maandag 25 januari 2016

A star in stripes

Een halfjaar geleden hoorde ik dat er dichtbij een stofwinkeltje was waar ik nog nooit van gehoord had... een winkeltje dat ondertussen totale uitverkoop deed. Tijdens één van de laatste openingsdagen bezocht ik het winkeltje en vond nog net 2 bij elkaar passende stofjes waarin ik wel een longsleeve zag voor Giel. De stofjes werden steeds aan de kant geschoven voor andere projecten maar vorige week zette ik me er dan toch eens aan.

Ik koos ervoor om opnieuw een kaptrui te maken omdat Giel dat tegenwoordig graag draagt. Het vertrouwde patroontje Floris uit Zelfgemaakte Kleertjes 3 werd weer bovengehaald. De kap werd gevoerd met de streepjesstof, die moeite deed ik wel. Maar lekker lui werkte ik de zomen gewoon met de tweelingnaald af en zette ik er geen boord aan. In geen tijd was zijn nieuwe kaptrui klaar, maar het donkere weer zorgde ervoor dat er nog niet meteen foto's gemaakt werden en de trui nog even bleef liggen.Dit weekend merkte ik dat Giel nood heeft aan nieuwe broeken, want een groeispurtje verder en zijn andere broeken lijken weer wat te kort te worden. Het Cisse patroon werd voor de eerste keer bovengehaald, één van de patroontjes die ik kocht met een Zonen09-cadeaubon die ik onder de kerstboom vond. Ik wilde een broek die bij de nieuwe trui zou passen, zodat ik beide items in één fotoshoot zou kunnen maken. Ik wilde ook een comfortabele broek die Giel kan aandoen op dagen dat hij turnles heeft in school, want de kleuters doen dit in hun gewone kledij die op die dagen dus best comfortabel is.

Ik koos voor een zacht grijs sweaterstofje die nog onderin mijn stoffenstapel lag, een stoffenspektakel coupon waar ik als extraatje een paar gaten - de ene al wat groter dan de andere - bijkreeg. De geplande kaptrui voor mijn grote vent kon ik daar dus niet meer mee maken. Maar voor een kleuterbroek had ik ruim voldoende. Om de broek nog een leuk accentje te geven gebruikte ik het streepjesstofje voor de zakjes en gebruikte ik voor de stiksels garen in dezelfde kleur als de trui.


Giel heeft er weer een lievelingstrui bij zegt ie, en de broek nodigt blijkbaar meteen uit voor allerlei apenstreken, wat ervoor zorgde dat de fotoshoot weer een uitdaging was. Maar dat betekent dus wel dat de broek zoals bedoeld lekker comfortabel zit en geschikt is voor de turnlessen op school.


20 opmerkingen:

 1. Leuke outfit! Een broek heb ik nog nooit gemaakt voor de jongens misschien moet ik het toch eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Zeker eens proberen! Valt echt goed mee! Ik moet wel zeggen dat ik meestal wel broekjes met valse gulp maak, dat is voor Giel nog wel iets gemakkelijker... en voor mij dus ook ;)

   Verwijderen
 2. Mooie kleertjes voor een knap manneke !
  Goed gedaan mama !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe outfit! Die broek is geweldig, met die zakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets simpel kan het toch dat beetje extra geven he :)

   Verwijderen
 4. Leuke outfit. Mooie Cisse. Hier ligt het patroon ook klaar. Ik denk eraan om het te gebruiken voor de broek voor mijn oudste zijn eerste communie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, daar lijkt het me een heel fijn patroon voor! Hier gaan zeker ook nog verschillende Cisses volgen. Je kan er zoveel kanten mee uit dat het niet eens opvalt dat het iedere keer hetzelfde patroon is he.

   Verwijderen
 5. Cisse is een geweldig patroon, de kaptrui ziet er ook plezant uit - tegen mezelf "nee, je koopt dat boek niet om op de stapel te leggen ;)"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel leuke combi! en ik ga uw idee stelen om de cisse in een sweaterstofje te maken. Gekleed en comfortabel, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, doe maar, inspiratie opdoen heet dat ;)

   Verwijderen
 7. Hier kan hij met gemak in ravotten. Ziet er lekker comfortabel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel leuke outfit. Toffe combinatie van stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof idee om de Cisse uit sweaterstof te maken. Dat geeft extra ideeën. (Ik hoop dit jaar echt dat model eens te maken...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een broek met vele opties heeft er nog eentje bij :) 't Is echt een leuk model, ik heb al spijt dat ik er zolang mee gewacht heb ;)

   Verwijderen