zondag 1 november 2015

Hello November

Wat ging oktober snel voorbij... zoals gewoonlijk kreeg ik lang niet alles gedaan dat ik had willen doen, maar wat ik vooral wil onthouden is dat ik ondanks tegenslagen ben blijven doorgaan. En doorgaan, dat is ook mijn doel voor November.

Naaien


De naaidip duurde nog wat voort en eventjes dacht ik echt dat ik het helemaal kwijt was, maar uiteindelijk kwamen er toch een paar mooie dingen tevoorschijn. De hoodie en broek voor Mr. Gielemans gingen niet vanzelf maar ik kreeg er wel veel complimenten over. Tussendoor werkte ik nog wat restjes weg wat Giel een nieuwe boxershort en een wintersetje (muts, buff en wantjes) opleverde. Ik maakte tussendoor eens een tas waarmee ik een kortingsbon won en een spookkostuumpje voor het Halloweenfeest op school. En ik kon de maand op naaivlak tevreden afronden met mijn eerste Lora jurk.

In November wil ik zonder druk verder doen met naaien. Giel kan nog wel wat winterkleren gebruiken en voor mezelf liggen er ook nog een paar mooie stoffen te wachten. Maar November is ook de maand waarin de opleiding Patroontekenen start. Ik ben heel nieuwsgierig en ik weet niet goed wat te verwachten. Soms slaat de angst toe en ben ik bang dat het niets voor mij is, maar ik ga ervoor en ga er zoveel mogelijk uithalen.

Bloggen


Ik kwam met gemengde gevoelens thuis van het blogweekend. De enthousiast gegeven workshop rond smartphonefotografie vond ik het meest interessant en ook uit de andere workshops neem ik zeker tips mee. En natuurlijk was het leuk om andere blogsters te ontmoeten. Maar toch een maar... ik kreeg soms teveel een "zo moet het"-gevoel... Ook al werd er benadrukt dat het altijd leuk moet blijven, toch kreeg ik soms het gevoel dat een goede blog in een bepaald keurslijf moet zitten... Eventjes twijfelde ik zelfs nog of ik wel wilde verder gaan met mijn blog want aan dat keurslijf kan en wil ik niet voldoen. Maar stoppen hoeft niet. Ik wil het gewoon op mijn manier doen. Uit het blogweekend neem ik mee wat ik bruikbaar vind, en verder doe ik gewoon mijn eigen ding. Ik schrijf waarover ik wil schrijven en wanneer ik wil schrijven. Als ik daardoor geen grote blogger word, dan lig ik daar geen seconde van wakker want dat is mijn doel niet. Ik wil gewoon schrijven en delen. Als iemand dat wilt lezen is dat fijn, en als iemand daarop wilt reageren is dat zelfs nog veel fijner.

Speeltijd


Ook al was Oktober een koude maand, we hebben toch ook nog mooie dagen gehad en dan gingen we zeker naar buiten. We trokken verschillende keren het bos in en gingen ook nog eens naar de speeltuin, de laatste keer van dit jaar? De voorspellingen voor de herfstvakantie zijn gunstig dus kunnen we nog leuke buitendingen doen. We zullen dit jaar ook voor de derde keer naar het het Sintpaleis in Alden-Biezen gaan en verder zien we nog wel...

En verder... 


... wil ik in November blijven proberen milder te zijn voor mezelf want dat blijkt toch een erg moeilijke opgave, mijn angsten onder ogen te zien in plaats eraan toe te geven, mijn emoties meer toe te laten en meer open te zijn... Eén van mijn werkpunten is dan wel mijn sociaal netwerk meer aan te spreken. Enerzijds als steun - en daar heb ik het heel lastig mee - en anderzijds als fijn tijdverdrijf, ontspanning, afleiding... Oktober was geen gemakkelijke maand, maar ik weet wel waar het foutliep. Nu komt het erop aan die dingen verder aan te pakken.

 

16 opmerkingen:

 1. Veel succes bij alle plannen en voornemens. Een mens heeft perspectief nodig maar geen nood als er iets toch niet lukt, ne mens moet geen slaaf zijn van zichzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Je hebt helemaal gelijk en daarom wil ik wel wat doelstellingen en plannen, maar zonder al teveel druk :)

   Verwijderen
 2. Blijf jij maar vooral je eigen ding doen! Dit is heel mooi geschreven!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Maartje, je valt juist op door jezelf te zijn. Sommige tips werken voor sommige mensen, maar niet voor iedereen. Ga gewoon leuk door met je blog. Het hoeft helemaal niet te zijn zoals anderen het zouden doen. Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijf vooral verder doen op jouw manier.Want als bloggen moeten wordt is de fun er vanaf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk in, en uiteindelijk moet het leuk blijven he :)

   Verwijderen
 5. Ik deel je visie wat dat bloggen betreft... Voor de meesten onder ons is het een hobby en dan moet het inderdaad op de eerste plaats plezant zijn! Als je moet beginnen voldoen aan regeltjes dan is de fun er snel vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorral voortdoen, dat is het belangrijkste! Fijn dat de naaidip semi-over is. Veel moed bij het doorzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken je gevoel over dat er zoveel moet bij bloggen. Ik worstel ermee. Ik heb zoveel bezigheden, het lukt niet om heel vaak te bloggen, maar ik vind het wel leuk, en dat is wat telt. Ik blijf je graag lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je ook gewoon doen waar je je goed bij voelt. Laat je maar niet onder druk zetten :)

   Verwijderen
  2. Dan moet je ook gewoon doen waar je je goed bij voelt. Laat je maar niet onder druk zetten :)

   Verwijderen