woensdag 9 maart 2016

Berlin meets Kyoto

Als ik niet aan't naaien ben (of aan't tekenen, knippen, lostornen, ...) ben ik in mijn hoofd toch vaak bezig met patroontjes en stofjes. Na mijn eerste Berlin top, had ik al wat ideetjes voor een volgende versie en tijdens een autoritje kreeg een van die ideeën vorm. Ik zag de combinatie met een stofje van Megan Blue Fabrics helemaal zitten met een effen oker tricotstofje waarvoor ik maar een stukje gebruikte voor een shirt voor Giel. Eigenlijk had ik dat stofje gekocht voor een tweede Kyotojurk, maar toen ik 1m60 vroeg bij Infinity Stoffen, bleek er nog 2m30 op de rol te zitten... en die kreeg ik helemaal. Dus begon ik te denken om misschien toch maar iets anders te doen met het stof zodat ik niet met meer dan een halve meter overschot zou zitten... En gisteren kreeg ik dus het idee om de Berlin te verlengen tot jurk.
Omdat de top zelf compleet niet tailleert, vond ik het wel belangrijk om een aansluitend rokdeel te kiezen zodat de jurk geen patattenzak wordt. Bij de Kyoto werkt het ook zo, het bovendeel is losjes, het rokdeel aansluitend waardoor de top een mooi bloezend effect heeft. Ik liet het patroon van de Berlin top vanaf de zijnaad overgaan naar het taillepunt van het rokdeel van de Kyoto. Meer was er niet aan. Omdat ik de mouwboordjes van de Kyotojurk zo leuk vind en dat extra contrast ook wel past bij de Berlin top, koos ik ervoor om ook de mouwboordjes opnieuw zo te doen. De omtrek van de mouwen was bij mij 30cm. Ik nam 14cm oker vooraan en 10cm van het basisstof achteraan. Ten slotte koos ik ook opnieuw voor een lintje in de contrastkleur, opnieuw iets waar ik erg blij mee was bij de Kyotojurk. Opnieuw ging het naaien erg vlot en had ik op een avondje een jurk af. Meestal gaat het bij mij niet zo snel en werk ik een kledingstuk af in verschillende keren. Het enige wat me wat stoort aan deze jurk zijn de "hoekige" schouders. Het patroon vraagt om versteviging van de volledige halsboord, maar eigenlijk denk ik dat het beter is enkel het middenstuk tot net voorbij het markeerpunt te verstevigen. Ik denk dat de schouders dan mooier vallen. 

Benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik ben er wel blij mee en weet zeker dat ie regelmatig uit de kast zal komen. Mijn favoriet? Toch wel de zwartwit versie, denk ik... en die van jullie?

Patroon: Berlin Top (La Maison Victor 2/2016) gecombineerd met Kyoto Jurk (La Maison Victor 1/2016)
Basisstof: Megan Blue Fabrics (gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder)
Oker contraststof: gekocht bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder

27 opmerkingen:

 1. Hoe heb ik deze kunnen missen!?! Geweldig leuk idee! Ik herken het constant bezig zijn met stoffen en patronen, ook als je met iets anders bezig bent. Leve het creatieve brein! De schouders storen mij hier niet, vooral omdat jij dat zeker kan hebben. Ik heb nu echt zin gekregen om die top te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk he!! (Alleen mag dat brein soms even stoppen als ik zou moeten slapen!)

   Dankjewel!! Ik ben natuurlijk ook weer benieuwd naar jouw versie!

   Verwijderen
 2. Mooie combinatie, zowel modellen als kleuren! Dit stofje leent zich precies beter voor de berlin-top! Ik ben niet zo fan van het model (LMV heeft dat wel meer) maar jij staat er wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik vind de combinatie van de stofjes ook erg geslaagd :)

   Hier heb ik ook braafjes het stofadvies gevolgd en dan valt het wel meer natuurlijk. Al ben ik toch ook heel blij met de zwartwit versie.

   Verwijderen
 3. Prachtige combinatie, echt een supertof jurkje. Ik had hem ook al in de planning, een verlengde Berlin. En nu helemaal, nu ik zie dat het zo mooi wordt. Maar eerst die 400 andere projectjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt!! Ik ben zelf ook blij met het resultaat en kan het echt aanraden.

   Als je eraan toekomt, hoop ik de jouwe te zien!

   Verwijderen
 4. Wauw!! Heel erg leuk!! Vol stijl en toch speels!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Dat vind ik er ook net leuk aan :)

   Verwijderen
 5. Weer een super leuke jurk! Ik vind de jurk het leukste maar dat is waarschijnlijk omdat ik bijna uitsluiten jurken draag! Al ben ik wel fan van polka dots!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   't zijn eigenlijk kleine driehoekjes, maar mijn cameraatje is niet zo goed :D

   Verwijderen
 6. Deze is ook echt super mooi! Het zijn twee totaal verschillende creaties, vind ik, die allebei hun eigen voordelen hebben. Deze is misschien ietsje meer casual? Je hebt wel gelijk ver de schouders, maar als je het niet zegt valt het niet echt op. Ik onthoud je tip voor het verstevigen wel bij deze :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik echt zo leuk, dat ik met 1 patroontje 2 compleet verschillende dingen heb kunnen maken... Deze is zeker iets meer casual, de andere is wat specialer, daar moet je van houden, maar het blijft mijn favorietje :)

   Dankjewel!

   Verwijderen
 7. Waaaauuuuw, deze is echt keikeischoon!! Zo origineel ook, en het staat je heel mooi! Je andere Berlijn moet ik nog bekijken, ik sta heel erg achter met bloglezen doordat ik zo ziek ben geweest... Maar dat komt nog wel! Deze geeft alleszins zin om de andere te gaan bekijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg geslaagd, vind ik het ! Knap gemaakt en mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De Berlintop sprak me niet echt aan, maar dit kleedje vind ik super. Om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de boekjesversie ook niet zo geweldig, maar gelukkig kreeg ik een paar leuke ideetjes :D

   Verwijderen
  2. Ik vind de boekjesversie ook niet zo geweldig, maar gelukkig kreeg ik een paar leuke ideetjes :D

   Verwijderen
 10. oh, je hebt duidelijk ook een hoofd dat nooit stil staat op naaivlak. in de auto, tijdens het joggen, onder de douche, tijdens het kuieren in de stad, kleertjes kijken in de winkel, ... het staat nooit stil, altijd combineren, bedenken, aanpassen, ... heerlijk vind ik dat. deze combi en hack is helemaal geslaagd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn hoofd staat echt nooit stil... soms word ik daar een beetje gek van, maar goed, het leidt soms ook tot de leukste ideeën ;)

   Dankjewel, hopelijk binnenkort eindelijk het weer om 'm aan te doen!

   Verwijderen