vrijdag 18 september 2015

Liefde voor papier: postkaartjes

Stuur jij nog wel eens een kaartje? In mijn kindertijd was post nog steeds het nummer 1 communicatiemiddel naast het face-to-face contact. De telefoons werden stilaan overal aangesloten, maar met verjaardagen en vakanties werden er nog volop kaartjes en brieven verstuurd. Als je aan een wedstrijd deelnam, was dat via "de gele briefkaart". Herinner je je die nog? Ik heb zelfs mijn eerste CD gewonnen met zo'n gele briefkaart. De CD, ook zo'n nieuwigheid toen. Nee, we worden niet oud hoor ;)

Maar goed, terug naar het onderwerp! Papier! Post! Het blijft, echt waar, mijn favoriete communicatiemiddel. Telefoneren doe ik echt niet graag, dat is eerder een noodzaak om iets snel af te spreken of te regelen. Een sms verstuur ik wel eens, maar een verwoed sms-er (of whatsapper) ben ik zeker niet. Online ben ik wel veel (te veel) te vinden en daar communiceer ik ook heel wat, maar het kan echt niet op tegen post krijgen en versturen.

Een postkaartje heeft net dat tikkeltje meer... Een mooi uitgezocht kaartje dat misschien al alles zegt, een korte boodschap of zoveel mogelijk bijeengekrabbeld op zo'n klein vakje, als opkikkertje of gewoon zomaar, omdat je iemand wilt laten weten dat je ze graag ziet en aan hen denkt, als complimentje of felicitatie, of zelfgemaakt ... het kan allemaal.De afgelopen jaren heb ik een heleboel kaartjes gekregen en verstuurd, en vaak merk ik aan de reacties dat anderen daar net zoveel deugd of plezier aan hebben als ik. Het komt vaak ook meer als een verrassing natuurlijk. Een grote verzamelaar ben ik niet, maar de kaartjes die ik krijg, hou ik bij. Vaak blijven ze een tijdje dicht bij mij, in mijn agenda of in een boek, zodat ik ze nog eens kan herlezen, om dat steuntje in de rug nog eens te voelen.Overal waar ik kom kijk ik uit naar mooie kaartjes, en intussen heb ik best een mooie voorraad kaartjes liggen die ooit een bestemmeling zullen krijgen. Of gebruikt zullen worden in een of ander papierprojectje. In de Hema of in de Wereldwinkel vind je soms wel mooie exemplaren, maar ik koop mijn kaartjes toch vooral online. Mijn favoriete webshop hiervoor is Bookdepository omdat die een grote keuze hebben en niet duur zijn en ik dan ook per ongeluk altijd een paar boeken bestel. 

Maar er zijn zeker nog een heleboel andere webshops die pareltjes verkopen. Zo zag ik vandaag nog dat Manel (waarschijnlijk wel gekend onder de naaisters voor de ecologische stoffen op maat) ook een kaartjes-collectie uitbrengt. Zeker eens een kijkje gaan nemen!

En 't is mijn dagje wel! Even dit bericht nog aanpassen omdat ik nu ook bij BeHappyDoodles mooie kaartjes vond! Omdat er vraag naar was, heeft ze enkele inspirerende doodles uitgekozen om geprint te worden op postkaartformaat. Ook als je niet op zoek bent naar kaartjes is het de moeite eens een kijkje te gaan nemen bij haar mooie creaties.

Misschien heb ik hier en daar iemand geïnspireerd om een kaartje te versturen, zeker doen! Maar misschien wil jij gewoon wel een kaartje ontvangen? Laat in een reactie, hier of op facebook weten waarom jij graag een kaartje wilt ontvangen en misschien ben je bij de 5 bestemmelingen aan wie ik een mooi postkaartje zal versturen! Meedingen voor een kaartje kan tot vrijdag 25/09 wanneer een nieuwe Liefde voor Papier-post verschijnt!

8 opmerkingen:

 1. Als je mij je adres doormailt (carla(punt)killens(apenstaartje)gmail(punt)com, dan zou er wel eens een zelfgemaakt kaartje naar jou kunnen komen.... :-)
  Post is inderdaad supertof (uitgezonderd facturen).
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You've got mail... allez, een e-mailtje om te beginnen ;)

   Verwijderen
 2. Onze Yarne of Senne(of allebei) willen zeker wel een kaartje ontvangen. Dan leren zij nog iets over de goede oude tijd :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik ben ook fan van kaartjes. Vooral als mensen op reis gaan en dan ook met die buitenlandse postzegel.
  Misschien net een beetje te laat, maar anders wil ik ook wel een kaartje!
  Omdat een postkaartje toch nog net dat ietsje meer charme heeft!
  PS: annwouters85@gmail.com ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk blog heb je! Ik ben ook gek op leuke post en kaartjes.
  Ik ga je volgen. Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik heb eens vlug een blik geworpen op die van jou (te moe op dit moment om er tijd voor te nemen) en ga jou ook volgen, want jouw blog ziet er op het eerste zicht ook al heel leuk uit!

   Liefs, Tamara

   Verwijderen