dinsdag 10 mei 2016

Bezoek aan het Modemuseum Hasselt samen met MamC

Afspreken met iemand die je niet echt kent, het blijft toch wel spannend. Toch keek ik er naar uit, want met MamC had mijn onschuldige hand voor mijn giveaway iemand getrokken waarbij ik wel het gevoel had dat het zou klikken. Na een paar mailtjes op en neer - wordt het een koffie-, naai- of combinatievandetweedate - stelde ik voorzichtig voor om naar het Modemuseum Hasselt te gaan en dat voorstel werd enthousiast onthaald.


Dat museum was trouwens de moeite! Prachtige ontwerpen, de mooiste stoffen, speciale materialen, ongelooflijke details, perfecte stiksels, ... niet alleen in kleding maar ook in schoenen en accessoires. De huidige tentoonstelling - Haute-à-Porter - draait om de invloed van Haute Couture op de hedendaagse mode, en dit met stukken van de laatste 30 jaar. We zagen heel bijzondere dingen, soms ondraagbaar of bizar, maar vaak ook prachtontwerpen waar we maar al te graag in zouden paraderen (moesten we erin passen). Ik hou het beperkt met de foto's, enerzijds omdat het erg moeilijk was om mooie foto's te nemen met de moeilijke belichting en een triestig toestelletje, anderzijds omdat jullie het gewoon zelf moeten gaan bekijken. Eigenlijk willen we allebei nog eens terug, maar dan in een groep zodat we er een gids bij kunnen nemen. We zijn namelijk wel heel benieuwd naar meer achtergrond en informatie. En dan zijn andere naaibloggers natuurlijk de beste keuze om aan te spreken, dus laat even horen of je zo'n gezamelijk uitstapje zou zien zitten, dan proberen wij iets te organiseren. Niet alleen is het een mooie kans om deze tentoonstelling te zien, maar ook om andere blogsters te ontmoeten, en dat wel in een heel inspirerende omgeving. 


Mijn uitstapje met MamC was dus echt de moeite, niet alleen dankzij de tentoonstelling, maar zeker ook dankzij het leuke gezelschap van deze toffe madame. Nadat we onze ogen uitgekeken hadden in het museum - aanraken mocht jammer genoeg niet, jeetje, wat wilden we graag die stofjes voelen - moest er nog een hongertje gestild worden. Dat deden we bij De Coeckepanne, waar we nog even de tijd namen om na te praten met een lekkere koffie. De tijd vloog om en ik hoop echt dat deze ontmoeting nog een vervolg krijgt! Ken je MamC nog niet, neem dan zeker eens een kijkje op haar blog want ze is niet alleen sympathiek. Ze maakt ook geweldig mooie dingen voor haar kinderen en haarzelf!

En lijkt het jullie een leuk idee, samen met andere naaiende dames een bezoekje te brengen aan het Modemuseum, laat dan zeker even een reactie achter!!


14 opmerkingen:

 1. Ah, leuk zeg! ik zag het op IG passeren en dacht: dat lijkt me super leuk! Als er dus een vervolg komt, wil ik wel mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, super!! Ik hou je op de hoogte! Lijkt me tof als je meegaat!

   Verwijderen
 2. Het was ook van mijn kant heel fijn om je te leren kennen, een blind-date met een match!!
  Ondanks de moeilijke lichtinval in het museum zijn je foto's toch goed gelukt. We hebben toch heel wat ideetjes opgedaan. (Al zijn er bepaalde kostuums die ik minder inspirerend en vooral harig-beikes vond :-) )
  Volgende date: eigen collectie naaien? Ik kijk er al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die klik was er zeker!

   Ik heb gelukkig een paar leuke foto's, maar de meeste zijn jammer genoeg echt slecht... maar niet getreurd, we gaan ze gewoon nog eens bewonderen he!

   Oh, bah, dat harig ding!

   Doen we!

   Verwijderen
 3. Zo leuk, wat een tof idee!! Was ik niet zo ver weg, dan wilde ik zeker mee, maar nu wordt dat wat lastig :-) ik ben wel benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is er inderdaad de moeite om naar toe te gaan.Ik wil ook eens in Antwerpen naar het modemuseum met mijn dochter die daar studeert ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n blind date, da's durven. Lijkt me een leuke uitstap. Excentrieke creaties zetten vaak aan tot inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is wel spannend, maar eigenlijk valt het meestal wel mee, zeker als je een gemeenschappelijke hobby hebt. Over naaien valt altijd wel iets te vertellen he!

   Verwijderen
  2. 't Is wel spannend, maar eigenlijk valt het meestal wel mee, zeker als je een gemeenschappelijke hobby hebt. Over naaien valt altijd wel iets te vertellen he!

   Verwijderen