woensdag 23 december 2015

Poppenkleertjes in vrolijke kleurtjes

Daar stond ik in de speelgoedwinkel... te kijken naar zielige poppenkleertjes in een rozige kleur die je krijgt wanneer er een rode sok meegaat met de witte was... vrolijk word je daar niet van. Als ik cadeautjes koop wil ik er tenminste een goed gevoel bij hebben. Ik wil een beetje blij worden dat ik hetgeen dat ik kocht cadeau mag geven. Ik wandelde dus weg van de poppenkleertjes, kocht een hoop andere spulletjes voor mijn metekindje en bedacht me ondertussen dat ik best zelf een paar outfitjes voor pop Annabelle kon maken.


Ik gebruikte hiervoor gratis patroontjes die ik vond in de archiefkast van de facebookgroep Gratis Naaipatronen. De stofjes die ik gebruikt heb, zijn allemaal restjes of stofjes die ik ooit kocht zonder goed te weten wat ermee aan te vangen. Gelukkig had ik ook de juiste kleurtjes garen in huis en zelfs gepaste knoopjes uit zo'n Action knopenzakje. Eigenlijk heeft dit cadeautje me dus niets gekost, maar het maakt me wel blij dat ik dit kan geven.

Ik begon met dit sportieve setje, een kaptrui met een puntkap en een legging. Het patroon kan je hier terugvinden. De uitleg is in't Duits, maar 't is heel gemakkelijk in elkaar te zetten.


Dan maakte ik ook een salopetje waarvan je patroon en uitleg in het Nederlands kan vinden bij Gratis Naaipatronen op facebook. Met echte zakken zelfs ;)  Het shirt eronder is opnieuw het patroontje van de kaptrui, maar ik maakte er deze keer een gewoon boordje aan.


Het kostte me eigenlijk niet zoveel tijd, ik vind het resultaat best oke, en de stofjes zijn in elk geval niet flets :) Benieuwd naar de reactie van moeder en dochter!

Geven jullie vaak zelfgemaakte cadeautjes?


15 opmerkingen:

 1. Oh wauw! leuk gedaan! Ik geef op zich niet vaak zelfgemaakte cadeaus. Enkel aan mijn dichte familie eigenlijk. Vooral uit tijdsgebrek :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ik ook niet hoor, en het normale budget werd gewoon uitgegeven aan de andere cadeautjes, dit is meer een extraatje.

   Verwijderen
 2. Schattig! Ideaal om restjes op te werken :o) Aan Jules, Rikki en/of Pompom, de klaspoppen, kan je die restjes ook kwijt ;o) Kledij maak ik niet meer voor andere mensen, buiten mijn eigen kindjes, voornamelijk ook uit tijdsgebrek... Ben al blij als ik iets kan maken voor 1 van de 4 koters... Iets kleins, een tasje/kussen/juweeltje, lukt nog wel ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee, ik kan wel eens horen bij de juf of Rikki iets kan gebruiken :) Ik maak eigenlijk ook enkel voor Matthéo en zijn Mammie, dat zijn de uitzonderingen, en verder alleen binnen het gezin. Maar die twee, daar kan ik geen nee tegen zeggen, omdat ze mijn grootste fans zijn, en altijd tevreden en blij :)

   Als je voor 4 kinderen naait, mag je al blij zijn als je toekomt aan iets voor jezelf he :)

   Verwijderen
 3. super !!! veel mooier dan uit de winkel.
  uit ervaring weet ik wel dat er waarschijnlijk 'bestellingen' gaan volgen van het poppenmoedertje... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Zelf vind ik dat ook... vond die van de winkel echt saai en niet het geld waard.

   Verwijderen
 4. Leuk gemaakt!Ik heb dit jaar enkel voor de meter van de zoon iets zelf genaaid klaar liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik zou het echt niet zien zitten om voor een heleboel mensen iets te maken ;)

   Verwijderen
 5. Heel tof! Ik geef meestal een zelfgemaakt cadeau, eigenlijk te vaak want daardoor kom ik vaak niet toe aan kleren voor m'n zonen of mezelf. Ik denk dat ik in 2016 toch wat vaker voor mezelf ga kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, dan weet ge wat te doen... dat zou ik nogal stresserend vinden... Goed idee om voor jezelf te kiezen ;) Doen!

   Verwijderen
 6. Zoveel leuker dan gekocht! Met extra veel liefde gemaakt en gegeven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kwam hier zonet terecht omdat ik googlede naar poppenkleertjes. Mijn dochter wil absoluut een 'broekzak', na een discussie over wat zo een broekzak dan wel is bleek het over een tuinbroek/salopette te gaan. En voila, hier vond ik wat ik zocht, merci voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen