woensdag 24 augustus 2016

Wat? Alweer een nieuw patroon?!?


Het eerste deel van de zomer kwam ik weinig aan naaien toe... moe, misselijk, geen zin, ... Toen ik de kans kreeg om weer een patroon te testen, ging ik daar toch op in. Het beste wat je kan doen tegen een dip is jezelf in gang zetten. Met een patroontest heb je toch enige verantwoordelijkheid om dat kledingstuk binnen de vooropgestelde termijn af te werken, feedback te geven en foto's te nemen. Dat het patroon er echt leuk uitzag hielp natuurlijk ook.Een tijdje geleden mocht ik al eens een damespatroon van Laela Jeyne Patterns testen, de Dani Woven Joggers. Deze keer ging het over een kinderpatroon voor een aansluitend shirt met verschillende mogelijkheden. Ik maakte 2 versies tijdens de test, beide met lange mouwen, mouwboorden met duimgaten, een kap en accent in de zijnaad. Een kap is altijd een succes bij Giel, maar bij deze trui is hij toch vooral dol op die duimgaten. De pasvorm is mooi aansluitend maar comfortabel. Ik vond het enorm leuk om te spelen met de details en de verschillende stofjes. Ik twijfelde even of ik wel oker zou gebruiken bij de luchtballonnen en het donkerblauw, maar nu ben ik enorm blij met de keuzes die ik gemaakt heb. Oker voor de binnenkant van de kap, de mouwboorden en de driehoekjes breken het grijs en donkerblauw, maar het is niet overheersend. De luchtballonnen in de ellebooglappen zorgen voor een speels effect, al kan mijn techniek daar nog wat oefening gebruiken. Het Emmy T-shirt wordt op donderdag 25 augustus gelanceerd. Voor meisjes is het patroon beschikbaar in de maten 6M tot 14T, voor jongens in de maten 6M tot 6T. Ik had dus geluk dat Giel nog in de grootste jongensmaat valt. Je kan voor een basisversie gaan, of kiezen tussen de verschillende opties. Altijd leuk als je een patroon meerdere keren kan gebruiken met toch een ander resultaat. Neem zeker eens een kijkje op de facebookpagina van Laela Jeyne Patterns om de mogelijkheden te zien. Nog meer goed nieuws trouwens, behalve een leuke lanceringsprijs voor dit patroon is er tot 29/08 30% korting op alle patronen van Laela Jeyne Patterns. 

Patroon: Emmy T-shirt - Laela Jeyne Patterns
Luchtballonnenstof: Droomstoffen
Oker en blauwe tricot: Infinity Stoffen - Heusden-Zolder

21 opmerkingen:

 1. Sjiek! Hij staat ermee! Leuke kleurencombinaties en fijn modelleke. Ik ben ook fan van de duimgaten! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook tevreden met het resultaat. Helemaal zijn ding :)

   En die duimgaten ga ik zeker ook bij andere patronen gebruiken ;)

   Verwijderen
 2. Dit ziet er een heel tof patroontje uit met veel mogelijkheden. Die moet ik me aanschaffen. Tof dat er eens eentje is met wat meer details voor jongens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens een leuke uitvoering. Ik ben fan van okeraccenten ;)

   Verwijderen
 3. Een heel mooi exemplaar! En duimgaten scoren altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Annie!!

   Dit is de eerste duimgatentrui voor Giel en hij is er zot van :)

   Verwijderen
 4. ik hou, van blauw. Maar ze zijn allebei tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is echt heel mooi! Leuk folieke op de ellebogen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Al moet ik wel nog een beetje oefenen op dat soort foliekes ;)

   Verwijderen
 6. Super!!! Heel geslaagd. Hier scoor ik ook steeds met duimgatentruien 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind die kleuren ook heel leuk zo samen! Ik maakte enkele weken geleden ook ellbooglappen in tricot, ovaal van vorm. Dat was niet simpel om proper te stikken, you're right! Komt ooit nog op m'n blog... ik sta echt achter.

  BeantwoordenVerwijderen