woensdag 23 september 2015

Speeltijd: recept voor een druilerige dag

Eerlijk? Ik ben helemaal niet zo'n fan van regenweer, integendeel. Ik word niet graag nat, ik heb het niet graag koud. En de combinatie van nat en koud vind ik echt helemaal niks. Maar na dagen van regenweer en een kleuter die duidelijk wat energie kwijt moet, wil ik toch naar buiten, al is het maar voor even. Zo werd deze druilerige woensdagmiddag uiteindelijk heel plezant en gezellig.

We begonnen de middag heel plezant met het samen bakken van koekjes. Ik ben niet zo'n keukenprinses, maar de simpele boterkoekjes uit Ons Kookboek lukken me nog wel. 't Is ook gemakkelijk genoeg om kindjes te laten helpen. Afwegen, mengen en kneden zijn al plezant, het deeg uitrollen en de vormpjes uitsteken is natuurlijk nog leuker. Ja, je keuken ziet wit van de bloem en overal vind je restjes deeg, maar dat heb je opgeruimd in dat kwartiertje dat je koekjes in de oven staan...De tijd om de koekjes te laten afkoelen is ideaal voor een wandelingetje. Gewapend met laarsjes, een waterdichte jas en een paraplu trokken we naar buiten. De eerste gigantische plas vonden we al aan de overkant van de straat en Mr. Gielemans nam zijn tijd om erdoor te stappen, te lopen en te springen.Bij een andere plas keken we hoe druppels kringen maken in het water en probeerde Giel uit hoe hij het water kon doen cirkelen, golven en omhoog spetteren. In een modderplas werden de laarsjes bijna vastgezogen en zag Giel hoe de modder donkere figuren in het water maakte. We luisterden ook regelmatig hoe het water klonk. De druppeltjes in de plas, op de paraplu, op de blaadjes in het bos, het stromende water in de riool. "Het is net alsof de druppels een liedje maken, over de regen", besloot Mr. Gielemans.Uiteindelijk voelde Giel het water tot in zijn laarsjes, tijd om weer naar huis te gaan. Zo gauw we de deur opendeden werden we verwelkomd door de lekkere koekjesgeur. De natte kleertjes werden snel uitgedaan en Giel kroop gezellig onder een dekentje. En de koekjes, die smaken na zo'n wandeling eens zo lekker!


9 opmerkingen:

 1. Weet je dat jij goed kan vertellen (schrijven dus).
  Mooi
  (alias Regina)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, ik zag je naam staan bij Sheena en kwam eens een kijkje nemen. Die druilerige dagen vind ik ook maar niets! Ik zit hier met een hevige peuter in huis. Dus wij gaan toch ook wandelen hoor en trotseren de kans op regen. Ik kijk er al naar uit dat hij ook kan stappen en met zijn laarsjes in de plassen kan wandelen. Dat gaat hij geweldig vinden! :-)
  Het zag er inderdaad gezellig uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kwam vandaag nog één wandelaarster tegen en die was echt blij verrast dat ze ons zag wandelen en spelen in de regen. De stap naar buiten met dit weer is soms toch moeilijk, maar het kan toch maar deugd doen.

   Voor je't weet is't zover! Echt genieten, voor hem en voor jullie!

   Verwijderen
 3. Niks zo leuk als in plassen spetsen! Onze meid mocht gisteren ook haar botjes aan om haar broek helemaal nat te springen in de plassen op onze koer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze kunnen daar echt van genieten he! En als zij genieten, wij ook :)

   Verwijderen
 4. Dat klinkt als een hele genoeglijke herfstige dag! Gezellig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Groetjes, Mariel

  BeantwoordenVerwijderen