donderdag 12 november 2015

Boy in tha hoodie!

Kinderen groeien en de kleerkast van Mr. Gielemans kon zeker nog wat aanvulling gebruiken. En kinderen veranderen ook. Terwijl vorige winter een kaptrui nog moeilijk aan te krijgen was, is hij sinds zijn nieuwe hoodie ineens wel fan van zo'n kledingstuk. Dus de keuze was snel gemaakt toen ik met het okergele Megan Blue Fabrics stofje aan de slag ging. Ik combineerde met de donkerblauwe stof die ik ook al gebruikte voor mijn eerste Lora jurk.



Ik kocht beide stofjes en het jeansstofje voor de broek bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder. Het patroon van zowel de hoodie als de broek komen uit het boek Zelfgemaakte Kleertjes 3 van Catherine Deweerdt. Ik voerde wel de kap van de hoodie en heb boordjes toegevoegd voor een leukere afwerking. En om toch eens een kaptrui te hebben die net iets anders is, maakte ik geen grote voorzak, maar een borstzakje zoals bij een overhemd, maar dan schuin erop. Ik vind het wel een leuk resultaat. Voor de broek deed ik een kleine aanpassing aan de achterzakjes zodat ze schuine hoekjes hebben, wat er toch ook iets mooier uitziet vind ik zelf. En Mr. Gielemans, die ging fier naar school!


13 opmerkingen:

  1. Heel leuke trui. Ik vind ook mooi dat je stof met tekening ook gebruikt hebt als boordstof.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi. Die Megan Blue stofjes steken mijn ogen uit, die zijn zo stof, maar ik mag niks meer kopen van mezelf… Het zakje op de broek vind ik ook een erg tof detail.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga ook proberen dit jaar niets meer te kopen... zal niet altijd gemakkelijk zijn ;)

      Dankjewel :)

      Verwijderen
  3. Hij staat er goed mee! Is Infinity de moeite? Ik passeer er altijd voor de naailes, maar ben er nog niet geraakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :)

      Ja, ik vind het echt wel de moeite... veel stoffen, zowel een aantal merken als budgetvriendelijke stofjes.... je moet er wel niet gaan voor het deskundige advies :p

      Verwijderen
  4. Oh leuk gedaan! Ik vind dat altijd wel knap als je zo zelf kledij kan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :) Nooit gedacht dat het iets voor mij zou zijn, maar nu ben ik zo blij dat ik ermee begonnen ben.

      Verwijderen
  5. Prachtig. Ik kan het goed geloven dat hij fier was.

    BeantwoordenVerwijderen