maandag 28 mei 2018

Eenvoud siert...

Ik wilde natuurlijk ook mijn eigen outfit voor de eerste communie van Giel zelf maken. Ik wilde een stijlvolle outfit, bij voorkeur een jurk, feestelijk, maar zeker ook nog draagbaar achteraf. 't Is zo'n zonde om veel geld en tijd te steken in iets dat daarna in de kast blijft hangen. Maar het duurde heel lang voor ik een concreet idee had. Er passeerden een aantal jurken door mijn gedachten en ik bekeek een heleboel (en kocht enkele) stoffen, maar de klik liet weer op zich wachten.


Uiteindelijk kwam ik een dikke week voor de communie bij de Stoffenschuur en daar lag de juiste stof op mij te wachten. Een prachtige katoenen stof van geweldig goede kwaliteit. Ik was meteen verliefd en ik wist ook vrij snel wat ik ermee wilde doen.Ik gebruikte dit patroon al twee keer en hou wel van de snit. De nepen lopen van de taille naar de borsten en de jurk tailleert een beetje maar zit wel fijn comfortabel. Zoals meestal moest ik aan de heupen wat versmallen en de mouwen paste ik opnieuw aan omdat ik geen rimpelmouwtje wilde.


5 dagen voor de communie was de jurk af, ik had dus nog tijd om op zoek te gaan naar de perfecte schoenen en handtas en vond die al in de tweede winkel waar ik binnenging. Met de laatste drukte rond de communievoorbereidingen lukte het niet meer om foto's te maken, dus dat moest nog even wachten. Inge stelde de locatie van kasteel Meylandt voor - dat nu gebruikt wordt door de academie voor beeldende kunsten - waar we zelfs binnen foto's mochten nemen.Patroon: jurk 29 uit Knipmode nr.3 - Maart 2015
Stof: Stoffenschuur
Foto's: Inge

22 opmerkingen:

 1. Prachtige jurk !! Sjieke madam !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig ! Enne ... amai gij durft nogal flirten met de deadline (en het voor mekaar krijgen , als ik flirt, loopt ik de deadline gegarandeerd mis) !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik moet zeggen dat ik behoorlijk wat stress had die laatste week... Ik probeerde Cas een extra dagje naar de crèche te brengen, maar die waren helemaal volzet...

   Verwijderen
 3. Wauw super mooi! Die ga je vaker uit de kast halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik deed 'm ook al aan naar een concert van mijn man :)

   Dankjewel!

   Verwijderen
 4. Hoera voor prachtige jurken en leuke locaties ��

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Absoluut geslaagd, het staat je echt heel goed. En amaai, ik zou helemaal doodgaan van de stress met die deadline ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar die stress was er zeker! Nu het allemaal goed gekomen is, lijk ik het al vergeten te zijn, maar ik heb me echt wel wat zorgen gemaakt en geprobeerd Cas nog een dagje extra naar de crèche te brengen, maar dat lukte niet ;) Dankjewel!

   Verwijderen
 6. Wauw super knap deze jurk en dat stofje... prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben blij dat ik dit stofje gevonden heb, het was perfect voor deze jurk :)

   Verwijderen