woensdag 6 december 2017

Hetzelfde maar dan anders

Hij kruipt in sneltempo, klautert zonder schrik, staat stevig op zijn beentjes en doet soms per ongeluk al een paar stapjes zonder zich aan iets of iemand vast te houden. Meestal vrolijk van 's morgens tot 's avonds, al trekt hij wel een pruillipje als hij in het park gezet wordt want dat vindt onze kleine avonturier maar saai. Doorslapen staat niet in zijn woordenboek - en dus ook niet meer in het mijne - maar als hij 's nachts bij me ligt om te eten heb ik tenminste nog eventjes een echt babietje bij me...Met zijn 10 maanden zit Cas ook al in kledingmaatje 80 en dus mocht ik de laatste weken zijn kleerkast wat aanvullen. Echt bandwerk deed ik niet, maar de patronen van de Mare sweater en de Oliver pants werden ook niet te ver weggelegd zodat ik er meermaals mee aan de slag ging.Nadat ik deze stof verwerkte voor een badjas voor Matthéo was ik zo zot van de stof dat ik er ook een truitje voor Cas van wilde maken. Niet enkel de zachte kleur en mooie print, maar ook de heerlijke kwaliteit en zachtheid overtuigden me dat dit een perfect stofje was.Toen ik een restje Flags van SYAS vastnam bij Lizzy l'oiseau legde Tineke er donkergrijze boordstof bij. Ik vond het een mooie combinatie en wilde de boorstof dan ook net iets meer laten terugkomen dan enkel voor de boordjes. Eerst dacht ik aan een borstzakje, maar toen dacht ik aan de Mitch Sweater.Die zit al een hele tijd in mijn achterhoofd... voor Giel dan, maar het kwam er nog niet van. Dus knipte ik een driehoekje, verstevigde die en plaatste die mooi in het midden met een driegsteek. Rustig afwerken met een zigzag et voila!Maar mijn favoriet van de drie is toch wel de gestreepte. Er lag hier al even een zacht dun gebreid stofje, een couponnetje dat ik vond bij Het Stoffenhuis in Bree. Maar het had nog iets meer nodig... De leuke opvallende applicatie van Veritas en boordstof in hetzelfde rood waren exact wat het stofje nodig had.
Ik maakte ook al verschillende Oliver pants, de meeste in neutrale kleurtjes en met gewone boordjes, maar eentje maakte ik in een restje jeanstricot waarmee ik een tijdje geleden mijn Cobalt jurk maakte en ik maakte omgeslagen boordjes voor een echte jeansbroeklook.Patroon sweater: Mare Sweater - Spoetniksels
Stof beertjes: Lizzy l'oiseau
Stof Flags SYAS: Lizzy l'oiseau
Stof streepjes: Het Stoffenhuis
Applicatie: Veritas
Patroon broek: Oliver Pants - Emma & Mona
Stof broek: Madeline De Stoffenmadam


15 opmerkingen:

 1. Amai wat gaat dat snel, al 10 maanden! Toffe outfits gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai die is groot geworden en stijlvol in zijn nieuwe kleertjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een flinke vent al seg!
  Hele leuke outfits heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een echte Castaar maar wel een hele lieve :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattig ventje !! En zo cool in zijn nieuwe shirts !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lief baasje! Heel mooie outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Ik ook, zowel van de applicatie als het monstertje dat de trui draagt ;)

   Verwijderen
 8. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  บอลพรุ่งนี้

  BeantwoordenVerwijderen