donderdag 24 december 2015

Liefde voor papier: kleuren op nummer

Alhoewel het idee van kleuren op nummer me eerst niet zoveel leek, wilde ik het toch eens een kans geven. Enerzijds omdat ik best wel fan ben van Thomas Pavitte en zijn Dot-to-dot boeken zoals je hier al kon lezen. Anderzijds omdat een Australische vriendin - die me ook overtuigde dot-to-dot te proberen - het erg leuk vond om te doen. Dus toen ik dit boek met portretten tegenkwam kon ik het niet laten liggen. Elke tekening bestaat uit overlappende cirkels waarin elk vakje met een nummer ingekleurd moet worden. Je neemt 5 tinten naar keuze, van donker naar licht.De eerste portretten deed ik allemaal met kleurpotloden. En ik vond het wel leuk, maar niet zo leuk als dot-to-dot... en niet zo leuk als kleuren in kleurboeken zoals Secret Garden (Johanna Basford) of Kaleido Color van Deltas. En ook al heb ik een kleurdoos met 45 tinten, ik vind het toch moeilijk om 5 tinten te vinden die mooi elkaar opvolgen maar voldoende verschillen. In het boek stond ook dat je het met fineliners kon intekenen, dus dat wilde ik ook wel eens proberen. Dat vond ik niet alleen leuker om te doen, maar ook het resultaat vind ik mooier bij mezelf. Online vond ik namelijk wel erg mooie ingekleurde exemplaren.Wat ik vooral leuk vind is het om de tekening tijdens het proces duidelijker te zien verschijnen. Mijn ventje komt af en toe eens kijken om te zien of hij weet wie  het wordt (en dat weet hij meestal sneller dan ik).Voor mij komt dit nu samen met andere mooie kleurboeken en tekenen op nummer in het lijstje van ontspannende avondactiviteiten voor het slapengaan. Ik focus me meer op de tekening en minder op mijn gedachten en ga meestal toch wat rustiger slapen. 't Is geen wondermiddel, maar alle kleine beetjes helpen. Is het iets wat jij zou proberen?


6 opmerkingen:

 1. Echt mooi resultaat! Vrees dat ik er niet het geduld voor zou hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eigenlijk ook niet zo'n geduldige, maar met zoiets kan ik me dus wel lang bezig houden :)

   Verwijderen
 2. Ik zag al wat resultaten op instagram voorbijkomen en was al onder de indruk. T is dat ik niet nog meer hooi op m'n vork wil nemen, anders zou ik get zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je kan niet alles doen he... voor mij is het ideaal om zoiets te doen voor het slapengaan. Naaien ofzo lukt dan niet meer of ik lig er nog teveel aan te denken in mijn bed. Dit is echt een afsluitertje :)

   Verwijderen
 3. Ja hoor! En ik teken soms ook tijdens onze vergaderingen. Dan kan ik beter luisteren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, ik moest tijdens vergaderingen ook altijd tekenen of schrijven ofzo, want anders val ik in slaap...

   Verwijderen