zondag 11 februari 2018

Sew Challenge: papa is een superheld!

Af en toe word ik wel eens graag uitgedaagd, door mezelf, of door iemand anders. Toch deed ik nog niet eerder mee aan Davina's Sew Challenge, terwijl ik wel graag keek wat anderen deden met de hen opgelegde criteria. Maar deze keer was het goede moment om mee te doen, qua timing en zin en ik wachtte vol spanning af met wie ik gekoppeld zou worden en belangrijker, welke criteria ik zou krijgen.Ik werd uitgedaagd door Tine met de volgende criteria:
1. Naai iets voor je man - haha, geen verrassing als je weet dat die arme sukkelaar slechts 1 item kreeg in 2017.
2. Gebruik je Bobbinhood set er nog eens voor - hier was ik eigenlijk wel blij mee! Ik vind dat zeefdrukken met Bobbinhood echt geweldig leuk maar de set bovenhalen gebeurt veel te weinig.
3. Iets dat past bij iets wat je al maakte voor iemand anders van het gezin - auch, ze neemt nog net niet het woord twinning in de mond! Ik ben lichtjes allergisch voor twinning na jaren van verplicht twinnen met mijn zusje terwijl ik dat echt echt écht verschrikkelijk vond. Wat niet wilt zeggen dat een ander dat niet mooi mag vinden of niet mag doen, maar ik hou er niet van, zelfs niet bij tweelingen. Dit zou dus de grootste uitdaging worden.Ik overlegde met mijn man, na een vaderdagscadeau dat jaren ongedragen in de kast bleef liggen - en waardoor ik dus ook niet meer voor hem naaide - vind ik het wel belangrijk dat hij weet wat ik ga maken en dat ook zal willen dragen. Stof en tijd zijn kostbaar ;) En eigenlijk kwam mijn man heel snel met een idee op de proppen, eentje dat ook nog best gemakkelijk uit te voeren zou zijn. Hij wilde een trui met Batman logo. Vorig jaar maakte ik Giel voor carnaval een Batman kostuum, dat hij - meestal zonder cape en masker - regelmatig wilt aantrekken.
Ik kocht het Rocco patroon als volledige bundel en wist dus perfect welk patroon ik zou gebruiken. Manlief mocht nog kiezen welke versie ik zou maken en wilde een raglan zonder zakken in dikke sweaterstof. Om het Batman logo het gemakkelijkst juist gepositioneerd te krijgen op de stof tekende ik het voorpand met zeep op de stof. Zo kon ik goed zien waar ik moest zeefdrukken, maar kon ik eventueel toch nog wat aanpassen met knippen, moest dat nodig zijn. Eén grotere druk maken is natuurlijk snel gebeurd en al snel kon ik de stof knippen en de sweater in elkaar zetten.
Omdat het al bij al een vrij gemakkelijk project was en ik genoeg stof besteld had (ohjee, wat een gedoe is dat om 5m zware sweaterstof te knippen) maakte ik daarna ook nog de Rocco sweatpants. Volgens de maattabel mocht ik die een maatje kleiner nemen dan de sweater en dat deed ik, maar ik twijfel nu of ik dat wel had moeten doen. Voor een volgende versie ga ik dus even afchecken bij mijn man of hij het liever iets losser heeft of niet.


Mijn man heeft niet geklaagd dat hij "slachtoffer" van deze Sew Challenge werd, hij heeft nu ineens een comfortabele outfit om Batman games te spelen met Giel. Enkel toen ik hem in de vrieskou naar buiten sleurde voor foto's was ie iets minder enthousiast... Na enkele foto's hield hij het dan ook voor bekeken. Het plan was om Giel ook in zijn Batman pak mee naar buiten te nemen voor foto's, maar omdat hij ziek is, hebben we het gehouden bij foto's op de zetel in zijn Batman pyjama uit de winkel ;)
Ik mocht natuurlijk ook Tine uitdagen, iemand wiens blog en naaisels ik nog niet kende. Daarom ging ik even spitten in haar blog om te zorgen voor een gepaste challenge. Jullie zullen nog even geduld moeten hebben om te weten welke criteria zij kreeg en wat ze daarmee deed want zij zal haar resultaat tonen op 19/02. Ik ben alvast zeer benieuwd!

Vandaag kan je wel al terecht op onderstaande blogs voor de resultaten van hun Sew Challenge!

Woohoo By Davina - Girls In Uniform Blog - Just Delphine - Noxeema - Stoffenspulletjes

Patroon: Rocco sweater en sweatpants - Zonen09
Stof: gekocht bij de Stoffenstraat


28 opmerkingen:

 1. Een leuke challrnge,volgens mij vindt geen van beide het erg dat ze aan Twinning doen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor binnenshuis niet nee ;) Giel vond dat ik mezelf ook maar zo'n trui moest maken, want Cas heeft ook al een Batman body ;)

   Verwijderen
  2. Goed plan 😉 de familie batman op zondag 😉

   Verwijderen
 2. Heel goed gedaan van jou, ideale twinning en zo heeft je man ineens ook al 2 genaaide items gekregen dit jaar - da's al het dubbele van vorig jaar, haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voila, hij is bij het begin van 2018 al heel goed voorzien ;)

   En 't was een plezante uitdaging!

   Verwijderen
 3. supercool! Ik weet ineens al wat ik nog eens wil drukken met mijn kit voor mijn zoontje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, helemaal geslaagd! Cool voor vader én zoon :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoeraaaaaaa voor papanaaisels en superpapa's!!!
  Ik ben hier ook aan het eerste stuk voor mijn wederhelft bezig, op zijn uitdrukkelijke vraag.
  Hopelijk is Giel nu weer helemaal beter en kan hij genieten van zijn vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik ben benieuwd! Wil hij ook poseren voor de blog?

   Nog een beetje geblaf en snot, maar wel vollebak terug aan't spelen dus dat zit goed!

   Verwijderen
 6. Howla, je man kreeg ineens een hele set cadeau ;-)
  Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige thema trui. Heel leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Slim, dat trucje met zeep en zeefdrukken, dat ga ik onthouden!
  En verder, Rocco rules voor heren, bigtime <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaja, 't is die voor uwe man die ik aan de mijne getoond heb voor ik begon ;) Binnenkort nog ene met de plooikes.

   Verwijderen
 9. Geweldig leuk! Jij moet je wel veilig voelen met al die superhelden in huis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Cool dat je het logo zelf drukte! (Ik dacht eerst dat het met flockfolie was gedaan) En dat batmankostuum voor je zoon is ook echt de max!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Giel deed ik het met flockfolie en deze keer dus met zeefdruk :)

   Verwijderen
 11. Heel geslaagd! Toffe outfit voor de man! Zou die van mij ook nog wel willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik weet dat ik hier nog niks ben komen zeggen. Ik had het al wel gezien, maar op gsm was het niet zo handig om een comment te komen typen.'t was een beetje hectisch de laatste weken.
  Proficiat met je sew challenge maaksel. Ik vind het heel geslaagd, maar het belangrijkste is dat je man het graag aan doet natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen