dinsdag 8 maart 2016

Berlin in black and white

Berlin... toen ik de top zag in de laatste La Maison Victor had ik hetzelfde idee als toen een goede vriend mij jaren geleden vroeg om samen een citytrip te maken naar Berlijn. "Hmm... ik weet het niet..." Uiteindelijk ging ik toch en wist de stad me helemaal te overtuigen.

Zo ook met deze top! Het patroontje is supersimpel! Eigenlijk heel snel te tekenen en in elkaar te zetten. Er zijn maar 3 patroondelen, want voor- en achterpand zijn hetzelfde. Ik begon na het avondeten en een paar uur later was de top helemaal klaar. De patroondelen op mijn stof passen duurde nog het langst, omdat ik maar 1 metertje stof had en dat is heel nipt voor een maatje 36 maar het lukt. Het naaien zelf stelt werkelijk niks voor, in geen tijd stond ik voor de spiegel met mijn nieuwe top!


Het zwartwitte stofje met driehoekjes trok mijn aandacht toen ik rondkeek bij Lizzy l'oiseau, vooral omdat de bruikbare achterzijde mooi omgeplooid lag over de stofrol. Daar kon ik vast iets moois mee maken. Maar ik wist niet meteen wat... na een beetje twijfelen nam ik het toch maar mee, zonder te weten wat er mee te doen. Thuisgekomen bladerde ik wat in de laatste La Maison Victor en ik zag meteen de combinatie zitten: de Berlin top met de halsboord in de averechtse kant van mijn stofje. Alleen werd voor de top in het boekje een viscosecrêpe gebruikt en werd als adviesstof tricot genoemd. Dit structuurstofje is toch wat stugger maar ik wou het toch een kans geven en ik vind dat het wel iets heeft.

Het leukste aan de top vind ik toch wel de boothals, die ik absoluut in contrast wou doen. In het magazine valt die mooie halslijn nauwelijks op en dat is jammer. Ik vond het ook leuk dat contrast te laten terugkomen in de mouwen, en dat kon ik met dit stofje simpelweg door de mouwen wat op te rollen.


Staat deze top ook op jullie to-do lijstje of ga je deze laten passeren? Vinden jullie deze combinatie geslaagd? Ik heb in elk geval nog een paar ideetjes met deze top... maar dan toch weer lekker anders!

 Patroon: Berlin Top (La Maison Victor Editie 2 - Maart-April 2016)
Stof: collectie La Maison Victor - gekocht bij Lizzy l'oiseau (Heppen)

20 opmerkingen:

 1. Ik wil hem ook nog maken maar ben nog niet uit over de stof keuze ;)Die van jou is in elk geval geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, seg! Veel mooier dan in het boekje. Ik vond de stofkeuze ook niet geslaagd in de LmV, maar zoals jij het hier toont, super. Nog eentje voor op de lijst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Jaja, en zo wordt ons lijstje langer en langer ;)

   Verwijderen
 3. Het staat je heel mooi ~ liefs, Monique (lj)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi Tamara ! Nu ik hier van jou verneem dat het een snel klaar project is en jouw mooie versie zie ben ik wel overtuigd er ook één te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Els :) Ja, 't is een verrassend snel projectje :)

   Verwijderen
 5. Staat je super! Maar niet echt mijn ding, ik zal eerder voor de Pam Top gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ja, dat is ook absoluut een toppatroontje!

   Verwijderen
 6. Mooi, mooi!! En zo leuk dat je de averechtse kant ook kon gebruiken. Het zorgt net voor dat tikkeltje meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Dat vond ik er ook net zo leuk aan :)

   Verwijderen
 7. Leuk dat je de averechtse kant hebt gebruikt als accent! Ik vind het model niet echt mijn ding. Het komt vrij zwaar over, maar dat ligt mss eerder aan de gebruikte stof (?) ... De volgende blogpost komt al veel minder zwaar over ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gebruikte stof maakt het zeker nog wat hoekiger, maar het model heeft dat sowieso. In de jurk is dat minder, omdat ik het model ook wat aangepast heb (versmald naar onder) en omdat ik tricot gebruikt heb natuurlijk. Eigenlijk hou ik wel van dat hoekige, maar dan wel op een smalle rok of broek, want anders zie ik er helemaal uit als een blokje :p

   Verwijderen
 8. Super knap! Ik vind het perfect voor deze 'stuggere' stof, dan valt het wat rechter door en dat past goed bij het model, vind ik. Echt fan, mooier dan in het boekje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je mooie complimenten! Ik hou ook wel van het effect van de stuggere stof, maar je moet er voor zijn denk ik... en het moet ook echt met een aansluitende broek of rok gecombineerd worden om niet helemaal een blokje te worden. :)

   Verwijderen