donderdag 27 december 2018

De winnende combinatie!

De originaliteitsprijs zal ik niet winnen met deze outfit. Google maar eens Theo en Soft Cactus en je krijgt een heel assortiment foto's van allerlei mooie hemdjes in mooie stofjes van Soft Cactus. En ook dit stofje werd al vaker gebruikt voor een Theo. Ze lijken wel gemaakt voor elkaar... en zo dacht Giel er blijkbaar ook over.



Kort voor Kerstmis liet Giel weten dat hij er "knap" wilde uitzien op de kerstfeestjes, en dus een hemdje wilde dragen. Een nieuw alsjeblieft. Op zaterdag 21 december nam ik hem nog mee naar Peachy Pop Stoffen om een stofje te kiezen. Ik had er eentje op het oog, maar Giel zijn oog viel op deze klassieker van Soft Cactus. Samen met Wendy koos hij een bijpassend stofje en knopen en alhoewel het niet meteen mijn keuze zou zijn voor Giel vind ik nu wel dat het hem staat.



Zaterdagavond werd de broek gemaakt, de Victor uit Zelfgemaakte Kleertjes 3, een model dat Giel heel graag draagt en hem ook mooi past. Ik kon de broek nog maken in een 8 jaar, maar moest die wel een stukje verlengen. Zoals gewoonlijk liet ik de zijzakken weg en ik paste ook de achterzakken aan.



Zondag ging ik aan de slag met het Theo hemd. Ik nam uitgebreid de tijd om te knippen want ik wilde het borstzakje en de voorpanden mooi laten doorlopen en daar moet je echt je aandacht bijhouden. Check, double check, triple check... en dan pas knippen. Pas toen de kindjes in bed lagen kon ik beginnen naaien. Ik werkte geconcentreerd en ondanks de deadline bleef ik rustig en dan is het wel genieten als het resultaat geslaagd is. De print op het borstzakje loopt zelfs zo mooi door dat je het nauwelijks ziet.



Hemden naaien, ik doe dat graag. En ook al was het nogal last-minute, ik was eigenlijk wel blij dat Giel eens zelf om een hemd vroeg. Ik genoot dus ook van het precisiewerkje dat het is en wilde niets overhaasten. Die zondag ging ik pas na middernacht slapen, maar het hemd was af. Giel was enthousiast toen hij het 's morgens zag hangen en droeg het trots op het kerstfeest bij oma en opa. Stiekem hoop ik dat Giel nu ook liever een hemd zal dragen zodat ik er vaker kan naaien.



Stof hemd: Soft Cactus (Vintage Ferdinand bruin) - gekocht bij Peachy Pop Stoffen
Stof broek: jeans gekocht bij Peachy Pop Stoffen
Patroon hemd: Theo - Zonen 09
Patroon broek: Victor - Zelfgemaakte Kleertjes 3 (Catherine Deweerdt) 

10 opmerkingen:

  1. Hij heeft dat goed gekozen!En zijn haren vind ik geweldig goed bij hem passen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij heeft smaak he ;) Jammer dat hij niet graag gel in zijn haar heeft want ik vind dit ook geweldig leuk bij hem.

      Verwijderen
  2. Mooi hé! Amai, jij hebt nog een jong hart zeg, na middernacht in bed en dan de volgende avond waarschijnlijk ook tot vrij laat feesten! Respect! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was het maar waar!! Ik heb de hele avond zitten gapen en gelukkig was het feestje op tijd gedaan zodat ik op een redelijk uur kon gaan slapen :D

      Verwijderen
  3. Wauw, Wat kanp dat je alles zo goed hebt laten doorlopen! Knap werk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :) Met veel geduld en goed nameten lukt het wel :)

      Verwijderen