donderdag 28 december 2017

Match made in Belgium

A match made in heaven... dat dacht ik al toen de combinatie van Belgische stoffen en patroontjes zich in mijn hoofd gevormd had. Mijn enthousiasme werd wel wat getemperd door een gebrek aan zelfvertrouwen. De stofjes en patroontjes werden dus enkele keren bovengehaald en weer opgeruimd tot ik mezelf een figuurlijke sjot tegen mijn achterste gaf en er toch maar aan begon.


De - ondertussen - vorige editie van La Maison Victor is er eentje met verschillende patronen die ik wil maken. De Milton trui kwam bovenaan mijn verlanglijstje. Het model vind ik echt iets voor vlotte jongens. Stoer en comfortabel, met een mooie kraag die niet alleen lekker warm is, maar ook erg mooi staat. Bij Lizzy l'oiseau kocht ik zeer gericht voor de Milton trui de groene sweaterstof van Chat Chocolat. Dit was hét stofje dat er voor mij uitsprong bij hun laatste collectie. Niet helemaal toevallig lag er naast dat groene stofje een restje Grill french terry van See You At Six. Een hele mooie match samen, dat toonde deze getalendeerde dame ook al.Patroon en stofjes bleven onaangeroerd en ondertussen kocht ik het het Rocco patroon van Zonen09. Ik knipte en plakte de patroondelen en twijfelde over welke versie ik eerst zou maken en met welke stof... Ik zag ineens een groene trui met de zwarte grill zakken... maar de Milton afschrijven voor deze stof kreeg ik ook niet over mijn hart... Kon ik die twee combineren? Zou ik het aandurven? Ik ben echt blij dat ik het gedaan heb en ben echt enorm blij met het resultaat. De combinatie van patronen en stoffen werkt volgens mij heel erg goed. Eigen stoef stinkt misschien, dus hebben jullie geluk dat jullie enkel beeld krijgen ;)Maar ik ben niet enkel blij met de combinatie maar ook met de afwerking. Ik nam echt mijn tijd om deze trui te maken en elke stap te overdenken en geconcentreerd uit te voeren. Zeker voor een mooie kraagsluiting is het erg belangrijk dat je heel precies werkt.Voor de zakken volgde ik nauwgezet de fantastische werkbeschrijving van Zonen09. Ik liet wel de drukknopen achterwege voor de zakken nadat Laura kon bevestigen dat het ook zonder kan. De zakken van de Rocco toevoegen was trouwens niet zo moeilijk, enkel aan de bovenkant het patroondeel aanpassen aan de mouwen en zorgen dat de breedte klopt met het voorpand.Voor de Milton vond ik hier goede tips. Vooral deze 3 dingen maakten het verschil:
1. Deel E (de binnenkant kraag) onderaan 1cm langer knippen. Op die manier kan je omvouwen waardoor je binnenafwerking mooier wordt.
2. Deel F bovenaan 1cm langer knippen. Omdat dit deel verstevigd is, is het niet rekbaar en zal het te kort zijn om van rijgdraadje tot kraagrand te komen.
3. De drukknopen plaatsen voor je de laatste raglannaad aan elkaar zet zodat je niet zo moet friemelen.
4. De onderboorden niet volgens het patroon knippen als je niet houdt van strakke boorden die zorgen dat de trui erg opbolt.De broek maakte ik trouwens ook nog snel, volgens een hier zeer vertrouwd patroontje uit Ottobre. Opnieuw in een 122 maar wel 7cm verlengd.Giel bepaalde deze keer helemaal hoe de foto's eruit moesten zien. Met de step naar het skatepark - wat jammer genoeg eindigde met bloed, pleisters en tranen - en de trui gecombineerd met zijn geweldige nieuwe kerstmuts ;)
Patroon trui: basis Milton sweater (La Maison Victor 6/2017), zakken van Rocco van Zonen09

Basisstof trui: Chat Chocolat groene sweaterstof - gekocht bij Lizzy l'oiseau in Heppen

Contraststof trui: See You At Six grill french terry - gekocht bij Lizzy l'oiseau in Heppen
Patroon broek: Arrow - Ottobre Kids 1/2016
Stof broek: zwarte punta di roma - gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder

25 opmerkingen:

 1. Oooh echt een leuke. Waar kocht je deze drukknopen, ze zien er zo 'echt' uit 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Dat zijn "anorak" drukknopen van Prym en die kan je bijv. in de Veritas vinden.

   Verwijderen
 2. Prachtige stofjes gekozen.Ik ben fan van je creatie. Een echt pareltje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe trui, mooi gecombineerd! Maar toch jammer dat het einde minder was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Met een kus en een pleister was de pijn snel vergeten gelukkig ;)

   Verwijderen
 4. Wow wat een prachtexemplaar!
  De Rocco staat hier ook nog op het verlanglijstje, maar het ziet er naar uit dat ik toch ook eens op zoek moet naar die LMV!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Ik kan je de Milton echt aanraden! De Rocco ligt hier nu bovenaan, maar omdat ik de zakken op deze manier gebruikt heb, zal ik nu waarschijnlijk voor de versie met het doorstikte voorpand gaan ;)

   Verwijderen
 5. Hij staat er zo stoer mee! En wat een afwerking, knap. Het combineren van verschillende patronen is iets wat ik nog niet altijd goed durf, maar ik vind deze echt heel geslaagd. Jammer dat Giel een zware tol moest betalen voor de leuke foto's...En bedankt voor de verwijzing, daar ga ik nu toch wel echt van blozen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het was een beetje zweten... maar ik ben zo blij dat het goed gelukt is (ook dankzij de tips). Dat combineren durf ik wel es, zeker als het op de patroondelen al goed lijkt aan te sluiten.

   Giel was de pijn alweer snel vergeten gelukkig ;)

   Verwijderen
 6. Stoef mag stinken als het terecht is. Zeer schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer een heel mooie combinatie! Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, heerlijk als wat in je hoofd een goed idee lijkt ook echt goed werkt ;)

   Verwijderen
 8. Heel leuke combo! Jammer dat jullie uitstapje met tranen eindigde...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!! Gelukkig waren die tranen snel over... en kapotte knieën en pleisters zijn hier niet uitzonderijk natuurlijk ;)

   Verwijderen
 9. amaai, die steekt echt mijn ogen uit!!! zo tof!
  dat is een echte jongenstrui als je het mij vraagt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh, dankjewel!! Hij vindt 'm zelf in elk geval ook echt "zalig"!

   Verwijderen
 10. Reacties
  1. Dankjewel!! Ben ook heel blij dat het zo mooi geworden is :)

   Verwijderen
 11. Tof gecombineerd allemaal !! En hopelijk geen bloed in de nieuwe outfit...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waw mega knap! Goed dat je het aandurfde om te combineren, echt een unieke trui op deze manier!

  BeantwoordenVerwijderen