dinsdag 1 december 2015

Dear December, surprise me...

November was een donkere maand en donker was het ook in mijn hoofd. De negatieve gedachten namen vaak de overhand en mijn motivatie, energie en doorzettingsvermogen leken ver weg te zitten. Gevolg is dan ook dat er vrij weinig gedaan werd de afgelopen maand, en mede daardoor werden er zo weinig blogposts geschreven. Ik geef niet op, maar ik heb het wel verdomd lastig en dat zorgt ervoor dat ik mezelf meer opsluit en sociale contacten vaak uit de weg ga, dat ik moeilijk in gang schiet en dat niets leuk lijkt en ik dus echt wel een zetje nodig heb.

Ik werkte wel mijn tweede Lora af en naaide een outfitje voor Giel. Ik werkte een hemdje af voor Matthéo en maakte een tweede voor hem dat enkel nog knopen en knoopsgaten nodig heeft. Ik deed mee aan #stashvember en kocht dus geen nieuwe stofjes. Iets wat ik nog ga proberen verderzetten in December al is het wel moeilijk wanneer ik mooie stofjes zie voorbijkomen. Zeker nu ik knoopjes moet gaan kopen en dus een stoffenwinkel binnen moet... gevaarlijk! Ik begon ook aan de cursus Patroontekenen waarvoor ik me afgelopen zomer inschreef en misschien moet ik dat zelfs zien als een kleine overwinning want ik stond op het punt om me uit te schrijven. Uiteindelijk ben ik toch gegaan, en al gaan de beloftes van de opleiding niet helemaal ingelost kunnen worden, ik denk dat ik er wel heel wat ga opsteken en ik ben dus tevreden dat ik gestart ben. Hopelijk zien jullie de komende weken en maanden dus ook zelfgetekende creaties passeren op de blog. En verder? We zien wel... 

 De leukste activiteit van November was zeker en vast het Sintpaleis waar ik samen met mijn zus en drie kleuters naar toe ging. De magie van Sinterklaas blijft toch iets speciaal en de fonkeling in de oogjes van de kindjes te zien is echt heerlijk. Het enthousiasme rond de Sint gaan jammer genoeg ook gepaard met kortere nachten maar de verwondering elke keer Mr. Gielemans iets ziet of hoort over Sinterklaas en zijn Pieten maken dat wel goed. Net als vorig jaar gaan we na 6 December wel een paar dagen bekomen voor we de kerstsfeer induiken. Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n fan van de kerstperiode, dus voor mij mag die rustig passeren.5 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, dat van negatieve gedachten hebben en jezelf opsluiten. Ik trap ook vaak in die val, ook al weet ik dat met lieve mensen afspreken me heel veel deugd kan doe. Sterkte. Ben benieuwd naar de resultaten van je cursus patroontekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je in zo'n dip zit is het moeilijk de "juiste" dingen te doen om eruit te geraken, al weet je rationeel wel wat dat is..

   Ik ga zeker nog terugkomen op het patroontekenen ;)

   Verwijderen
 2. Zo herkenbaar dit postje van jou!Ik ben 1 week met kinderen en 1 week zonder en vooral de laatste weken moet ik me echt verplichten om aan het een of andere sociale deel te nemen...ben achteraf wel altijd blij als ik geweest ben maar eer ik zo ver ben ....en ook voor mij mag het al 2 januari zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms moeten we onszelf een beetje pushen, maar dat is net moeilijk als je in een dipje zit.. en ook al doet het ergens wel deugd om tussen de mensen te zijn, het lijkt soms ook zoveel energie te vreten..

   Verwijderen
 3. Veel sterkte nog Tamara!
  Jammer genoeg is de winter niet zo'n makkelijke periode voor veel mensen dus je gaat daar zeker niet alleen in zijn.
  Ik hoop dat december inderdaad al beter was.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen