zondag 22 juli 2018

Let's Stick Together: vakantie!

Minder dan een week voor we op vakantie vertrokken begon ik me af te vragen of ik eigenlijk wel genoeg kleren had om 2 weken te overbruggen, want nee, wasjes draaien op vakantie doe ik liever niet, tenzij in noodgevallen. Voor Giel en Cas was dat geen enkel probleem, maar voor mezelf twijfelde ik. Achteraf gezien heb ik echt wel meer dan genoeg want een grote stapel mogelijke rokjes, jurkjes, tops en shorts mochten weer de kast in (al moet ik misschien ook gewoon nog eens wat weg doen).



Maar goed, ik kocht zonder al teveel nadenken 2 stofjes voor 2 snel-klaar-naaisels en ging na het voorwassen aan de slag met de rok. Een plisséstofje met een bloemenmotiefje dat me wel leuk leek voor een maxirok. Een maxirok, zoiets wat ik mooi vind maar zelf nooit draag omdat ik maar 1m57 ben, en een bloemenmotiefje in zachte lichte tinten, nog zoiets dat je niet echt in mijn kleerkast vindt. Ik gebruikte geen patroon voor deze rok, want zoiets is belachelijk simpel. Zijnaad dichtstikken, elastiek eraanzetten et voila, we hebben een maxirok. Omzomen is niet eens nodig, wat een gemak! Maar toch liep het fout want de omtrek van de rok bleek maar liefst 25cm te groot. Serieuze meetfout dus en het late night tornen kon beginnen. Je kan je voorstellen dat dit klusje ongeveer 4x langer duurde dan de rest van het naaiproces van de rok. Dat eerste snelklaarproject was dus net iets minder snel klaar dan ik gehoopt had, maar ik had een rok.



Bij dat plisséstofje kocht ik een dun gebreid grijs met zilveren stof dat heel mooi soepel viel. Odette was natuurlijk het patroon dat meteen in gedachten kwam, al naaide ik het net iets anders dan het origineel. De mouwboordjes wilde ik een keertje niet omgevouwen dus maakte ik ze maar half zo breed en voor de halslijn werkte ik met een bias aan de binnenzijde gemaakt van dezelfde stof. Op die manier wordt de halslijn ook wat groter maar dat heb ik wel graag. De top op zich vind ik dus best wel oke.



Blij dat de outfit klaar was hing ik het op de paspop en kreeg ik allesbehalve een wauw-gevoel... eerder een mja, blah, hmmm.... Toen ik het aantrok en Michel liet zien vond hij het wel heel mooi, maar zelf bleef ik twijfelen. De reacties op IG waren ook niet helemaal overtuigend met net geen 70% "Yay" als antwoord. Het is nog steeds een meerderheid dus waarschijnlijk niet zo lelijk dat ik er niet mee buiten moet komen. Hier op vakantie heb ik het dus wel gedragen voor een uitstapje naar een kasteel, maar ik vermoed dat het verder niet vaak gedragen zal worden. Misschien komt de rok iets beter tot zijn recht met een donkere top en de top, ja, die kan zeker nog gedragen worden, maar een succes outfit is dit dus niet geworden... De outfit werd dus een beetje een tegenvaller, gelukkig is onze vakantie dat niet ;)



Bedankt Marjolein voor de organisatie van weer een toffe Let's Stick Together! Ben jij - net als ik - benieuwd hoe de andere blogsters met het thema vakantie aan de slag gingen, neem dan zeker een kijkje!


35 opmerkingen:

  1. Oh, de ene keer zit het er boink op, de andere keer, welja ;) - geen idee of het je troost maar ik maakte de avond voor we vertrokken werkelijk het lelijkste kleed ooit en kegelde het toch maar in de valies ;). In ieder geval, als je er zelf niet tevreden van ben, misschien eens anders combineren en wie weet wordt het wel een veelgedragen item in je kast!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga het nog een kans geven met een andere combinatie, en blijft het gevoel, dan geef ik de rok weg :) Achja, het kan niet elke keer erop zitten. Meestal ben ik dan eerst gefrustreerd maar erna kan ik ermee lachen. Ik heb ook al veel erger dan dit gemaakt :D

      Is het ook uit de valies gekomen?

      Verwijderen
  2. Beiden zijn wel mooi, maar gecombineerd misschien iets te bleek voor jou? Met andere kledingstukken uit de kast worden het vast en zeker nog toppertjes !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat gevoel heb ik dus ook, dat het totaalbeeld wat flets is... Ik ga het nog een kans geven met een andere combinatie en anders vind ik wel iemand die het wil overnemen ;)

      Verwijderen
  3. Die rok vind ik echt wel mooi, maar inderdaad misschien met iets donker combineren. Leuke foto's ook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, dat ga ik proberen :) Heel gauw genomen in het kasteel dat we bezochten. Eigenlijk wilde ik er nog meer maken, maar toen lekte Giel zijn ijsje chocoladesaus op mijn top en rok ;)

      Verwijderen
  4. De combinatie vind ik inderdaad niet whaw, gewoon omdat ik op zo'n maxirok eerder voor een aansluitende top zou gaan, of een top die niet te wijd is in de rok steken. Maar beide stukken vind ik op zich dik ok!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, misschien helpt een aansluitende top ook al, ik ga het een kans geven in een donkerdere combinatie. Dankjewel!

      Verwijderen
  5. Ik vind de rok ook supermooi en de top is ook geweldig, maar ik zou ook gaan voor een andere combinatie ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fiefiew... Zalig gewoon! Wat een knappe outfit! Om nog maar te zwijgen over de dame erin! 😍 Die kleuren... Het plaatje klopt! 👍🏻

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :) Zelf blijf ik het wat flets vinden, maar ik ga de rok toch nog een kans geven met een andere top ;)

      Verwijderen
  7. Ik ben wel fan! Een donkerder topje zou het minder zomers maken denk ik. Maar ik ken het gevoel bij het zelf maken, dat je toch minder makkelijk zelf tevreden bent! Zeker dragen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Misschien heb je gelijk, maar ik vind het geheel wat flets.. ik ga nog wat moeten experimenteren en zien waar ik uitkom!

      Verwijderen
  8. Een maxi rok voor 1m57 kan dus wel. Dank u om dat even voor mij uit te testen, want ik ben exact even groot ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ik heb daar dus ook heel lang over getwijfeld.. bij andere kleine dames vind ik het vaak prima, maar toch hield iets me tegen. Gewoon doen dus!

      Verwijderen
  9. De rok vind ik super zomers en goed geslaagd. Ook het topje is geslaagd, maar misschien eerder om te dragen op een jeans?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, dat topje gaat zeker nog van pas komen bij een jeans ofzo. Voor de rok ga ik eens zien of het met een donkere top mooier staat.

      Verwijderen
  10. Leuke maxi rok! Zou echt super zijn met een blauw aansluitend topje erbij :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zit aan de andere kant: juist leuk deze combinatie. Gewoon omdat een donker topje zo voor de hand ligt. Dit is apart echt net even anders. Ik denk dat iedereen aangenaam verrast is als je deze combinatie gewoon zo af en toe gewoon aantrekt naast de combinatie met een donker topje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je wel een punt... maar ik vind het bij mij zo flets uitzien... Maar blijkbaar wordt het door sommigen dus wel gesmaakt :) Bedankt!!

      Verwijderen
  12. Zo'n lange rok staat hier ook nog op de planning, al ben ik ook zo'n twijfelaar van: ik vind het mooi op een ander, maar is het ook mooi voor mij? ;-)
    Ik vind beide creaties leuk, maar ik denk dat een paars of turkoois (mijn 2 lievelingskleuren bijeen, tof) t-shirt of topje veel pittiger gaat staan en het t-shirt gaat mooi combineren op een jeansrok of shortje volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet twijfelen, doen! Het is ook zoooo snel klaar (als je geen meetfout maakt), zit heerlijk en ik denk dat jij er ook mooi mee zal zijn!

      Ik ga de rok zeker eens proberen met andere tops, misschien dat ik dan meer overtuigd geraak :)

      Verwijderen
  13. Ik vind het wel leuk samen gaan 😊
    Dat massaal lang tornen bij een serieuse meetfout had ik overlaatst ook, de hel!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat is echt balen en mopperen zolang het duurt ;)

      Bedankt, blijkbaar zijn de meningen verdeeld, dus ik ga de rok zeker niet wegsmijten maar gewoon wat experimenteren en zien wat mij het best ligt.

      Verwijderen
  14. De rok vind ik zo leuk. Ik blijf ook nog steeds twijfelen om er zelf 1 te maken. De combinatie tja de twee meningen staan voldoende in de reacties hierboven. Gaan voor waar je jezelf het best bij voelt. Ik zou voor een donkerder in dunne viscose of dunne katoen gaan. Luchtig en zomers. ��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ik het ga proberen met een donkere top :) Zo'n rok is wel aan te raden! Snel klaar en zooo comfortabel!!

      Verwijderen
  15. Jammer als iets net anders uitvalt dan in je gedachte hm.. ik vind de rok wel erg mooi geworden, misschien is het ook wel even wennen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, jammer, maar het kan niet altijd prijs zijn he ;) Het is zeker ook wennen, ja, dat klopt, maar ik denk toch ook dat een andere top het toch misschien beter doet uitkomen...

      Verwijderen
  16. Ik vind de twee stuks wel heel mooi, mar denk niet dat ik ze zou combineren. De top op een jeans in het najaar, en een donkerder truitje bij de rok, volgens mij komt dat helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ik het idd zo ga proberen en wie weet wordt het dan nog wel een succes ;)

      Verwijderen
  17. Ik zou beide bewaren hoor! En dan inderdaad met een ander kledingstuk combineren. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, ik heb de rok vandaag aan met een andere top en dat werkt idd veel beter. En die top zal ook zeker gedragen worden.

      Verwijderen