donderdag 31 maart 2016

Eventjes stilstaan bij Maart en dan weer vooruit...

De creatieve productiviteit bleef hoog in Maart. Ik maakte kleertjes voor baby Lewis en baby Oona, en voor klaspop Jules, zorgde voor een Jacob broek en een hemdje voor Matthéo (niet op de blog geraakt), voor Giel maakte ik een ADVTee, een Bill hemdje, een Cisse broek en tijdens de laatste uurtjes van Maart nog een Semper Sweater (soon on the blog). Ik maakte eerst een swappakje voor mijn swapmaatje en vorige week nog een troostswapje. Ik vergat ook mezelf niet, want ik gebruikte het Berlin patroontje uit de laatste La Maison Victor twee keer zodat ik op een paar dagen tijd een nieuwe top en een nieuwe jurk had. Er werd ook geknutseld en getekend. En dan nog lijkt mijn to-do lijst langer en mijn stoffenstapel groter te worden.. stilvallen in April is dus geen optie.


Het weer werd ook al wat beter en we voelden hier allemaal de goesting om weer meer buiten te komen, dus kozen we al een paar keer een bos of natuurgebied in de regio uit voor een stevige wandeling. En dat smaakt zeker naar meer.


Alhoewel ik vaak het gevoel heb dat een dag voorbijsleept, is er toch al een kwart van het jaar voorbij en kan het geen kwaad nog eens te kijken wat ik anders zou willen/moeten doen...

Opnieuw gaan zwemmen... dat was er nog niet van gekomen, vooral omdat ik geen contactlenzen meer in huis had en ik stekeblind ben zonder bril of lenzen. Maar ik ben er geraakt en mijn nieuwe lenzen zitten goed, dus na de paasvakantie begin ik er weer aan en zal ik een paar keer per week tijdens de schooluren mijn baantjes gaan trekken.

De tuin onder handen nemen... er staat hier vanalles klaar, maar tot nu toe kies ik meestal nog voor de naaimachine wanneer Giel naar school is terwijl de tuin ook echt toe is aan wat liefde en aandacht. Ik heb trouwens ook zo'n vierkante meter moestuin gekocht, dat lijkt me wel leuk om samen met Giel te doen, en hopelijk kunnen we dan ook af en toe vers uit ons moestuintje eten.

En niet onbelangrijk... minder streng zijn voor mezelf en beter voor mezelf zorgen... zowel mentaal als lichamelijk. Een moeilijke opdracht, maar ik ga ervoor! En jij? Hoe was Maart voor jou? En wat zijn je plannen voor April?

13 opmerkingen:

 1. Waaw, wat een maartpalmares;-). Ik wens je een mooie aprilmaand😄

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ik ga mijn best doen, maar toch iets meer naar buiten gaan ;)

   Verwijderen
 2. Amai jij bent goed bezig geweest en je plannen voor april mogen er ook zijn!Een goed idee om beter voor je zelf te gaan zorgen,moeten we eigenlijk allemaal wat meer doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, dat is voor iedereen goed he :)

   Dankjewel!

   Verwijderen
 3. Maart was productief :-). Mijn to-sew-lijstje wordt ook steeds maar langer en eigenlijk wil ik in april opnieuw beginnen joggen (maar de start is moeilijk ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat starten is altijd even moeilijk he.. maar ik heb nu een concrete datum, dus hopelijk lukt het dan wel.

   Succes met je to-sew lijstje en met het (starten met) joggen :)

   Verwijderen
 4. Voortgaand op maart, wordt april vast ook geweldig! Doen waar je blij van wordt! Veel succes met zwemmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauw, zo productief!! Ik ben onder de indruk! En zoveel mooie dingen! Ik wil heel graag nog eens je Berlijn tops bekijken, want dat patroon lijkt me zo leuk en ik las je blogposts nog niet... Dringend doen! :-) ikzelf maak niet veel plannen meer, want merk dat de productiviteit zeer sterk daalt nu onze verhuis steeds dichterbij komt... Andere dingen aan het hoofd en weinig zicht op wat concreet... Ik hoop nog enkele kleine dingetjes te kunnen naaien, en verder snel mijn laatste dossier op m'n wek klaar te krijgen, ingepakt te geraken, te slagen voor een examen dat ik nog moet afleggen, en zo staat er nog wel wat oo de lijst... En tussenin nog een klein beetje proberen voor mezelf te zorgen :-) want je hebt gelijk: heel belangrijk is dat! Oooh, en tuinwerk, dat zou ik nu ook wel willen... Niks zo heerlijk dan wat ploeteren in de tuin en nieuwe dingen zetten, en het plezier als dat begint te groeien :-) succes ermee daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zo mijn momenten ;)

   Toen ik de top eerst zag, zag ik er niet zoveel in, maar nu zie ik wel een heleboel mogelijkheden :)

   Ik kan me voorstellen dat je een heleboel andere dingen aan je hoofd hebt nu, dat naaien komt daarna wel weer als je je ritme weer gevonden hebt. Trouwens, qua snelklaarprojectje is de Berlin top ook wel een goeie ;)

   en zeker voor jezelf blijven zorgen!

   Verwijderen
 6. Trouwens, ik deed vorig jaar ook een eerste moestuinversie en was echt superfijn!! Zonder al te een moeite heb ik zo superveel keilekkere kerstomaatjes gehad, en ook een heel aantal paprika's en gewone tomaten. Met de rest had ik minder geluk, maar toch, ik vond het echt keitof, en zeker een aanrader met kids!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt zo leuk, ik ben zo benieuwd of het hier wat gaat lukken :)

   Verwijderen