zondag 8 mei 2016

Hello Cyriel... of uhm Giel!



Giel heeft nog wel wat zomerkleding nodig, en dan vooral korte broeken. De Cyriel uit de meest recente La Maison Victor leek me een uitstekend patroontje. Mijn idee bij dit patroon was onmiddellijk om het te maken in een effen kleur, maar met de steekzakjes in een contrastkleurtje of in een print. En daar zou ik dan een bijpassend shirt voor naaien. De enige summersweat in huis was zwarte, en dan bleek dit prachtige tricot stofje dat ik enkele maanden geleden kocht bij BabaRum het perfecte stofje om ermee te combineren.


De short was in geen tijd getekend, geknipt en genaaid. De afwerking van de zoom en de tailleband moest wachten tot de volgende morgen na een pasbeurt met Mr. Gielemans. Ik deed de zoom trouwens gewoon naar de binnenkant. Met het zwarte stofje was het naar buiten omslaan niet echt een meerwaarde en als je weet hoeveel zand in zo'n boordje kruipt... Achterzakjes liet ik ook weg, ik vond de achterzijde zo leuk genoeg, en opnieuw... al dat zand!!


Voor het shirt twijfelde ik even... genoeg patroontjes - reeds gebruikte en nieuwe -  die ik zou kunnen gebruiken voor dat stofje in combinatie met zwarte tricot... Uiteindelijk koos ik voor het Hello Shark patroon van Ottobre. Dit patroon gebruikte ik vorige zomer al tweemaal voor Matthéo, maar nog niet voor Giel omdat die vorige zomer niet van een kap wilde weten. Nu wel, dus kon ik ook een versie voor hem maken. Opnieuw een patroon dat vrij snel in elkaar zit. al duurde het ietsje langer omdat ik er na drie keer checken toch in geslaagd was de overslag verkeerd om te naaien en dus mocht lostornen. Dat krijg je als je nog wil naaien wanneer je eigenlijk in je bed moet liggen.


Ik ben blij met het resultaat. Het is een outfit geworden waar Giel heerlijk in kan bewegen, maar die er ook gewoon erg leuk uitziet. Zo eentje dat hij aan kan naar een feestje, maar ook probleemloos in kan ravotten. Dat was al snel duidelijk tijdens het maken van de foto's ;)


Patroon short: Cyriel - La Maison Victor editie 3 Mei-Juni 2016
Patroon shirt: Hello Shark - Ottobre Kids 3/2015
Summer sweat en zwarte tricot: Lizzy l'Oiseau in Heppen
Tricot met print: BabaRum

31 opmerkingen:

  1. Dat is idd een leuk stofje van babarum, nog niet veel gezien! Het broekje staat hier ook op de to do :o) Mijn reacties bij je vorige berichten zijn precies niet doorgekomen :o/ Ik ga m'n login toch nog eens extra moeten checken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Awel, dat bedacht ik me ook... dat ik het nog niet echt ergens anders gezien heb. Wel leuk eigenlijk :)

      Dat broekje is echt tof, 't ziet er leuk uit, makkelijk om te maken en het zit goed!

      Verwijderen
  2. oh zo leuk !!! Cyriel staat hier ook op het lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik denk dat er veel jongetjes in Cyrieltjes zullen rondlopen deze zomer!

      Verwijderen
  3. En weeral een prachtig resultaat. Die van mij hebben ook nooit kleren genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms denk ik, nu heeft ie echt genoeg, en dan ineens lijkt ie weer veel tekort te komen...

      Verwijderen
  4. Wauw tof!! Ik geef je gelijk met de boord! Daarvoor is de afwerking van de pippa short van Emma en Mona wel ideaal ;-). Denk dat je dat prima bij een short als deze kan toepassen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er mooi uit en ook praktisch voor echt ravotten. ~ Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooie combinatie! Heel leuk met de contrasterende zakjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super mooie combinatie! Voor speelshortjes ben ik ook fan van mzeome!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Echt een super toffe combinatie! leuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen