zaterdag 16 januari 2016

SwapperDapper: helemaal happy met de Afterparty Swap

Een tijdje geleden werd ik toegevoegd tot een nieuwe swapgroep op facebook. Veel ervaring met swappen had ik nog niet. Ik had maar één keertje meegedaan met een swap rond het thema lente en had mijn best gedaan om een mooi pakketje samen te stellen met verschillende spulletjes. Ik kan je zeggen dat ik best teleurgesteld was toen mijn pakje te laat en rechtstreeks van een webshop kwam... en bestond uit één item...  en ik mocht dan nog niet klagen want sommigen hadden helemaal niets ontvangen. Uiteindelijk gaat zo'n swap niet over het geld dat je erin steekt, maar wel dat je de moeite doet om er iets leuk van te maken, of het nu gaat om een zelfmaakswap of een swap met gekochte spulletjes. Je kan dus wel begrijpen dat ik niet meteen stond te springen om vaker aan swaps mee te doen... Maar je voelt het al aankomen, ik gaf het nog een kans. Een zelfmaakswap deze keer... naaien, breien, knutselen, ... alles kon. Leuk!

We  kregen half december ons swapmaatje toegewezen en een beetje info over die persoon. Het ene moment was ik helemaal zeker wat ik wilde maken, het volgende moment sloeg de twijfel weer toe... Ik wachtte toch nog een paar weken om echt in gang te schieten. Uiteindelijk vertrok ik naar de stoffenwinkel en koos daar twee mooie stofjes uit. De naaiwerkjes werden eerst gemaakt.

Het hoofditem werd een tas. Ik ben nog steeds geen tassenmadame (qua naaien, qua kopen ben ik daar hel goed in), maar het gratis patroon voor de Tote Bag van de Renegade Seamstress maakte ik al eerder in viervoud voor de juffen van mijn zoontje. Daar schreef ik hier al eens over.  Ik zag dit dus wel goedkomen en ben best tevreden met het resultaat.In zo'n tas, zeker in de periode die nu komt, kan je wel een pakje papieren zakdoekjes gebruiken, dus het leek me wel leuk om een bijpassend zakdoekjeshoesje te maken. Eentje met een opening bovenaan, zodat de opening van je pakje gewoon gebruikt kan worden. Ik vond bij dit gratis patroontje vooral leuk hoe de binnenstof als accent aan de buitenkant wordt gebruikt. En het is zo simpel om te maken!Er was nog een beetje stof over en dat kon ik gebruiken om een hoesje te maken voor de naaischaren. Opnieuw een gemakkelijk gratis patroontje dat ik zeker nog opnieuw zal gebruiken.Ik had nog wat tijd en een klein beetje budget over dus ik kon ook nog wat andere dingetjes knutselen. In de Action kocht ik een muziekdoosje/juwelenkistje en papiertjes om het doosje te pimpen met decopatch. Een namiddagje plakken vond ik trouwens heerlijk rustgevend, en geeft me zin om er nog te maken.Omdat mijn swapmaatje graag leest is een bladwijzer altijd gemakkelijk en ik vind het wel leuk om die zelf te maken. Gewoon met leuke papiertjes uit de Flow en een mooie quote bekom je snel een fijne bladwijzer. En ik maakte ook nog een deurhanger voor de hobbykamer zodat mijn swapmaatje ongestoord aan het werk kan... kleine frullekes om het pakje nog wat aan te vullen.

Toch blijft het altijd spannend. Op sommige momenten was ik best onzeker en was ik er zelfs van overtuigd dat mijn swapmaatje niet blij zou zijn... maar dan kon ik mezelf weer geruststellen... ik heb er tijd en moeite in gestoken, plezier aan gehad en ik zou die spulletjes zelf leuk vinden. Mijn swapmaatje heeft ondertussen laten weten heel blij te zijn en dan ben ik dat ook.

Natuurlijk, ik moest niet enkel een pakje klaarmaken en opsturen, ik mocht ook een pakje ontvangen. Het bleef eerst geheim wie mijn cadeautje mocht maken, maar toen ik hoorde dat mijn pakje aan huis gebracht zou worden, begon ik te vermoeden dat het wel eens een bekende zou kunnen zijn. Het was zo leuk om het pakje rechtstreeks van Inge aka Madame Stof te krijgen...

Geduldig zijn is niet mijn sterkste kant. Dat ik nog een dikke week moest wachten met het opendoen van het pakje was dan ook best een uitdaging. Maar de boodschap stond er klaar en duidelijk op. Dat zoonlief vond dat ik die boodschap mocht negeren heeft me toch niet doen valsspelen. Flink he :)Maar mijn geduld werd beloond. Helemaal overdonderd door de mooie ontbijtset! En als extra nog een mooie medaillon! Vanaf nu geen excuus meer om het ontbijt over te slaan, behalve dat het misschien te mooi is om te gebruiken?Zin om ook eens mee te swappen? Kom dan een kijkje nemen bij SwapperDapper. Aan de foto's en reacties te zien heeft iedereen zijn best gedaan en mooie dingen gemaakt. Iedereen is gelukkig met zijn cadeautjes. En ook nog een pluim voor Marieke aka Unique Marieke die deze swap geweldig goed georganiseerd heeft.


22 opmerkingen:

 1. heel leuk pakje. En het leuke is dat je die geschenkverpakking van het juweeltje niet kapot moest maken om open te doen (was bij mij toch zo toen ik iets bij Madame Stof won), want daar is het te schoon voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, geweldig he! Ik vond die verpakking ook super en daar ben ik dus ook heel voorzichtig mee geweest :) Madame Stof weet hoe het moet ;)

   Verwijderen
 2. Fijn om te lezen, dat enthousiasme! :)
  Ik hoop je de volgende keer ook weer te zien want je maakt hele leuke dingen!! :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marieke, ik kijk er nu al naar uit! Ik vond het heel leuk om te doen en ik zie nu ook hoe het goed kan gaan :)

   Verwijderen
 3. Wat een toffe swap heb je gemaakt en gekregen!Ik heb ook enkele negatieve swapjes achter de rug en zie het niet zitten om dat nog eens te doen...Marieke kan er wat van,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ja, ik ben enorm blij met mijn pakje! Zo leuk!

   Ik heb ook lang gewacht om het opnieuw te proberen, maar eigenlijk ben ik nu wel blij met deze positieve ervaring en durf ik het toch nog eens aan :) Misschien jij later ook weer?

   Verwijderen
 4. ooohhh, wat heb je leuke dingen gemaakt! maar ik moet ook wel zeggen: de set die je in de plaats gekregen hebt is onbetaalbaar! zeker gebruiken hè ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, geweldig he! Te mooi om te gebruiken :p

   Verwijderen
 5. Tof! Ik had ook een negatieve swapervaring waardoor ik vooralsnog niet veel voel om dit nog opnieuw te doen. Ik maakte een (dure) omkeerbare tas en nog wat extraatjes en ontving nooit enige reactie. Zelfs niet na een mail van mijn kant. Erg vond ik dat! Voor tzelfde geld is dat pakje nooit aangekomen... Leuk te zien dat het ook anders kan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp helemaal hoe het voelt, de goesting is dan echt weg he... maar ik ben wel blij dat ik het nog eens een kans gegeven heb want nu zie ik ook dat het ook heel erg leuk kan zijn. Wie weet durf jij het ook nog wel es opnieuw :)

   Verwijderen
 6. Superleuke swap ! En goed van je dat je geduld gewonnen heeft van je nieuwsgierigheid ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Heel erg mooi uw cadeautje! en ook wat je hebt gekregen! super

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snap het helemaal. Zelf twijfel ik ook om dat nog eens te doen ... Maar wat jij hebt gemaakt wauw, zo leuk!! En ook een leuk pakje dat je mocht ontvangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien nog eens een kans geven :) Ik heb me alvast voor de volgende ingeschreven :)

   Verwijderen
  2. Misschien nog eens een kans geven :) Ik heb me alvast voor de volgende ingeschreven :)

   Verwijderen
 9. Op die groep moet ik ook eens een kijkje gaan nemen. Ik zit ook in zo'n swapgroepje, maar daar is de vibe wat weg de laatste tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet er wel bijzeggen dat ik zelf nog geen negatieve ervaring heb gehad. Gelukkig maar!

   Verwijderen
 10. Swap pen, ben er ook zot van... en nog geen negatieve ervaringen. Jouw cadeautjes zijn heel leuk en een inspiratiebron... wat je van Inge gekregen hebt is super...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof dat je nog geen negatieve ervaringen hebt gehad! Zo hoort het eigenlijk he :) Ondertussen ben ik ook weer voor de volgende swap ingeschreven :D

   Verwijderen
  2. Tof dat je nog geen negatieve ervaringen hebt gehad! Zo hoort het eigenlijk he :) Ondertussen ben ik ook weer voor de volgende swap ingeschreven :D

   Verwijderen
 11. Oh op die deurhangers ben ik verliefd! Mooi gemaakt allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie dingen heb je gemaakt! En die ontbijtset is ook super. Als ik de enthousiaste reacties op SwapperDapper van Marieke lees, krijg ik wel wat zin om toch ook eens mee te doen aan een swap, maar ik doe het niet. Ik stel prioriteiten en heb er nu simpelweg geen tijd voor. Ik geniet via de blogs wel mee. :-)

  BeantwoordenVerwijderen