woensdag 1 juni 2016

Een damesjurk met zwier!

Zwierjurkjes... welk meisje wilt dat nu niet? Maar geef toe, ook als iets groter meisje zou je wel eens willen zwieren. En dat kan, want vandaag lanceert 1 Puddle Lane een nieuwe damesjurk met voldoende zwiergehalte.



Een paar weken geleden kreeg ik een e-mail dat ik mocht testen voor het nieuwe patroon van 1 Puddle Lane, de Miss Maggie dress. Een jurk die bij de opstart van de testfase al verschillende opties had. Met of zonder watervaltop en verschillende mouwlengtes (of mouwloos). Het uiteindelijke patroon bevat ook een kortere roklengte en de optie om een top te maken. 

Voor mijn eerste jurk mocht ik de versie met watervalhals en mouwen tot aan de elleboog maken. Omdat ik maar 1m57 ben en het patroon gemaakt is voor 1m68 kortte ik het patroon in. Dat ging zonder moeite, want Ann Martin duidt op haar patronen aan waar het inkorten of verlengen dient te gebeuren en hoe je dit doet staat in de werkomschrijving.



Eigenlijk zat de jurk snel in elkaar. De pasvorm en het model van de jurk zaten meteen goed.  Ik verloor enkel wat tijd met het lostornen van het voorpand omdat er een foutje in het patroon zat, een probleempje dat enkel voorkwam bij de ingekorte versies met watervaltop. In het uiteindelijke patroon is dat opgelost. Daarom wordt er dus getest ;) 

Wat deze jurk toch anders maakt dan de meeste jurken die je ziet passeren is dat het rokdeel meer "flare" heeft zonder dat je moet gaan voor een (halve) cirkelrok. Om dit effect te krijgen bestaan zowel het rokdeel van voor- en achterpand uit 2 delen. Ik zorgde ervoor dat mijn print op die naad mooi aansloot op elkaar en streek de naad mooi open.



Wat ik ook een plus vind, is dat je onder de watervaltop een aansluitende top hebt, zodat er geen risico op inkijk is, wat je bij andere watervaltops of - jurken toch wel kan hebben. Zeker als je vaak moet bukken vind ik dat wel een groot voordeel en hoef je niet op zoek naar een bijpassende top. Ik heb alles in hetzelfde stofje gedaan, maar andere testers experimenteerden met verschillende stofjes met vaak een erg mooi resultaat. Als je voor de watervalhals gaat moet je ook opletten dat je tricot niet te stug is. De mijne "valt" niet erg gemakkelijk en zou in een dunner stofje dus wel mooier zijn.



Dit is misschien niet het type jurk dat ik vaak maak of draag, maar het valt me wel op dat ik er veel complimenten over krijg. Vooral mijn man stopte niet na één complimentje of een "hmm, schoon..." waar ik het ook al eens mee moet doen. 

Lijkt deze jurk je iets? Dan is het nu het moment, want de komende 2 dagen kan je het patroon aankopen met een korting van 20%. De kortingscode kan je vinden in de facebookgroep van 1 Puddle Lane. Het patroon is verkrijgbaar in de Australische maten 6-20 (wat overeenkomt met onze Europese maten 34-48). De korting geldt trouwens niet alleen op deze jurk, maar op alle dames- en kinderpatronen van 1 Puddle Lane. 

Patroon: Miss Maggie Dress (1 Puddle Lane)
Stof: gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder


17 opmerkingen:

  1. Mooi!!! Ik ben ook superfan van het stofje en idd het rokdeel, het bovenstuk iets minder... Voor de rest is ie superferm, en jij ook! De foto's nog voor het weekend/de kapper gemaakt? ;o) hihi Je stond er goed mee vanmorgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn tweede versie is met gewone top en dat spreekt mij ook meer aan ;) Ik had misschien beter de stofjes gewisseld voor de twee jurken ;)

      De foto's moesten een tijdje geleden af zijn (kunnen gebruikt worden voor de marketing van het patroon), dus ja, nog voor de kappersbeurt :D Dankjewel, ben zelf ook wel blij met mijn frisse kopje!

      Verwijderen
  2. Wel ik geef de mensen gelijk, je staat ee super mee! Ook met de kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi! Goed gelukt, het staat je heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die wil ik ook wel in mijn kast, maar dan liefst met korte mouwen. Geslaagde jurk, meer van dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel leuke jurk! Ik zie dat graag, een watervalhals. Kleur staat je super!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, deze kleur moet ik duidelijk wat meer in mijn garderobe brengen :)

      Verwijderen
  6. Oh, prachtig. Staat je schitterend. Dat bovenstuk vind ik net mooi. Een tikkeltje anders dan wat je 'wel vaker' ziet. Net daarom vind ik het net zo mooi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo kan je het ook bekijken natuurlijk :) Dankjewel voor het mooie compliment!

      Verwijderen
  7. Oh, prachtig. Staat je schitterend. Dat bovenstuk vind ik net mooi. Een tikkeltje anders dan wat je 'wel vaker' ziet. Net daarom vind ik het net zo mooi

    BeantwoordenVerwijderen