zondag 20 september 2015

De Tour der Bloggers... en ik vlieg erin!Soms komt er eens een kans voorbij die je niet mag laten vliegen... Veerle zocht voor haar webshop Framalo enkele creatieve bloggers om stofjes uit de nieuwe collectie te testen en te tonen. Natuurlijk zag ik dat zitten! Vol ongeduld was het nog even wachten op die nieuwe collectie - we zaten nog midden in de solden - en ondertussen naaide ik ijverig het ene jongenshemdje na het andere. Want dat stofje van Framalo, dat ging er eentje worden voor mezelf...Tot dit fantastische katoenen stofje Van Riley Blake Designs voorbij gevlogen kwam! Ik was meteen verliefd! Ik zag onmiddellijk een mooi jongenshemdje en mailde Veerle dat ik hét stofje gevonden had! De keuze voor garen en knoopjes liet ik over aan Veerle. Een paar dagen later (echt snel!) zat er een vrolijk pakketje in de bus, met daarin - mooi ingepakt - mijn stofje en de goed gekozen fournituren. Mr. Gielemans kwam nieuwsgierig meekijken en was ook meteen verkocht. Hij knuffelde het stofje en ik wist dat het goed was. Omdat ik deze zomer al een heleboel hemdjes maakte, wilde ik wel eens een ander modelletje proberen, maar dat deed ik eerst met een ander stofje. Het Bill hemd van La Maison Victor (September/Oktober 2015) beviel me helemaal dus er was geen twijfel meer dat ik dat patroon ook zou gebruiken voor dit stofje. Zeker de schoudertabs vond ik erg goed passen bij het vliegtuigjesthema en met de donkere knoopjes komen ze heel mooi tot hun recht!Ik heb echt plezier gehad in het maken van het hemdje. De stof is van erg goede kwaliteit, dat merkte ik al na het voorwassen, weinig of geen krimp, geen kleurveranderingen, en geen scheefgestrokken stof. Héérlijk! Geen stress tijdens het knippen van de patroondelen omdat je niet meer weet hoe je alles recht kan knippen, en ook bij het naaien merk je dat je met een goede kwaliteit bezig bent.De stof is iets dikker dan de meeste katoentjes die je tegenkomt en is dus ideaal om te dragen in de komende seizoenen. Het stofje voelt aangenaam aan de huid wat ik toch ook belangrijk vind voor kinderkleding. 

Het moeilijkste was de fotoshoot! Eerst dagenlang wachten op een moment met helder weer en een fitte Giel. Toen het uiteindelijk zo ver was zaterdagmiddag had Giel niet zoveel zin. Wel in het dragen van de kleren, maar niet in het rustig bewegen en zeker niet poseren. "Ik wil vliegen, mama!" Na een buiklanding in het vochtige groene gras, vreesde ik even voor het ergste, maar gelukkig was er niets te zien. De oplossing kwam van mijn zus die ook een fototoestel aan Giel gaf, zodat ik toch een paar mooie foto's kan delen.Ook in de wolken van dit prachtige stofje? Dan heb je geluk want met de kortingscode "vliegtuig" krijg je 20% korting als je deze stof bestelt bij Framalo

Stof en fournituren: Framalo
Patroon Bill hemdje: La Maison Victor (September/Oktober 2015)
Patroon Jacob broek: Zonen 09

10 opmerkingen:

 1. Oh, zalig... heel mooi en dat patroon durfde ik nog niet aan . Je hebt me weten te overtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Oh, dat valt echt heel goed mee! Zeker doen! Ik vind het echt een geslaagd patroon :) Veel patroondeeltjes, maar moeilijker dan een ander hemdje is het niet!

   Verwijderen
 2. amai, dat is echt heel mooi geworden! Dat kan hier zo in de kast :-D en voor dat stofje was ik al verkocht toen ik het zag, maar nu ben ik helemaal verliefd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje te klein, maar je kan het nu gewoon ook zelf maken ;)

   Verwijderen