zondag 1 november 2015

Doe mij ook maar een Lora!


Eindelijk naaide ik nog eens iets voor mezelf waar ik blij mee ben. Toen ik de Lora jurk zag in La Maison Victor wist ik niet zeker of het iets voor mij was, maar hoe meer versies ik overal zag verschijnen, hoe meer ik overtuigd was dat ik er ook eentje wilde maken. Maar na de teleurstellingen van afgelopen weken wilde ik niet meteen in mijn goede stofje knippen, dus ik kocht een budgetvriendelijk effen stofje bij Infinity Stoffen in Heusden-Zolder.


Eigenlijk viel het hele proces goed mee. In vergelijking met het Bill hemdje was het patroon van de Lora jurk vrij gemakkelijk over te nemen van de patroonbladen. Het is geen moeilijk model om te maken en de instructies waren ook zeker duidelijk genoeg. Aangezien ik gekozen had voor een rekbaar stofje, maakte ik het me nog gemakkelijker want ik kon het achterpand gewoon aan de stofvouw knippen en de rits weglaten. Vrij snel had ik mijn jurk af.

Ik draag 'm graag want hij ziet er niet alleen best leuk uit, hij zit ook nog heerlijk comfortabel. Met het effen kleurtje moet ik wel nog op zoek naar een accessoire om het geheel wat op te fleuren. Ondertussen is de Lora jurk in het goede stofje in de fase van afwerking, dus hopelijk kan ik die ook gauw tonen.


16 opmerkingen:

 1. Ik had net hetzelfde gedacht als jij. Hoe meer versies ik zie van de Lora hoe meer ik hem zelf ook wil uitproberen. Ik ben wat ronder op de heupen en daarom twijfel ik maar inmiddels zag ik een versie die mij toch over de streep trok. Stof is gekocht, ik ga meteen voor het goede stofje, wegens geen tijd voor proef. Het is iets voor de komende weken. Jouw 'testversie' is al heel mooi uitgevallen. Misschien kan je een mooi broche maken om de jurk wat te pimpen.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  www.koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al mooie Lora's gezien bij heel verschillende vrouwen en hij lijkt elk lichaamstype te flateren. Dus er gewoon voor gaan :) En 't is ook niet zo'n moeilijke dus dat gaat ook helemaal goedkomen in dat goede stofje.

   Een broche is wel een leuk idee, dankjewel voor de tip!

   Verwijderen
 2. Ik vind het heel mooi geworden hoor !
  Als dat de testversie is ben ik benieuwd naar de rest.
  Zelf ben ik iets volumineuzer (mooi gezegd toch ?) en vrees ik dat ik er niet mee zal staan.
  Ik heb een 42/44 dus dat zal niet zo mooi vallen als bij jou.
  Maar chapeau ... je staat er geweldig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel hoor, gaat wel mooi zijn, dus doen!! En je hebt de rest al gezien ondertussen ;)

   Verwijderen
 3. Tis heel mooi hoor! Inderdaad, wat opfleuren met accesoires zal het geheel compleet maken!
  Van
  Mij zou het rokderl ook enkele centimetertjes korter mogen, misschien tot net op de knie ipv eronder. Maar das persoonlijke keuze natuurlijk! Alleszins heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt wel een punt met de lengte, ik twijfelde zelf ook... ik ga misschien toch eens wat korter spelden en zien of het beter is :) Dankjewel!!

   Verwijderen
 4. supermooi! met een leuke sjaal ofzo kan je zeker wat pit aanbrengen maar zo is hij ook wel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ben eentje aan't breien, maar aan mijn tempo... ;)

   Verwijderen
 5. Prachtig! En persoonlijk vind ik dit effen stofje prima geschikt, less is more!

  BeantwoordenVerwijderen