zondag 13 mei 2018

Such a perfect day...

Lieve Giel,
Zoals een vlieger in de wind laat ik je los,
beetje bij beetje,
maar nooit helemaal,
en is het nodig
trek ik je dichter bij me
tot je zelf weer je weg kan gaan.

Eerste communie, 13 mei 2018.Ik wist wat ik wilde maken: een Cisse broek, Theo hemd en Jack blazer, allemaal van Zonen09. Maar wat duurde het lang, stresserend lang voor ik hét stofje vond. Ik kocht best wel veel stofjes waarvan ik "mja, misschien" dacht of die ik "best leuk" vond, maar bij geen enkel stofje dacht ik "Dat is het! Daar naai ik de hele outfit rond!" De tijd begon te dringen, want een broek, hemd en blazer naai ik niet in een vingerknip. En er moest nog tijd zijn voor de foto's natuurlijk.Uiteindelijk zag ik online bij Madeline de Stoffenmadam een heerlijk mooi katoentje, maar ik wilde het van dichtbij zien en voelen voor ik het zou kopen. In het echt was het nog mooier en ik vond ter plaatse ook meteen de stof voor de blazer. En vanaf dan verliep alles vrij vlotjes. Ik wou rood in de outfit en vond een comfortabele, kreukvrije geweven stof, in een tint rood die mooi contrasteert met de kleuren van hemd en blazer. In dezelfde winkel vond ik verrassend genoeg ook het perfecte knoopje. Ook het naaien ging vrijwel zonder problemen, ook omdat ik enkel op momenten naaide dat ik geconcentreerd kon werken. De pasvorm, die is helemaal goed.De outfit is "out there", zonder over the top te zijn, althans, dat is mijn mening. Ik vind het helemaal Giel, kleurrijk en vlot. Voor ik begon te naaien twijfelde ik even over de kleurencombinatie, en over welke versie van de Jack ik zou maken, maar ik vind het echt geslaagd voor mijn bleekscheetje met zijn lange benen. Er is niks dat ik anders zou willen.Vandaag was de grote dag, en Giel straalde in zijn mooie outfit en hij kreeg het ene compliment na het andere en ik werd niet enkel gefeliciteerd met de eerste communie van Giel, maar ook met het maken van de kleding. Zeker met een moeder en schoonmoeder die opgeleid zijn als naaister is het altijd even spannend als ze in detail naar je naaiwerk beginnen kijken, maar ik kreeg enkel positieve commentaar.De start was moeizaam, maar uiteindelijk heb ik enorm genoten van dit project en ik durf te zeggen dat ik enorm trots ben op het resultaat.De foto's maakte ik zelf, maar ik mocht wel een geweldige goede camera lenen en de lieve eigenaar bewerkte de foto's voor een nog mooier resultaat. Dikke kussen voor J.!
Patroon broek: Cisse - Zonen09
Patroon hemd: Theo - Zonen09
Patroon blazer: Jack - Zonen09
Stof: Madeline de Stoffenmadam
Fotolocatie: Avonturenberg B-mine - Beringen

30 opmerkingen:

 1. Echt een prachtige outfit en leuke foto's. Communiewaardig maar toch nog draagbaar achteraf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik hoop in elk geval dat het nog goed gedragen zal wordend :)

   Verwijderen
 2. Proficiat! Zo fijn als alles uiteindelijk helemaal klopt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaf wat stress, maar het was het waard :) Dankjewel!

   Verwijderen
 3. In 1 woord PRACHTIG! Daar mag je terecht fier op zijn! Ook een dikke proficiat aan jullie allemaal en dat vliegertje, ja dat ga je inderdaad stilaan moeten loslaten. Maar eerst kan je genieten hoe mooi hij door de blauwe hemel vliegt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het loslaten hoort erbij, en hoe moeilijk het ook is, het is ook mooi om te zien hoe ze steeds meer op eigen benen kunnen staan :)

   Verwijderen
 4. wauw X 3 ! Dikke proficiat voor de kleine meneer en zijn ouders ! 't Is een mijlpaal en er komen er nog een vele ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Dit was in elk geval een hele mooie mijlpaal :)

   Verwijderen
 5. Wat heb je dat ongelofelijk mooi gedaan zeg! Alles zelf gemaakt, en ook nog eens de foto's, echt wauw!! En proficiat hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben blij dat ik een goede camera mocht lenen en zelf de foto's kon maken want dan is Giel toch meer zichzelf denk ik :) En ook qua timing werd het allemaal wat krap ;)

   Verwijderen
 6. Proficiat! Daar mag je fier op zijn, zo'n mooie creatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat straalt hij zeg <3
  De outfit is gewoon op zijn lijveke gemaakt, dat heb jij ongelooflijk goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat ik ben blijven zoeken tot ik het juiste gevonden heb, want ja, dit is echt Giel :) Dankjewel!

   Verwijderen
 8. Heel mooi Tamara, en heel herkenbaar ook, die voldoening dat het je geeft als alles af is en je ziet dat alles gewoon klopt als een bus.
  Dat is bij jouw communicant zeker het geval. Ik ben er zeker van dat hij er tussen uit sprong. Het zal wel zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! Vooral het hemd vind ik heel geslaagd. Ik gebruikte voor onze communicant dezelfde patronen, maar deze outfit ziet er compleet anders uit! Tof dat we met enkele patronen heel diverse outfits kunnen maken. Smaakt naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Deze drie patronen zijn ideaal om een communie-outfit mee te maken he, maar inderdaad, afhankelijk van de stofkeuze kan je toch een heel ander resultaat krijgen!

   Verwijderen
 10. Ik zag al enkele foto's op IG passeren, maar zo in een rijtje zie ik hoe prachtig je deze outfit in elkaar stak. Geheel origineel en dat verdient een pluim, want voor een jongen is dat niet altijd evident.
  De moeilijke zoektocht naar stofjes komt me zo bekend voor ... Ook ik ging er al 3 keer door, gelukkig ook bij ons telkens eind goed al goed :-)
  Proficiat mama en zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je mooie complimenten! Voor Giel kan ik echt niet traditioneel beige en marineblauw ofzo doen, want daar staat hij echt niet mee. Het moest dus zeker genoeg kleur hebben. Dit was misschien een beetje gewaagd, maar ik ben er wel heel blij mee.

   Ja, die zoektocht was echt het ergste! Ik had de Jack nog nooit gemaakt, maar vergeleken met de stress die ik bij het zoeken en kiezen van de stof had, was dat relaxen :p

   Verwijderen
 11. Prachtig ! Giel straalt in zijn outfit. Goed gedaan Tamara !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo indrukwekkend dat geheel, zalig tof! Chapeau voor jou Tamara en dank je voor het gebruik van de Zonen 09 patronen. Zo fijn om zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je mooie compliment!

   Dankjewel voor die prachtige patronen! Het is zalig om ermee te werken!

   Verwijderen
 13. Ik ben helemaal fan van deze outfit! Gedurfd met het rood en de versie van de Jack, maar zo mooi en stijlvol. En helemaal uniek natuurlijk ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb echt wel getwijfeld of ik de kleurencombinatie zou aandurven, maar ik vind Giel daar echt goed mee staan. Dankjewel voor je mooie complimenten, Jill!

   Verwijderen