dinsdag 31 mei 2016

Mei is weer voorbij...

Als ik terugkijk naar Mei ben ik best tevreden. Ik merk toch dat er - sinds het stoppen met het beheer van Gratis Naaipatronen - veel meer tijd en ruimte vrij kwam voor andere dingen. Ik ben nu minder online en vooral bewuster online, en wanneer ik andere dingen doe, doe ik die met meer aandacht. Ik ben duidelijk minder afgeleid en dat doet deugd. 


Ik nam vaker een boek vast, vooral met het mooie weer kon ik uren na elkaar lezen in de tuin en uiteindelijk werden er 4 boeken uitgelezen, waarvan toch enkele kleppers. Life on Sneakers (Evi Renaux) is het boek dat het meest blijft hangen, en dat ik ook in één zonnige ruk heb uitgelezen. Echt een aanrader en eentje om regelmatig opnieuw vast te nemen. Maar ook de andere boeken - Het Smelt (Lize Spit), De Acht (Katerine Neville) en De Droom van de Ier (Mario Vargas Llosa) konden me erg boeien. Mijn achterstand voor mijn Reading Challenge op Goodreads is nog niet weggewerkt, maar ik neem tenminste weer de tijd om te lezen. Goede boekentips zijn trouwens altijd welkom!Behalve lezen werd er ook in de tuin gewerkt. Groene vingers zal ik nooit krijgen, maar na enkele dagen bezig te zijn in de tuin kan ik wel tevreden kijken naar het voorlopige resultaat. Leuke uitstapjes deed ik ook, en niet alleen met mijn gezinnetje. Ik ging ook een dagje wellnessen met mijn beste vriendinnen, maar het hoogtepunt voor mij was toch wel het bezoek aan het Modemuseum Hasselt met MamCEn natuurlijk werd er genaaid! Matthéo kreeg een hemdje, Giel kreeg een nieuwe zomeroutfit en een pyama en ik naaide ook meer voor mezelf. Jullie zagen nog maar enkel de Pam jurk, maar er werden ook 2 jurken genaaid voor een patroon dat ik mocht testen (en zeer binnenkort mag tonen) en de Aster trui werd nog steeds niet geblogd. En ten slotte werd er in Mei ook nog samengewerkt aan iets nieuws... wat? Dat hoor je hopelijk gauw!

En mijn plannen voor juni? Doorgaan op dezelfde manier. Als het mooi weer is, wil ik ook naar buiten. Lezen, nog wat werken in de tuin, leuke uitstapjes doen, of gewoon een gezellig babbeltje in de buitenlucht. Er zal hopelijk ook vanalles genaaid worden. Er liggen nog een heleboel mooie stofjes klaar om verwerkt te worden en er zijn nog bezoekjes aan stoffenwinkels gepland. Ik zal me niet vervelen. En wat bij jij van plan?

13 opmerkingen:

 1. Leuke post om te lezen! De acht van Katerine Neville las ik vorig jaar op vakantie en vond ik leuke lectuur. Ik ga de andere die je las op mijn (veel te) lange lijstje zetten :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Life on sneakers las ik ook :-) Leuke uitstapjes. Ik ben benieuwd naar je plannen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik kan ook zo genieten van een goed boek te lezen in de tuin :-) en ik zit blijkbaar nog wat blogposts achter, want die Pam jurk zag ik nog niet. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heerlijk he :) Maar in de zetel of in bad vind ik ook prima ;)

   Verwijderen
 5. Leuk zo'n overzichtspost en goed om even bij de afgelopen weken stil te staan. Reflectie nu en dan, een goede gewoonte. Wist trouwens niet dat jij dit beheer deed. Daar moet inderdaad veel tijd in gekropen zijn.
  Lezen, oh wat mis ik dat. Ik krijg maar geen tijd om me neer te zetten met een boek. En 's avonds in de zetel lezen is geen optie, dan herinner ik me niet meer wat er gebeurde ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het helpt soms wel om wat bij te stellen of net te beseffen dat ik toch behoorlijk wat gedaan heb :) Ik vind het voor mezelf wel leuk, maar 't is natuurlijk ook fijn als de lezers het leuk vinden.

   Ja, ik heb het meer dan een jaar gedaan, voor een lange tijd met heel veel goesting en plezier, maar op't einde voelde het niet meer goed, dus was het tijd om te stoppen.

   Ik kan 's avonds vrij goed lezen, maar ik heb dan weer problemen met slapen ;)

   Verwijderen
 6. Bedankt voor de boekentips: ik verslind regelmatig n boek en ben blij dat mijn kindjes (5 en 3 jr) zich ook echt een tijdje kunnen verdiepen in n boek. Voor juni gaan we dus gewoon verder met lezen en naaien: de rest komt later😂😂😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zien lezen doet lezen he :) Giel is ook dol op boeken. Hij kan soms een hele tijd in boeken kijken, maar nog liever heeft ie als we hem voorlezen ;)

   Voila, groot gelijk!

   Verwijderen
 7. Fijn te lezen dat je wat meer tijd voor jezelf gevonden hebt ... ik kan het me goed voorstellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij weet hoe het is he... kan heel fijn zijn, maar voor mij was de tijd gekomen om voor andere dingen te kiezen :)

   Verwijderen