maandag 19 oktober 2015

De naaidip verzacht door enkele meevallertjes

De naaidip... ineens gaat alles mis... de simpelste dingen willen niet meer lukken, stomme fouten worden gemaakt, het zelfvertrouwen krijgt een grote deuk en het wordt alleen maar erger... Na een zomer waarin ik weliswaar minder naaide dan gehoopt, maar wel heel tevreden was over de resultaten en de afwerking, keek ik met volle goesting uit naar het najaar, want ik zou meer tijd hebben, en ook, ik zou na ontelbare jongenshemdjes weer meer voor mezelf gaan maken.

Er liggen nu twee onafgewerkte jurken en één onafgewerkte broek op het stapeltje frustratie. Eén van de jurken wordt zeker nog afgewerkt, want volgens manlief is die nog wel leuk, en vooral ook comfy in sweaterstof. Dus al is het maar om cosy rond te hangen in huis, die werk ik nog af.Voor de andere jurk moet ik de moed vinden om te proberen er nog iets van te maken, en anders probeer ik uit de stof nog genoeg te halen voor een simpel rokje... En dan is er de broek, daarvoor heb ik gewoon terug wat zelfvertrouwen nodig. De naaikamer werd al opgeruimd, maar ik heb het nog niet teruggevonden, dat zelfvertrouwen.

Het enige wat ik wel afwerkte voor mezelf was een tas. Een tas nog wel, net iets dat niet in mijn comfortzone ligt. Wat hielp was het gemakkelijke patroon van de Laney Hobo bag, en de deadline van een wedstrijd op facebook waaraan ik wel wilde meedoen. Dus ik zette even door en kon op tijd - op de dag van de deadline, wat had je gedacht - een foto doorsturen. De winnaar werd willekeurig getrokken uit de inzendingen, en hoera, ik was erbij en won een waardebon van €5 van Lelastof.


Ik naaide ook nog voor Mr. Gielemans, al ging dat ook allesbehalve vanzelf. Het hoodie patroon kwam uit Burda Kids, maar ik snapte niks van de zakken en na wat gesukkel besliste ik om er gewoon een zak op te naaien, wat uiteindelijk nog wel leuk is, want zo komt het walvisstofje nog iets meer in zicht. Ook de aangeknipte kap en de bies gingen niet vanzelf, maar uiteindelijk ben ik wel blij met het resultaat. Meevallertje? De knopen! Ik keek tussen een verzamelzakje blauwe knopen die je in de zeer goedkope ketens kan kopen en vond deze, perfect bij deze hoodie.De broek is de Victor uit Zelfgemaakte Kleertjes 3, eentje die ik al als bermuda maakte en dus helemaal zag zitten. Het ging ook supervlot, zo vlot zelfs dat er een stuk pijp mee onder het mesje van de lockmachine kwam met een gat tot gevolg. Als oplossing zette ik er een zijzak op. Die is er ook bij het patroon, maar wilde ik eigenlijk niet... maar goed, ik mocht al blij zijn dat ik op die plaats in de fout ben gegaan en de broek toch nog kon afmaken. Mr. Gielemans straalde in zijn nieuwe outfit tijdens het schoolontbijt en kreeg leuke reacties, dus eind goed al goed?

En nu? Met frisse moed opnieuw proberen. Ik heb een mooi stofje gekozen bij Lelastof, waarmee ik de Lora jurk van La Maison Victor wil maken... Oké, iedereen maakt 'm, maar elk resultaat is zo mooi en toch zo anders. Ik ben benieuwd of de mijne ook een succes zal zijn. Maar misschien eerst nog een goedkoop stofje kopen als testversie?

Hebben jullie ook al zo'n langdurige naaidip meegemaakt en hoe geraakte je er weer uit?

17 opmerkingen:

 1. Z'n dip verdwijnt met de tijd weer vanzelf hier, als ik de mislukking die meestal aan de dip vooraf gaat 'vergeten' ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik dan dat stapeltje frustratie wat meer uit het zicht leggen ;)

   Verwijderen
 2. Ik maakte ook al een naaidip mee maar geen van vergissingen en stommiteiten wel één van totaal geen goesting. Maar je geraakt daar wel uit hoor. Leuke hoodie en tas. Tof dat je een bon won. Benieuwd naar de eindresultaten wanneer je draad terug kan oppakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijft wel kriebelen al merk ik dat ik bepaalde dingen vooruitschuif, ik denk vooral uit schrik al voelt het dan als geen goesting...

   Dankjewel, en hopelijk kan ik binnenkort weer vol fierheid iets tonen :)

   Verwijderen
 3. Even stoppen iets anders naaien en opnieuw proberen. Ik heb al een paar stuks gewoon de vuilbak in gezwierd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even een pauze is inderdaad nooit erg! Maar als ik die mooie outfits zie bij jouw kapoen, ben je het naaien nog niet kwijt hoor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het komt wel terug, al is het gewoon eventjes heel erg frustrerend dat het niet zo gemakkelijk gaat :)

   En dankjewel!

   Verwijderen
 5. Onlangs had ik ook een naaidip. Geen nood, die gaat zo weer weg. Gewoon even niet aan de mindere creaties denken. Begin met goede moed aan een nieuw project.
  Die Hoodie ziet er fantastisch uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)

   Ik heb gelukkig nog genoeg stofjes en patroontjes die ik wil gebruiken, het blijft wel kriebelen :) Nu nog dat zelfvertrouwen en het komt wel goed!

   Verwijderen
 6. Ik heb hier ook zo'n hoopje liggen ... letterlijk en figuurlijk ... ooit ... one day ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkbaar is het toch iets waar we allemaal eens tegenaan botsen :)

   Verwijderen
 7. Ook naaidipje... veel projecten in mijn hoofd maar uitvoeren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, herkenbaar dus... ik heb ook nog zeker genoeg inspiratie... maar ik schuif het wat weg... de schrik om weer de mist in te gaan denk ik. Hopelijk zijn we er allebei snel weer uit!

   Verwijderen
 8. Dat gaat wel weer over, naaien verleer je niet, denk ik, dus binnenkort komt dat weer helemaal in de chacos! Het ziet er trouwens al leuk uit… :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik hoop dat het gauw weer wat beter gaat :)

   Verwijderen