dinsdag 19 december 2017

My baby's not cold outside

Ongeveer een jaar geleden maakte ik het Ted kruippakje. Cas zat nog veilig in mijn buik, maar een warm kruippakje leek me wel iets dat van pas zou komen voor onze winterbaby. De eerste maanden was het veel te groot, maar toch werd er meteen gebruik van gemaakt, al was het dan meer een trappelzakje in de kinderwagen. Intussen is dat kruippakje veel te klein (en komt het hopelijk van pas bij de baby van mijn nichtje) en mocht ik terug aan de slag voor Cas.



In de winkel twijfelde ik even bij de stofjes, maar ik vond hetzelfde stofje nog steeds het mooist en de beste match voor dit patroon, dus kocht ik het opnieuw. Gebreid aan de buitenkant, heerlijk warm en zacht aan de binnenkant.



Ik tekende de grootste maat en verlengde de beentjes nog wat. Cas gaat mee in de draagzak wanneer ik Giel naar school breng of afhaal, en dan is het wel belangrijk dat hij genoeg beenruimte heeft. Het origineel heeft nogal een laag kruis, maar dat is niet praktisch wanneer de kindjes met het beentjes gespreid in de draagzak zitten. Ook de voetjes maakte ik iets groter, want die bleken ook te klein als ik dat vergeleek met de voetjes van Cas.



Verder paste ik dezelfde wijzigingen toe als de vorige keer. De kap werd gevoerd zodat de binnenkant ook mooi afgewerkt is en de binnenkap knipte ik met extra ruimte om een mooi boordje te maken aan de kap. Ook aan de mouwtjes maakte ik de boordjes op dezelfde manier.



Heerlijk warm en oh zo schattig!! Gelukkig nog aan de grote kant, zodat we er Cas de hele winter mee warm kunnen houden! Een beweeglijke baby op foto krijgen is niet zo gemakkelijk, maar Kelli had het perfecte voorstel, in haar nieuwe Vilette jas met Cas op de foto! Ga dus zeker ook eens naar haar blogbericht kijken! Cas vond het in elk geval geweldig plezant! Als je het mij vraagt is dit een perfect duo!



Patroon: Ted kruippakje - La Maison Victor 6/2015
Stof: gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder



10 opmerkingen: