woensdag 9 september 2015

Speeltijd: uitwaaien aan zee en uitkijken naar het Schots Weekend

Uitwaaien aan zee


Alle weerberichten probeerden ons te overtuigen om vooral binnen te blijven afgelopen weekend. Maar Mr. Gielemans wist dat oma en opa op vakantie waren aan de kust en hij moest en zou samen met Scoop (de gele graafmachine uit Bob De Bouwer die hij een paar weken geleden op een rommelmarktje kocht) naar het strand. In plaats van zonnecrème werden dus regencapes, laarsjes en droge kleren ingepakt, en dankzij de weerberichten was het verkeer richting kust ook lekker rustig. Onderweg zagen we donkere wolken, schapenwolkjes, dikke druppels, zon, en ook veel regenbogen. Wat er buiten gebeurde was voldoende entertainment voor onze kleine ontdekker.

Aangekomen kon het niet snel genoeg gaan en werden de laarsjes vergeten. Achja, nieuwe schoenen zijn alleen maar op dag 1 nieuw zeker? Een berg zand werd een uitkijktoren, de mooiste schelpjes werden uitgekozen voor de juf, meeuwen werden weggejaagd ("vogels horen in de lucht"), er werd geklommen over de golfbrekers, Scoop deed grondige graafwerken en het leukste van al was het vangertje spelen met de zee. Puur plezier.
Na een hele dag (droog!) buitenplezier en een stevige maaltijd, gingen we weer richting Limburg. Ook deze keer moest er niet voor entertainment gezorgd worden, slechts een paar minuten na vertrek lag Mr. Gielemans met zijn oogjes dicht en een mooie glimlach te dromen.


Schots Weekend in Alden-Biezen


De plannen voor komende zondag liggen ook vast. Manlief moet nog eens overdag een concert spelen, dus een kans voor Giel om hem aan het werk te zien. Nog beter is dat dit concert gespeeld wordt op het Schots Weekend in Alden-Biezen, een evenement waar we al enkele keren naartoe geweest zijn. 

Rondlopen in het prachtige kasteeldomein van Alden Biesen, luisteren naar folkmuziek, snuisteren op de Schotse markt, kijken naar het schapendrijven, een kijkje nemen bij de Valkeniers, haggis proeven, genieten van de Highland dansers, supporteren voor de krachtpatsers in de Highland games... en gewoon genieten van de gemoedelijke atmosfeer. Er is vanalles te beleven en voor elk wat wils. Wij kijken ernaar uit.

Enkele sfeerbeelden van vorig jaar...

Ja, ik at Haggis, en ja, het was best lekker! Wel veel te veel!

Doedelzakken kunnen niet ontbreken op een Schots Weekend

Highland Games

What are you looking at?

Highland dancer

Wat zijn jullie plannen? Aanraders voor familie-uitstapjes in het najaar? Laat het zeker weten!6 opmerkingen:

 1. Prachtig zo aan zee met weinig volk en vechten tegen de wind.
  Geniet er ook vlg weekend van hé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heerlijk zo :) Moeten we eigenlijk vaker doen.

   Gaan we doen, dankjewel!

   Verwijderen
 2. Je zal ons ook eerder in lente of herfst aan de zee vinden. Heerlijk die wind, jodiumlucht en rust! Het Schotse weekend lijkt me ook wel tof om te bezoeken. Leuke tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rust ook ja, ik hou helemaal niet van het kusttoerisme ;) En zo eens echt uitwaaien doet zoveel deugd!

   Verwijderen
 3. Oh ziet er leuk uit die highland games!
  Wij gaan binnen enkele weken een weekendje in landal nederland doen. Daar in de buurt gaan we naar Kabouterland en Ttoverland. Hopelijk vinden de kids het leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk! Toevallig ook naar Het Land van Bartje?

   Verwijderen