maandag 14 september 2015

Naaien voor jongens: Bill hemd uit La Maison Victor

Onze vierjarige zijn woordenschat breidt elke dag uit. Poseren betekent "op het bed van mama en papa springen terwijl mama foto's probeert te maken". Net gemaakte kleertjes laten passen is meestal geen probleem. Mr. Gielemans is fan van de zelfgemaakte kleertjes, zeker als er een plezant stofje gebruikt werd. Stilstaan of tenminste slechts rustig bewegen zodat ik een paar plaatjes kan schieten is een stuk moeilijker.

Het stevige maar aangename stofje kocht ik nog in de soldenperiode, wel al met het oog op het najaar en de winter. Toen ik de nieuwste La Maison Victor bekeek en het patroon voor het Bill hemdje zag, zag ik het wel zitten om het stofje daarvoor te gebruiken. Ik heb de afgelopen maanden al veel hemdjes gemaakt, iedere keer met hetzelfde patroon (Zelfgemaakte Kleertjes 3) en ik was dus wel blij met een beetje afwisseling.

Het patroon bevat heel wat patroondelen. Zoals ik het graag heb, zijn kraag en kraagvoet apart en is er een dubbellaags schouderpand. Daarnaast bestaat het rugpand uit 3 delen en zijn er nog de schoudertabs. Het borstzakje bestaat ook uit 2 delen. En niet te vergeten is er de mouwbies als je voor een versie met lange mouwen kiest. We gingen all the way. Een mouwbies in 2 delen was nog nieuw voor mij en alhoewel het gelukt is, is er zeker nog ruimte voor verbetering. Voor herhaling vatbaar? Zeker en vast, dat zal je al heel gauw kunnen zien ;)

Patroon: Bill Hemd (La Maison Victor Sept/Okt 2015)
Stof: Robots Dark Little Monsters Collection  (Makower Fabrics)
Stof gekocht bij: Lizzy l'oiseau in Heppen

4 opmerkingen:

 1. die staat hem ook weer super goed! amai, steeds beter en beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu kunt gij met uw supermachine ook aan hemdjes beginnen, of dragen de jongens dat niet meer graag?

   Verwijderen
 2. Heel mooi, ik hou wel van die donkere kleuren voor zo'n blond ventje.
  Vraagje, ik zit al bij de eerste stap vast, je moet 1cm opstrijken en daarna 3 cm maar is dat 3cm vanaf de stofrand of 3 cm vanaf de vouw? Oftewel heb je dan pad van 2 cm of 3 cm?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind dat stofje ook wel mooi bij hem :)

   Je vraag werd al via FB beantwoord ondertussen ;)

   Verwijderen