woensdag 22 augustus 2018

Filippa met een twist


Bij het zien van de sneak peeks van het eerste magazine van Fibre Mood maakte mijn naaihart een sprongetje. De inspiratie kwam dan ook meteen bij het zien van de eigentijdse patronen. Bij het kiezen van één patroon om te gebruiken voor de Linkparty twijfelde ik tussen Filippa en Toni, maar na een nachtje wakkerliggen ging ik voor Filippa, een oversized hemdjurk met grote pofmouwen.



Ik dacht de perfecte stof in huis te hebben, maar ik had niet genoeg en meer van dat stof kon jammer genoeg niet tijdig geleverd worden dus moest ik naar de stoffenwinkel. Daar koos ik uiteindelijk voor een dunne donkerblauwe denim. Blijkt dat ik zowel met het kiezen voor donkere denim als met het kiezen voor een oversized hemdjurk helemaal mee ben met de trend voor het najaar 2018.



De matentabel verwees me in eerste instantie naar een M, maar als ik naar de afgewerkte maten keek wist ik dat een S ook nog erg ruim zou zitten... ik twijfelde zelfs even om een XS te maken maar vermoedde dat een S bovenaan nog wel ruim - het model is nu eenmaal oversized - maar aanvaardbaar zou zijn. Wat er onderaan zou gebeuren kon ik later nog steeds zien. Wel nam ik al 7cm weg in de lengte omdat ik maar 1m57 ben en de jurk er ook vrij lang uitzag, wat niet mooi is bij mij.



Bij de eerste pasbeurt schoot ik eerst in paniek en daarna in de lach. Giel noemde me meneer pastoor, en daar had hij zeker een punt. Met een riempje "verdween" ik wat minder, maar het was verre van mooi. Ik haalde de panden en de zakken terug los en tekende vanuit de oksel recht naar beneden. Op die manier ging er onderaan heel wat stof uit - het model wordt nog breder naar onder - maar werd de losse look toch behouden. Dat zag er al een stuk beter uit al moest ik wel nog wat extra lengte wegnemen voor de geschikte lengte bij mijn figuur.



De mouwen behield ik zoals ze waren. De pofmouwen zijn enorm pof, en daar moet je van houden, maar ik vind ze geweldig. Ze zijn out there, absoluut, maar zeker met een stof als die van mij vind ik ze de eye catcher van mijn jurk. Een andere eyecatcher zijn de knoopjes, die ik zo mooi vond dat ik het voorpand zo aangepast heb dat die getoond in plaats van verborgen worden. Samen met een mooi stiksel breekt het ook dat donkerblauw. De onderrand van de jurk wordt afgewerkt met een bias, maar ik ben wel blij dat ik deze stap niet al vroeg in het proces deed zoals in de werkbeschrijving staat, maar helemaal op het einde, toen ik zeker wist welke lengte voor mij de juiste was.



Met al die aanpassingen stond ik toch nog wat onzeker voor de spiegel en was het toch nog wat wennen, maar zeker met de juiste schoenen - lees: hoge hakken - voel ik me toch goed in deze jurk. Mocht ik 10cm groter zijn of slankere/langere benen hebben, dan zou de jurk ook zeker mooi zijn met een sneaker, maar dat ziet er bij mij jammer genoeg plomp uit... Ik vermoed dat mijn jurk niet bij iedereen in de smaak zal vallen, maar ik vind 'm nu wel tof en ga er zeker plezier van hebben dit najaar!

Patroon jurk: Filippa - Fibre Mood
Stof: denim gekocht bij Moda Stoffen in Heusden-Zolder
Patroon clutch: zelfgetekend
Stof clutch: Lotte Martens en denim
Foto's: Inge - aka Madame Stof


26 opmerkingen:

  1. Je staat echt super met je aangepaste versie. Het oversized zijn van alle modellen uit dit magazine schrikt me wat af, want ik verdwijn snel in zonz oversized stuk.
    Nu wil ik ook een jeans hemdjurk 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik vind oversized mooi en leuk, maar het moet voor mij ook niet té zijn. Zo zal ik de Toni (die toch op de planning staat) ook zeker in een maatje kleiner maken, dat vind ik dan nog ruim genoeg.

      Als je direct de nodige aanpassingen doet, is ie trouwens best snel af hoor!

      Verwijderen
  2. Oh deze is tof!Ik heb een jeans jurk gemaakt uit LMV die ook te ruim valt,kan ik hem ook verder dragen deze herfst.Jouw clutch is top!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, 't is helemaal de trend dit najaar, dragen dus! Dankjewel, die heb ik er snel bijgemaakt maar maakt het plaatje wel af he :)

      Verwijderen
  3. Ik vind het leuk geworden. Ik las elders nog dat hij te ruim valt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! De meeste patronen zijn erg ruim! Zeker rekening houden met de afgewerkte maten als je een patroon van Fibre Mood gebruikt ;)

      Verwijderen
  4. prachtig!!!!
    Je maakte een topversie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi gedaan! ik probeer dit najaar ook eens, en zal aanpassen in de andere richting (1m87). Alle tips zijn uiteraard welkom :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk zeker naar de afgewerkte maten voor je start. Ik ben benieuwd naar je versie! En als je vragen hebt, mag je me altijd contacteren!

      Verwijderen
  6. Reacties
    1. Dankjewel! In het begin twijfelde ik, maar nu ben ik er heel blij mee!

      Verwijderen
  7. Prachtige combinatie met de clutch ook! Dat LotteMartens-leer en de denim zijn echt prachtig samen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Gelukkig dacht ik aan dat stukje dat zat te wachten op het perfecte moment ;)

      Verwijderen
  8. Persoonlijk hou ik niet van het model. Maar jij staat er heel goed mee ! Met mijn 1,81 m en het feit dat mijn bovenlichaam zo mager is, waag ik me er niet aan !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het had wel wat aanpassingen nodig om draagbaar te zijn, want ik zag het eerst ook niet goedkomen. Gelukkig is het eindresultaat toch geslaagd :)

      Verwijderen
  9. Wauw, die is super mooi. En het matching tasje maakt het helemaal af.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik dacht net op tijd aan dat stukje Lotte Martens-leer :)

      Verwijderen
  10. Oversized kleding wordt dit najaar wel de look dus met deze geweldige jurk zit je helemaal goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, en het is ook een trend die ik zelf wel graag zie (anders doe ik gewoon niet mee!), maar het originele patroon was toch een beetje té oversized voor mij.

      Verwijderen
  11. Prachtig gemakt alweer, al ben ik niet helemaal mee met de oversized trend... het staat mij ook niet. Maar jij straalt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie dat zelf enorm graag, maar het werkt niet altijd vind ik... en het origineel was voor mij dus ook helemaal té. Gelukkig zijn de aanpassingen wel geslaagd (of dat vind ik toch).

      Verwijderen