dinsdag 29 maart 2016

Het "was" een mooie broek...

De broek geraakte min of meer op de valreep af. Op Pasen, net voor we moesten vertrekken naar het eerste familiefeestje van het paasweekend. Ik had dus geen tijd meer voor een fotoshoot, we waren al aan de late kant. Ik trok gelukkig wel nog enkele foto's zonder model, al bleek de kleur niet overal juist over te komen. Maar goed, die fotoshoot zou later plaatsvinden... dacht ik.De foto rechtsonder geeft de kleur het best weer. Ik maakte opnieuw de Cisse van Zonen09, deze keer met ook zakjes op de achterkant. Omdat de "slechte" kant van het stofje zo mooi was, geel met een gouden schijn, moest ik er iets mee doen. Dus de steekzakken vooraan en achteraan werden met de slechte kant van de stof gemaakt. Ik gebruikte ook lichtgeel stiksel om die gele accenten te benadrukken. Ik was blij met het resultaat.

Op Paasmaandag werd de broek gedragen, samen met het nieuwste Bill hemdje, gemaakt met het drakenstofje van de Sprookjesboomcollectie van de Efteling. Het paste perfect samen. Ik was best onder de indruk toen ik Giel zag binnenwandelen op het ontbijconcert waar ik aan't helpen was. Complimenten, vragen waar ik het gekocht had, mijn schoonmoeder die moest zoeken naar de naden op het rugpand. Heerlijk!Toen ik in de namiddag bij mijn ouders voor een volgende familiefeestje arriveerde was ik blij dat de kleren nog altijd proper waren. Met kinderen weet je nooit! Maar dan... paaseieren rapen... en dat gebeurde natuurlijk vol overgave, en buiten deze keer... dus ja, die broek, die was niet meer proper... thuisgekomen meteen de was in, en ik dacht... grasgroen op een groene broek, ik moet me geen zorgen maken... Helaas... de broek ziet er intussen gemarmerd uit... gele strepen en vlekken... niet meer draagbaar in het openbaar... het stofje was niet duur, dus dat kan me niet zoveel schelen, maar verdorie, het was zo mooi... 

Patroon broek: Cisse van Zonen09
Stof broek: gekocht bij Infinity Stoffen Heusden-Zolder
Patroon hemdje: aangepast Bill hemd uit La Maison Victor
Stof hemdje: Sprookjesboomcollectie gekocht bij de Stoffenstraat in Kasterlee
2de stof hemdje: Dapper - gekocht bij Infinity Stoffen Heusden-Zolder


Ik gebruikte beide patronen al eerder, de Cisse hier in sweaterstof, het Bill hemdje hier en hier.

33 opmerkingen:

 1. Ho neen, zo spijtig! Na al het werk en de liefde die je erin stak! Kan je hem niet verven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga dat misschien toch maar eens proberen... nog nooit gedaan eigenlijk..

   Verwijderen
 2. Jammer, jammer ! Had je de stof voorgewassen? Zonde van het werk maar dan wordt het een speelbroek om in te ravotten hé. Maar zo spijtig omdat je de stof waarschijnlijk had gekocht omdat ze mooi paste bij het hemdje. In ieder geval ik zie de schoonheid van het geheel wel hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee!!! Voor die ene keer dat ik dat eens oversla... balen he... maar ja...

   Dat de stof bij het hemdje paste was een dikke extra, maar ik vond het op zich al een heel fris stofje voor een broek... en leuke broekenstofjes vinden is toch niet vanzelfsprekend eigenlijk..

   Dankjewel, het was idd wel mooi :D

   Verwijderen
 3. Jammer Tamara ! En het was toch echt mooi hoor en zoals steeds, tot in de puntjes afgewerkt !
  Regina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik baal er wel van, en Giel ook, maar niets aan te doen he... dankjewel hoor :)

   Verwijderen
 4. :) herkenbaar!!! Als ik geen fotokes neem bij de pasbeurtjes is het om zeep!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ai, zo'n zonde! Misschien idd verven voor een 2e kans? Zelf heb ik ook een broek voor mezelf welgeteld 1 keer kunnen dragen, na de was bleek ze nog maar half zo groot :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik dat maar proberen...

   Da's zo zonde he...

   Verwijderen
 6. Super jammer. Maar ook wel super mooi: die broek en dat hemdje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het was mooi :D en gelukkig hebben we wel nog steeds het mooie hemdje :)

   Verwijderen
 7. Wahahaha, dat is zo iets wat ik ook zou voorhebben - nee, ik lach je niet uit, ik lach ongelooflijk hard omwille van het 'dat herken ik'gevoel. Dochterlief ging eitjes rapen in een -ongeblogd- jurkje dat al even gemaakt is en nadat ze er een boomhut in een would-be-oerwoud mee maakte, denk ik dat het jurkje ook ongeblogd zal blijven ;).
  Het geheel zag er nochthans schoon uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh dat is inderdaad jammer!!! t'is echt een toffe broek. Geprobeerd met Vanish en op iets hogere temperatuur te wassen?
  Hier nog een website met allemaal tipjes om grasvlekken uit stof te wassen: https://omaweetraad.nl/vlekken/gras ;)
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de grasvlekken zijn weg... maar ik heb nu een hoop strepen waar het groen van de broek zelf weg is... :/

   Verwijderen
 9. Oh hoe jammer zeg van al je werk.Het was een top combinatie!Hopelijk kan je ze met een ander kleurtje verf nog laten aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh, balen! maar ik geloof je wel, dat het wreed schoon moet geweest zijn. die combi ook, als ik de kleur juist inschat, is het de kleur van het donkere groen van het draakje op het hemdje? mooie combi. Het hemdje heb je alleszins nog wel hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dat was het ja :D Het was inderdaad dat het donkere groen van het draakje.. en gelukkig hebben we het hemdje nog en passen daar ook een heleboel andere broekjes bij... al is het net iets minder ;)

   Verwijderen
 11. Oh, zo jammer! Ik heb hier ook nog een ongeblogde broek, waar ondertussen al gaten in de knieën zitten… Boys will be boys! Jammer van het werk, want ze was/is echt super mooi en super mooi afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aiaiai... ja, da's waar, maar toch effe balen he :)

   Dankjewel!

   Verwijderen
 12. Jammer, zag er inderdaad wel een leuke broek uit. Kindjes hé, de Cisse die ik 2 weken terug maakte is ook al niet meer draagbaar. Mijn bengel heeft nu geen enkele lange broek meer. Hij mag shorts beginnen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ohjee, dat het dan maar wat warmer en droger wordt :D

   Verwijderen
 13. Oooooh neeeeee!! Dat is wel echt kak, amai!! (Sorry voor het woord, misschien ben ik aangetast door de oudste dochter, maar ik vond het wel passen bij deze post..) ziet er anders in elk geval supermooi uit, dus ik snap je teleurstelling!! Maar idd, misschien verven, zodat het niet helemaal verloren is. Al is dat niet hetzelfde natuurlijk... Echt jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt volledig gelijk, echt kak :p

   Ik ga het proberen, beter dan er niets meer mee te doen he...

   Verwijderen
  2. Je hebt volledig gelijk, echt kak :p

   Ik ga het proberen, beter dan er niets meer mee te doen he...

   Verwijderen
 14. Ooooh neeeee! De combinatie klinkt zo mooi! Geef een verfbeurt een kans, wie weet krijgt de broek zo weer wat glans (rijm niet bedoeld 😛).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was echt trots om hem zo te zien staan in die mooie outfit.. maar ja, er zijn ergere dingen natuurlijk... en het verven ga ik toch maar eens proberen :)

   Verwijderen
  2. Ja, ik was echt trots om hem zo te zien staan in die mooie outfit.. maar ja, er zijn ergere dingen natuurlijk... en het verven ga ik toch maar eens proberen :)

   Verwijderen
 15. Typisch jongens! ;o) Dezelfde ervaring met Sep en Lou... die hebben ook geen enkele broek meer zonder gaten of gras/moddervlekken op hun knieën... Chance dat het bijna korte-broeken-seizoen is. Het leek me idd een hele mooie combinatie! Doen, dat verven...! of een nieuwke naaien... ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk zijn die gaten en vlekken alleen maar bewijs dat ze fijn spelen en avonturen beleven ;)

   Verwijderen
  2. Eigenlijk zijn die gaten en vlekken alleen maar bewijs dat ze fijn spelen en avonturen beleven ;)

   Verwijderen