zondag 27 december 2015

Hallo meneer de uil

Het Bambiblauw stofje lag al hier sinds September, gekocht door Matthéo's Mammie nadat ze Giel's giraffenhemdje gezien had. Maar de naaidip zorgde voor een deuk in het zelfvertrouwen en ik stelde maar uit om eraan te beginnen. Ondertussen ging het weer wat beter met dat naaien en er werd al eens gepolst wanneer het hemdje klaar zou zijn. Omdat ik toch nog wat schrik had om het te verknoeien, maakte ik eerst nog een hemdje in een goedkoop stofje. Dat hemdje wacht nog op de juiste knoopjes.

Ik moest ook nog op zoek naar een stofje voor de binnenstofjes, want uit een paneeltje van Bambiblauw haal ik die patroondelen er niet meer uit voor een 5,5-jarige. Ik vond het perfecte stofje van Dapper bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder. En dan begon ik er eindelijk aan, en eigenlijk ging het vlotjes. Ik gebruikte opnieuw het patroon Lars uit Zelfgemaakte Kleertjes 3, maar schoof de platte plooi op het rugpand opzij om de uiltjes beter te laten uitkomen.

Op 23 december kon ik het hemdje eindelijk afgeven. Een stralende kleuter en een enthousiaste Mammie waren het resultaat. Dat doet altijd deugd en geeft weer meer zin in naaien. Op 24 december kwam Matthéo trots laten kijken dat hij zijn nieuwe hemdje droeg voor het kerstfeest, en zijn Mammie droeg de top die ik een tijd geleden voor haar maakte. Of we binnenkort weer stofjes kunnen gaan shoppen? Voor hen maak ik graag een uitzondering, want verder naai ik niet vaak voor anderen.

Het giraffenhemdje laat ik ook nog even zien ;) Een heel ander resultaat omdat de giraf op het voorpand kon.


Patroon hemdjes: Lars - Zelfgemaakte Kleertjes
Patroon broek: Jacob - Zonen 09
Stof hemdjes: Bambiblauw
Gestippeld binnenstofje: Dapper

21 opmerkingen:

 1. Mooi ! Matteo zal stralen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo schoon!!! Ik kocht nog geen stof van bambiblauw maar telkens als ik ze verwerkt zie begint het toch weer te kriebelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, zo zag ik het paneel precies nog niet verwerkt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! De uilen komen echt goed tot hun recht op het achterpand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Gelukkig dacht ik eraan om de plooi wat te verschuiven want dat maakt wel het verschil.

   Verwijderen
 5. Heel erg mooi gedaan! De twee hemdjes en ventjes zijn om op te vreten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ontzettend mooie, toffe hemdjes Maartje!!

  BeantwoordenVerwijderen