grote verscheidenheid aan attracties of speelplekken. Wat ons echt opviel was hoelang de kinderen zich op de meeste attracties konden bezighouden. Af en toe hebben we hen aangemoedigd om eens verder te gaan kijken, maar meestal hebben we ze gewoon hun gang laten gaan waardoor we eigenlijk nog veel van het park niet gezien hebben. Niet erg, dat is voor een volgende keer. Want een volgende keer, die komt er sowieso. "Gaan we morgen weer?", vroeg Giel toen ik hem in bed stopte... Hij zal toch iets langer moeten wachten ;)
Praktisch

Irrland ligt in Kevelaer (Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens), is goed bereikbaar en heeft een verzorgde en gratis parking. De inkom bedraagt slechts €6 (1-99 jaar) en daar krijg je meteen ook je plattegrondje bij. Een ongelooflijk lage prijs als je kijkt wat je ervoor in de plaats krijgt. Drank en versnaperingen zijn ook goedkoop, maar er is ook de mogelijkheid om te picniccen en te barbecuen. Overal zijn zitplaatsen (overdekt en niet overdekt) en barbecues beschikbaar. Er is voldoende sanitair aanwezig en dit was niet alleen gratis, maar bleef ook de hele dag goed onderhouden. Nat en/of vuil worden behoren tot de mogelijkheden, dus een extra setje kleren kan handig zijn.

12 opmerkingen:

 1. Wauw, dat ziet er leuk uit! Bedankt voor de tip, daar gaan we eens naartoe!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt fantastisch! Ik kan maar een klein stukje laten zien, maar het is dus zeker de moeite om er naartoe te gaan :)

   Verwijderen
 2. Ik heb hier al veel goeds over gehoord. Mijn zoon is er ooit op schoolreis geweest en was ook laaiend enthousiast. jij was in goed gezelschap van jouw familie dat kreeg ik wel mee als aan te bevelen dat je bezoek best doet met een aantal gezinnen en niet alleen met je eigen gezin. Waarschijnlijk omdat de kinderen op de speelplekken zo hun gang kunnen gaan en je dan ondertussen als volwassenen lekker kan bijbabbelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt wel dat het gezellig is in grote groep, al verveel ik me ook niet snel in mijn eentje. Alleen al door te kijken en te genieten van je kind te zien spelen... Of je neemt een boek mee... Maar het klopt wel dat kinderen hier heel lang kunnen bezig zijn zonder de ouders nodig te hebben ;)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Dat is het! Ik ben blij dat we het bezocht hebben, ik zie me er echt jaarlijks naartoe gaan.

   Verwijderen
 4. Dit ziet er helemaal de moeite uit. Wauw! Save :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaaa, 't is er dan toch van gekomen! Keisjiek hé :o) Wij gaan volgend jaar ook nog terug :o) Geweldig park! Ze hebben elk jaar ook een ander thema naar het schijnt, volgens de site. Dit jaar was het 'flight to paradise'... Dus MOETEN we volgend jaar toch zeker eens het volgend jaarthema gaan uitproberen ;o))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaja, ik wist dat het voor het einde van de vakantie was, aangezien we met 4 agenda's rekening moesten houden, maar het was het wachten waard!!

   Wij gaan ook zeker terug, en dan nog eens, en nog eens... :D

   Verwijderen