dinsdag 18 augustus 2015

1000 vragen-challenge week 9: Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken... hm, hierop zou ik het liefst vol overtuiging "ja" zeggen. Op bezoek of op een feestje voel ik tegenwoordig wel goed aan wanneer het tijd is om afscheid te nemen, wanneer of het voor mezelf goed geweest is of wanneer ik aanvoel dat het voor de ander tijd is. Al is het ook wel es voorgevallen dat ik nog lekker aan't kletsen ben met mijn beste vriendin terwijl haar man in de zetel in slaap gesukkeld is.

Wanneer het gaat over grotere beslissingen zoals van job veranderen, een vriendschap laten gaan omdat die niet goed is voor je, een (therapeutische) behandeling stopzetten omdat je niet verder geraakt, ... dat gaat me niet goed af. Ik ben een trouw beestje en blijf vaak veel te lang hangen tot ik mezelf opbrand of de emmer overloopt... of tot de andere partij de beslissing neemt en je dan pas beseft (of pas later) dat je dat zelf al veel eerder had kunnen doen.

De redenen om te blijven hangen zijn verschillend. Er is de loyaliteit, maar ook de angst dat ik iets ga missen, dat het de verkeerde beslissing is en ik spijt zal krijgen, dat de nieuwe weg niet beter zal zijn. Onzekerheid en de angst om een risico te nemen kunnen erg verlammend werken. Zeker als je alle doemscenario's regelmatig overloopt. Gelukkig heb ik ook al de ervaring dat vertrekken, ergens een streep onder trekken, veel deugd kan doen. Soms geeft enkel de beslissing al een hoop rust in je hoofd. Dus af en toe een hoofdstuk afsluiten, al is het met een gemengd gevoel en angst, moet ik zeker meer durven doen.


Deze zomer beantwoorden enkele blogsters elke week een vraag uit 1000 vragen aan jezelf van Flow. Ook volgende week wordt er weer een vraag getrokken en dat is misschien die van jou als je reageert op dit bericht of dat van de andere blogsters met een getal tussen 1 en 1000. Als je vraag getrokken wordt, mag je zelfs een klein cadeautje verwachten van de blogster(s) die je volgt. Volg je één van ons, betekent dat één cadeautje, volg je ons alledrie, dan zelfs drie cadeautjes!

Benieuwd naar de reizen van de andere blogsters? Hier lees je de antwoorden van Stephanie en Eefje.

Welke vraag moeten we volgende keer beantwoorden? Geef je getal en wie weet wordt jouw vraag gekozen! Vragen  1, 26, 37, 45, 912, 291, 399, 458 en 159 werden al beantwoord, maar nog genoeg andere opties om uit te kiezen. Reageer wel vóór vrijdag 17u want om 18u wordt beslist welke vraag de dinsdag erna beantwoord wordt.

Wil je als je cijfer gekozen wordt ook iets ontvangen?

Volg Stephanie op BloglovinFacebook en/of Instagram,
Volg Eefje op BloglovinFacebook en/of Instagram,
Volg mij op Bloglovin en/of Facebook.

3 opmerkingen:

 1. Ik ken dat, een trouw beestje zijn. Hier soms ook te veel loyaliteit die niet goed is voor mezelf. Ik werk eraan. :-) Ik kies vraag 27.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en meteen ook trouw dezelfde vraag kiezen? ;)

   Verwijderen
 2. Ik waag ook nog eens mijn vraagje met nummer 659 :)

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen