zondag 31 januari 2016

Een tevreden terugblik op januari

Januari was creatief een productieve maand en dat deed enorm deugd! De naaimachine werkte op volle toeren en ik maakte voor mijn swapmaatje een tas, een naaihoesje (tutorial via de link) en een zakdoekhoesje. Voor Giel maakte ik niet enkel een broek en kaptrui, maar ook nog een nieuw setje muts, wantjes en sjaal. Voor Matthéo werkte ik een hemdje af en voor klaspop Rikki zorgde ik voor een nieuw outfitje (met patroontjes en tutorial). Ik ben mezelf ook niet vergeten. Al in het begin van de maand naaide ik de Kyoto jurk, een gemakkelijk en snel project. Alleen jammer van het voornamelijk grijze weer, want ik vond nog geen goed moment voor een fotoshoot (manlief moet dan ook thuis zijn natuurlijk). Een blogbericht hierover volgt dus nog, net zoals voor de muts, wantjes en sjaal, die met een tutorial en gratis patroontjes zullen komen.


Tussendoor naaide ik ook ijverig aan mijn opdrachten voor de cursus Patroonontwerper, die ik vorige week afgerond heb. Met succes, ik ben geslaagd. Ik heb nu een basiscorsage en basisjurk die perfect passen en kan een broek en rok op maat tekenen. Ik heb wel wat bijgeleerd, absoluut... maar eerlijk gezegd was deze opleiding een grote teleurstelling en zijn geld niet waard. Er werd veel meer beloofd dan er uiteindelijk geboden werd en organisatorisch liep er ook vanalles fout. Gelukkig was de docente iemand die wel haar best deed om er zoveel mogelijk van te maken, dat is de enige reden dat ik niet afgehaakt heb. De teleurstelling in de cursus heeft er niet voor gezorgd dat ik mijn interesse in patroontekenen verloren heb. Helemaal niet. Het boeit me nog steeds en ik wil me er zeker verder in verdiepen. Oude lakens en patroonpapier genoeg!


Maar er werd niet enkel genaaid! Voor mijn swapmaatje bekleedde ik een juwelenkistje/muziekdoosje met decopatch en maakte ik een deurhanger en bladwijzer. Ik pimpte enkele longsleeves voor Giel met flockfolie. En ik breide voor mezelf een muts en een sjaal, maar wel op de luiwijvenmanier met de knitting loom. Heerlijk gemakkelijk en snel!!


Zoveel gedaan, maar de to-do lijst werd niet korter... de goesting gelukkig ook niet minder ;) Ik deed nogal uitgebreid aan stofkes kopen de laatste weken... Het resultaat van 2 maanden onthouding? Ook de schoonzus kocht een stapeltje stofjes die ik mag verwerken en de foto's van Rikki zorgde voor een paar puppyface "wil je er ook eentje maken voor...". Maar eerst carnaval... want Giel wil Piet Piraat zijn... de jasdelen werden al geknipt en ik heb nog een paar dagen om het in elkaar te zetten... Ik ben zelf benieuwd wat ik ervan ga maken.

Op creatief vlak ben ik het jaar dus goed begonnen. Maar ook op mentaal vlak kwam de zon af en toe door de donkere wolken piepen. Dat doet deugd. Enorm! En het doet hopen en verlangen naar meer zonnige momenten. Het doet me ook wel kwaad en gefrustreerd worden wanneer die momenten van het ene moment op het andere weer overschaduwd worden, want dat gebeurt nog snel en vaak. En dat ik na een goed moment vaak een enorme weerslag lijk te krijgen en doodvermoeid moet bekomen van een fijne avond of een leuke dag. Maar net zoals de donkere momenten eerst steeds meer plaats innamen, kunnen nu ook de goede momenten meer naar boven komen. Laten we daar vanuit gaan.

10 opmerkingen:

 1. Drukke creatieve maand. Geniet van de hoede momenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai! Wat een nieuwsjes en activiteit...
  ♥ voor mentale zonnetjes, ik wens je er alvast wat meer de komende maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, jij bent echt een bezige bij geweest in januari! Maar er zijn dan ook pareltjes van kleding uit voort gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik schrok zelf een beetje van :p Best ook wel gemakkelijke projectjes allemaal, dat gaat ook goed vooruit he ;)

   Verwijderen
 4. Jij bent goed bezig geweest zeg!Zit mooie stukken tussen en fijn om te lezen dat het beter met je gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stilletjes vooruit ... veel zonnetjes ... veel creativiteit ... veel mooie kleertjes ... Knuffel x

  BeantwoordenVerwijderen