donderdag 3 september 2015

Naaien voor jongens: de Jacob van Zonen 09

Ik heb lang gewacht met het aankopen van een Zonen 09 patroon. Maar bij de zoektocht naar een geschikt patroon voor een broekje in een bepaalde stof, kwam ik toch iedere keer weer bij de Jacob terecht. Dus uiteindelijk belandde het patroon in mijn digitale winkelkarretje samen met een stofje voor een hemdje (iets wat ik ook zelden online koop).

En ja hoor, ik ben tevreden. Heel tevreden zelfs. Vooral over de werkbeschrijving die heel duidelijk is en ook beginnende naaisters heel wat ondersteuning biedt.

Zonder problemen rolde de eerste Jacob onder mijn naaimachine uit... perfect fit! Yay voor de goede maattabel (waar Mr. Gielemans ook nog eens heel precies op één maat terechtkwam). Ik koos bij de eerste Jacob voor een versie met de opgestikte zijzakken en een valse gulp. Voor de tweede versie ging ik voor de bolle plooizak met klep. Het enige wat ik zelf wijzigde is dat ik de knoopsgatenelastiek in de tweede broek wegwerkte en vaststikte in de zijnaad.


Mr. Gielemans? Die is tevreden klant! Dankzij de rek in de stof blijven de broeken heel beweeglijk, en dat is voor een beweeglijke 4-jarige toch wel belangrijk! 


Patroon broek: Jacob Zonen09
Stof broeken: Moda-Stoffen Heusden
Patroon hemdje: Zelfgemaakte Kleertjes 3
Stof hemdje: Bambiblauw
Patroon longsleeve: Ottobre 3/2015
Stof longsleeve: Lizzy l'oiseau
4 opmerkingen: