maandag 21 maart 2016

It's a girl! Een outfit voor Oona!

In dezelfde week dat ik het kruippakje naaide voor baby Lewis werd er ook een babymeisje geboren, Oona. Omdat haar mama me ooit vertelde dat ze zelfgemaakte kleertjes geweldig vindt en hoopt zelf ooit tijd te hebben om te leren naaien, leek het me wel leuk om als cadeautje babykleertjes te maken.

Een stofje kiezen leek me niet zo gemakkelijk... het typische roze vond ik maar niks, maar ik wou er wel echt een meisjesoutfitje van maken. En toen zag ik dit Megan Blue Fabrics stofje. Jaja, opnieuw het design dat ik al eens gebruikte voor Giel, maar in een heel ander kleurtje, mintgroen. Ik vond er ook een effen tricotje bij en dus kon ik aan de slag.

Thuisgekomen bladerde ik opnieuw enkele Ottobres door en zag ik het geschikte patroontje voor een babyjurkje, een legging patroontje vond ik in een andere Ottobre en ik zocht nog even naar een geschikt vestje of bolerootje... maar dat vond ik niet. Dus dat tekende ik zelf maar even, een heel simpel model met aangeknipte mouwen en afgeronde voorpanden.
De plooitjes in het jurkje vind ik echt geweldig en onthou ik zeker voor andere projecten. Niet moeilijk, niet tijdsintensief en met een leuk resultaat. De legging was in geen tijd klaar en voor de omtrek ging ik even op zoek naar een broekje van Giel van enkele jaren geleden. Dan komt het wel even binnen dat ie echt enorm groot wordt. Het bolerootje ziet er leuk uit, maar zou ik de volgende keer mooier afwerken met een biesje in plaats van met de tweelingnaald.


Ik maakte alles in maatje 62 want uit ervaring weet ik dat de kleine kleertjes vaak al in grote aantallen aanwezig zijn en dat de baby's daar enorm snel uitgroeien. Het zal dus nog eventjes duren eer Oona het outfitje zal kunnen dragen, maar hopelijk kan ze er dan ook eventjes plezier van hebben.

Voorlopig lijken er geen babyprojectjes meer aan te komen, en dat is misschien toch een beetje jammer... Mocht er trouwens interesse zijn in het patroontje voor de bolero, laat het even weten, ik overweeg om het in enkele maatjes te tekenen en te delen. *edit* Hier klikken als je het patroontje wilt!

Patroon jurkje: Stars in Blue Sky - Ottobre 6/2015
Patroon legging: Caterpillar legging - Ottobre 1/2015
Patroon bolero: zelfgetekend
Stof: pandastofje van Megan Blue Fabrics - gekocht bij Infinity Stoffen (Heusden-Zolder)

22 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Het lijkt mij leuk om eens iets voor een meisje te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik naai echt wel graag voor Giel, Matthéo en mezelf, maar het is toch eens iets anders he :)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dankjewel :) Nog even wachten tot ze erin past!

   Verwijderen
 3. Een echte meisjesoutfit! Slim gezien van de 62 te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lief he :) Die eerste maatjes gaan veel te snel he!

   Verwijderen
 4. heel tof, ik kan me voorstellen dat de mama daar blij mee was!! en dat patroontje mag altijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ik ga het binnenkort plaatsen, dat digitaliseren is niet mijn favoriete werkje :D

   Verwijderen
 5. Heel mooi setje! Knap dat je zo'n patroontje zelf kan tekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oooh superschattig! hier nog baby's genoeg op komst in onze vriendenkring dus ik onthou al je patroontips ;-)

  BeantwoordenVerwijderen