woensdag 30 maart 2016

Swapperdapper troostswapje

Op het einde van 2015 startte Unique Marieke met een nieuw swapgroepje Swapperdapper, voor handgemaakte swaps. Alhoewel het idee me enorm aansprak twijfelde ik, want na een behoorlijk teleurstellende eerste swap-ervaring (niet handgemaakt trouwens) was de goesting over. Maar uiteindelijk gaf ik het toch een kans, en gelukkig maar... 2 leuke swapjes verder en ingeschreven voor de volgende ;)

Swappen is eigenlijk ongelooflijk leuk. Je wacht in spanning af voor wie je een pakje moet samenstellen, als je het weet probeer je een idee te krijgen van die persoon die je vaak niet (echt) kent... lievelingskleuren, interesses, ... en op basis van het swapthema en het profiel ga je op zoek naar een leuk pakje, of naar ideeën om een leuk pakje zelf te maken... Je koopt spulletjes en materiaal, schiet in actie, je schrijft een kaartje en je pakt alles mooi in. Alles op tijd versturen en dan in spanning afwachten....

Wat vindt mijn swapmaatje ervan? En ook... wat krijg ik? Bij de twee afgelopen swaps had ik echt geluk. Mijn swapmaatjes hadden goed rondgekeken op mijn Pinterest-account en mijn fiche gelezen. Gevolg: leuke geschenkjes waar ik echt blij mee ben. En als ik kijk naar de foto's en reacties in de groep dan hebben de meeste swapmaatjes er echt iets tof van gemaakt. Dat er eens iets tussen kan zitten dat je niet echt kan gebruiken of toch niet helemaal je ding is, dat kan natuurlijk ook wel eens, maar als het met liefde gemaakt is, dan blijft het toch een lief pakje he...

Helaas gaat het af en toe toch niet zoals het hoort... zo kreeg ik bij mijn allereerste - en toen dacht ik laatste - swap mijn pakje recht uit een webshop. Het hele bedrag besteed aan een setje briefpapier met bloemetjes... want het was een lenteswap... Niet mijn idee van "een leuk pakketje samenstellen voor je swapmaatje in het thema lente". En blijkbaar valt dat dan nog mee... Er zijn blijkbaar swapmaatjes die op het laatst ineens afhaken en niets versturen, of zomaar iets versturen dat niets met het thema en in dit geval handgemaakt te maken heeft... Dat geeft een enorme gevoel van teleurstelling, want zelf heb je wel heel veel moeite gedaan voor iemand anders en jij krijgt ineens niks of iets dat helemaal niet voldoet... Bah... Het gaat hier gelukkig om uitzonderingen... maar toch...

Gelukkig is Marieke er dan! Voor de swapmaatjes die jammer genoeg geen of een ondermaats swappakje kregen deed ze een oproep voor kandidaten die een troostpakje wilden maken. Ik had tijd dus gaf me op. We hadden niet zoveel tijd, maar probeerden er toch een leuk pakje van te maken en ik denk dat het gelukt is. 


In de kleuren zwart en rood, en gebaseerd op haar fiche en enorm goed georganiseerde Pinterest board maakte ik de volgende spulletjes:Eierdopbloemetjes, 9 in totaal, voor elk gezinslid eentje. Hoe je deze maakt, zie je hier.


Een knipportemonneetje, met de letter K geflockt en gevuld met 2 kleine en 7 grote hartjes van klei (deze werden gemaakt door Giel). Het was de eerste keer dat ik zo'n portemonneetje maakte, en ik gebruikte hiervoor deze tutorial. De knip kwam trouwens van de Action. 


Een bladwijzer passend bij het genre boeken dat mijn swapmaatje graag leest, romantische en erotisch getinte boeken. Zoiets vraagt niet zoveel werk, en zorgt toch voor weer iets in het pakje :) Het zelfklevende lint kwam van de Action, een hele tijd terug.


Op haar Pinterest board zag ik dat ze nog een mapje voor theezakjes mee te nemen kon gebruiken. Ik bekeek verschillende patroontjes en tutorials, maar tekende uiteindelijk zelf dit modelletje. Ik flockte opnieuw de letter K en vulde het mapje met "zwarte" thee, we blijven braaf in het thema he ;)


En ten slotte maakte ik nog een tasje voor naaispulletjes in op te bergen want ook dat stond op haar verlanglijstje. Opnieuw keek ik wat rond maar tekende ik uiteindelijk zelf een patroontje. Er zijn zowel tasjes aan de buitenkant als aan de binnenkant. De kleur van de stof komt hier niet zo goed over, maar het is dus rood met zwarte stippen (gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder). 

Ik voorzag nog een zelfgemaakt kaartje en vond superschattig lieveheersbeestjespapier in het Kruidvat. Gisteren opende mijn swapmaatje mijn troostpakje en ik hoop maar dat het de teleurstelling wat goedmaakt en dat ze swappen nog een kans geeft, want zelf maakt ze de meest geweldige pakjes... 14 opmerkingen:

 1. Je bent een topper! Echt een grote dankjewel voor dit fantastische troostswapje! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dit is een mega tof troost pakje!Ik heb zelf met een andere groep mee gedaan aan swappen maar na enkele teleurstellingen heb ik me daar uit geschreven.Tof dat Marieke het zo oplost,iedereen blij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marieke doet het echt super! Over het algemeen zijn de pakjes er ook echt goed, maar voor de uitzonderlijke tegenslagen wordt wel fijn een oplossing gezocht :)

   Verwijderen
 3. Zalig !
  Ik heb maar keer geswapt, ook omdat ik teleurgesteld was, te laat en duidelijk gewoon "iets" in een omslag gepropt...
  Dat naaigeriefjestasje vind ik super !!! Mini tutorial ? ;-)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo jammer dat het soms zo gaat, want swappen kan zo leuk zijn... ik snap niet dat mensen zich inschrijven als ze geen moeite willen doen.

   Ik ga waarschijnlijk nog wel eentje maken en dan zal ik foto's maken enzo :)

   Verwijderen
 4. Wat lief dat je ook nog een troostpakketje maakte naast je eigen swap! Hele mooie spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige troost-swap-cadeautjes heb je gemaakt! Chapeau voor je creativiteit!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ik vond ook voldoende inspiratie op haar Pinterest boards :)

   Verwijderen
 6. Waw seg, prachtig, had zo een "gewoon" swap-pakje kunnen zijn! Wat lief van je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ja, als ik dan bezig ben... en ze verdiende het ook echt wel :)

   Verwijderen
 7. Lief gebaar! Ik swapte 1x en was ook teleurgesteld. Niet zozeer in het pakje van de tegenpartij, maar wel in het feit dat ik NOOIT reactie kreeg op mijn maaksels. Ik had een boleotas genaaid, kaartjes geknutseld, koekjes gebakken, en er een hoop geld in geïnvesteerd om nadien niet eens een dankjewel te krijgen. Ik hou me voorlopig nog even weg van swapgedoe....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo jammer he... want het kan zo leuk zijn. Ik snap dan wel dat je er (eventjes) geen zin meer in hebt...

   Verwijderen